Visa ett inlägg
Gammal 2020-08-31, 08:14   #293
Enkelrad
 
Reg.datum: dec 2016
Inlägg: 209
Sharp$: 776
Standard

Förr i tiden kunde den lokala radiohandlaren annonsera ut att de säljer en TV för 3995:- och de kunde vara kö men när man väl kom fram, så framkom det att just denna modell och till det priset hade man bara två exemplar men det finns andra modeller för 5995:-.
Så den utannonserade TV´n såldes ut snabbt och folk blev förbannade.

Låt oss nu anta att 450 personer är intresserade av att köpa in sig i Statistik-Jens V75 system som i detta exempel säljs i 10 andelar. Det skulle innebära att 440 personer inte får någon andel. De 10 andelarna skulle sälja slut snabbare än vad Lucky Luke kan dra och ATG / Butiken / Statistik-Jens skulle få 440 missnöjda kunder som aldrig fick chansen.

Som framkommit i ämnet, så är det flera stora dyra system som missar och att det skulle vara ett varvat system på 30 - 50 ggr som är ensamt till hela potten lär vara så liten att chansen nästan är försumbar.

Sedan kan man väl ha funderingar på " tydlig information " men i flertalet av dessa butiksandelar, så köper man in sig i blindo likt en Harry Boy. Väldigt få presenterar ett preliminärt system att ta ställning till. Oftast får man reda på hur systemet ser ut 5 minuter innan start när spelläggaren lämnat in det. Köpt grisen i säcken så att säga.

Efterfrågar man transparens och tydlighet, så får man fundera på vem som har de olika rollerna. ATG är arrangör och har inget att göra med försäljningen. Det är butiksombudet och spelläggaren som i så fall får presentera hur andelarna kommer säljas och såldes.

Sedan tror jag inte man ska blanda ihop V75 Tillsammans och Butiksombudens försäljningar av andelar. Visst ser det fint ut på ATG Tillsammans där alla kan se hur många andelar som är sålda och vilka medlemmar som köpt in sig.
__________________
Sharp dressed man
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Enkelrad är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat