Visa ett inlägg
Gammal 2020-08-17, 08:26   #1
Lazlo
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 4 295
Sharp$: 24932

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Analys av Topptipset 17/8


Veckans inledande Topptips har svensk färgring då fem matcher hämtas från Allsvenskan och Superettan. Kupongen består i övrigt av en semi från Europa League, ett möte från belgiska Jupiler League samt ett en avslutande kamp från vårt avlånga grannland i väst. Resan mot åtta rätt startar i Düsseldorf, häng med!



Lämna in ditt Topptips här!

Spelstopp: Måndag kl 18.59

1. Inter - Shakhtar Donetsk X

Statistik
Inter avslutade Serie A på bästa sätt genom att vinna de sista tre matcherna mot Genoa, Napoli och Atalanta. Med nollan intakt dessutom. Contes grabbar glänser dessutom med fyra raka segrar ute i Europa. Shakhtar Donetsk är dock inget lag man bara knallar rakt över. Ukrainarna har goda minnen från Europa League som de vann säsongen 2008/09 (då hette turneringen UEFA-cupen). Precis som i Champions League handlar det om ett enkelmöte på neutral mark och då finns det absolut inga garantier för att favoriten håller. Inter saknar både Sánches och Vecino som är skadade vilket öppnar upp dörren för skrällen. Alla tecken åker in omgående.

2. IFK Göteborg - IFK Norrköping 2

Statistik
Från den tyska flygplatsstaden till Sveriges näst största stad där IFK Göteborg har stora problem att vinna fotbollsmatcher i Allsvenskan. Två trepoängare syns i Blåvitts segerkolumn vilket är minst i hela ligan tillsammans med bottenduon Helsingborg och Falkenberg. Änglarnas största problem sitter i det offensiva spelet där långtidsskadade Robin Söder saknas enormt mycket. Kamraterna från Norrköping har fått grus i skorna efter den flygande starten. Det ska dock nämnas att Peking var det bättre laget mot både Helsingborg (2-3) och Hammarby (1-2). När dessa kombattanter gjorde upp på Östgötaporten i juli månad vann Norrköping med 3-1. X2 torde räcka långt.

3. Häcken - Varberg 1

Statistik
Det går betydligt bättre för det andra gänget från “Lilla London”. Häcken är dock själva inte helt nöjda med poängskörden efter 15 spelade omgångar. På resande tass har Alms getingar inte mycket sting i galoscherna, men hemma på Hisingen glänser de gulsvarta med den finfina resultatraden 5-2-1 och med en målskillnad som lyder 17-4. När Bollklubben gästade Påskbergsvallen hade Varberg inte mycket att säga till om, Häcken vann med 3-1 efter mål av Bengtsson, Yasin och Faltsetas. Varbergs BoIS har inte fått segerjubla på sju omgångar, ett trendbrott på Bravida Arena känns som en utopi. Trolig etta.

4. Helsingborg - Sirius 2

Statistik
Vidare till nästa “returmöte” när vi vänder blickarna mot Olympia. När lagen möttes i torsdags stod Sirius som segrare med 3-1 sedan Netabay smällt dit dubbla strutar och stekhete Vecchia gjort det tredje. De blåsvartas 27 mål i rätt bur trumfas bara av topplagen Elfsborg, Malmö och Norrköping. Efter fem raka kryss har Helsingborg torskat två och vunnit en sista tre. Inför måndagens tillställning får Olof Mellberg tillbaka van den Hurk i anfallet och backen Martin Olsson medan mittfältaren Brandur Henriksson är avstängd. Orkar HIF:s försvar hålla stången mot Sirius glada anfallsspel? Tveksamt. X2 tippas.

5. Östersund - Kalmar FF 2

Statistik
Från Sundets pärla upp till Medelpad och energifältet på Jämtkraft Arena. Energi är knappast något TV-tittarna blivit bortskämda med när de har zappat över till Östersunds hemmamatcher, åtminstone inte från jämtarnas sida. ÖFK är nämligen Allsvenskans sämsta hemmalag med bara två inkasserade poäng efter sju kamper. Kalmar kommer närmast från en seger borta mot Häcken och ett kryss hemma mot IFK Göteborg, KFF fortsätter att klättra i tabellen och närmar sig säker terräng. Sebastian Ring och Piotr Johansson är två herrar som Nanne Bergstrand säkerligen är extra nöjd med. Även i Norrland ska högersidan prioriteras. Börja med tvåan.

6. AFC Eskilstuna - Akropolis 2

Statistik
Klurigare drabbning när vi tar hissen ner i Superettan. AFC Eskilstuna är jumbo i Svedalas näst högsta serie med endast åtta inspelade poäng efter tolv matcher. Värt att ha med sig är att sörmlänningarna fick en bedrövlig start på ligan, mycket på grund av att Covid-19 härjade i spelartruppen. Akropolis fortsätter att imponera som nykomlingar. Stockholmarna har faktiskt bara klivit på en enda mina hittills och återfinns på en mäkta imponerande femteplats. Tvåan ska hållas som trolig, men då den streckas aningen högt är det klokt att minst plocka med krysset som komplement.

7. Waasland Beveren - Standard Liège 2

Statistik
I Jupiler League, som nyligen har påbörjat säsongen 2020/21, spelar numera 18 klubbar då både Beerschot VA och OH Leuven flyttats upp från andraligan. Waasland Beveren hängde på gärsgårn i Jupiler League, men då säsongen aldrig hann avslutas på grund av coronapandemin fick klubben från Flandern förnyat kontrakt. Beveren inledde den nya säsongen med en seger mot Kortrijk, nu skruvas dock svårighetsgraden upp ett par snäpp. Standard Liège är ett lag för toppstriden och började även de med en trepoängare mot Cercle Brügge. Tvåan spikas om den hamnar under 65 procent!

8. Start - Vålerengen 1

Statistik
Vi rundar av måndagstrippen i Kristiansand i södra Norge där IK Start huserar. De gulsvarta värdarna kommer från en mindre rolig säsong med mängder av blygsamma resultat. Hemma på Sör Arena verkar dock tränare Hardarson fått fason på Eirik Schulze och övriga spelare i Start som tagit poäng i fyra raka hemmamatcher. Nämnde Schulze har noterats för två mål sista fyra på eget gräs. Rosenborg blev nollade här för en månad sen och Oslo-klubben Vålerengen kan mycket väl gå samma öde till mötes. Den lågt streckade ettan tippas i utgång. Alla tecken rekommenderas.


Singelstrecket! - Standard Liège

Fjolårsjumbon Beveren har fått en ny chans i det belgiska finrummet till följd av coronapandemin. Mot topptippade Standard Liège ska inte Beveren ha något att säga till om. Bra tvåa till vad det verkar fint spelvärde.

Kupongrensaren! - Start

IK Start har gått tungt i Eliteserien, men poängplock i fyra raka hemmamatcher bådar gott inför fortsättningen. Vi slår ett slag för en gulsvart knall mot Vålerengen och därmed ett rejält klirr i kassan.


Spelförslag:

72 rader

1. Inter - Shakhtar Donetsk 1x2
2. Göteborg - Norrköping x2
3. Häcken - Varberg 1
4. Helsingborg - Sirius x2
5. Östersund - Kalmar FF 2
6. Eskilstuna - Akropolis x2
7. W.Beveren - S.Liège 2
8. Start - Vålerengen 1x2

270 reducerat system (2/3 U-tecken måste sitta)

1. Inter - Shakhtar Donetsk 1x2
2. Göteborg - Norrköping (1x)2
3. Häcken - Varberg 1(x)
4. Helsingborg - Sirius x2
5. Östersund - Kalmar FF (x)2
6. Eskilstuna - Akropolis 1x2
7. W.Beveren - S.Liège 2
8. Start - Vålerengen 1x2



Lämna in ditt Topptips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100
__________________
Gå med i Sharps lag på
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
och
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
för att köpa våra experters andelar!
Lazlo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat