Visa ett inlägg
Gammal 2020-08-08, 12:28   #1924
BrakZen
 
BrakZens avatar
 
Reg.datum: jan 2019
Inlägg: 539
Sharp$: 741
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av powerplay Visa inlägg
Man kan se "ramen" om man klickar på "1x2" uppe till höger. och visst faktiskt 0-urätt.
Men ändå bra tippat få in spikar och halva och som tack för det 12-rätt.

Helt klart är det så att våra varianter av nu ex. UME 5-5 osv. har en hög ribba svår att nå. System som dessa runt 400-500 kr skulle nog göra sig bättre om de 3 sista "spikarna" istället kunde helgarderas... , hehe.
Vad skall man välja: Antingen har du vinstrader vid 3-4 U av 5;svårt att nå men lägre kostnad och högre 12-13-chanser.
Eller så har man vinstrader vid 1-2 av 5 ; lätt att nå men både dyrare och trots det ofta lägre 12-13-chanser.
Svaret är nog att man bör tippa i bolag.
Annars blir det chanssystem med många säkra och halvgarderade eller system med alltför låg 13-chans.
Det är nog sant. Men spelar man i bolag och vill ha hög allarättschans i "mitten" kostar det på. 10 hela med U-tips gör att man har tre säkra, m a o är "mitten" detsamma som 3-4 U-tips rätt. Vill man ha 30% chans till alla rätt innebär det att systemet kommer att kosta 8640 kronor. Med tio andelar blir priset 864 kronor och du har chans till en tretta som ger dig 10% av värdet på 13 rätt. (Förutsatt att de tre säkra sitter, vilket strikt matematiskt sker var 27:e gång. Men naturligtvis sker det oftare i verkligheten).

Frågan blir då är det bättre att spela ett dyrt system 1 gång i bolag eller ett billigt många gånger? Spelar man många gånger är chansen större att du någon gång sätter dina säkra och chansen till fullträff ökar på det sättet.

Jag menar inte att du har fel eller "kräver" att du svarar. Jag menar bara att uppfattningen "hög allarättschans i mitten" inte är något man skall sträva efter automatiskt utan att väga det mot alternativen.
BrakZen är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat