Visa ett inlägg
Gammal 2020-09-01, 17:28   #1
Lazlo
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 4 295
Sharp$: 24932

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Analys av Topptipset 2/9


Månadens andra Topptips bjuder helt och hållet på matcher från Sveriges tredjeliga. I Ettan Norra väntar bland annat en rafflande seriefinal på Östgötaporten medan toppmötet i söder mellan Utsikten och Landskrona är en annan höjdpunkt på denna kluriga kupong. Analysen är redo, häng med!



Lämna in ditt Topptips här!

Spelstopp: Onsdag kl 18:59

1. IF Sylvia - Vasalund 1

Statistik
Vi inleder på Östgötaporten i Norrköping. Här bjuds det på en spännande seriefinal i Ettan Norra mellan ligaledarna Vasalund och tvåan Sylvia. Gästerna från Solna ståtar med elva vinster, ett kryss och bara två förluster efter 14 omgångar. 43 bollar i rätt bur är överlägset bäst i klassen. Inte mindre än 33 av målen har gjort av firma Nikolic, Bulut och Traore där den sistnämnda är bäst med 13 fullträffar. Sylvia är ett homogent lag med enkom en förlust i serien hittills. Den tidigare elitspelaren i futsal, Niklas Söderberg, är bästa målskytt hos östgötarna med åtta gjorda mål. Precis som oddsen antyder ska denna duell hållas som helt öppen på förhand. Då lockar värdet till vänster. Ettan först.

2. Brommapojkarna - IFK Berga 1

Statistik
Brommapojkarna har haft ett par jobbiga säsonger i följd och hittas numera i landets tredjeliga. Den forna talangfabriken har efter en trevande inledning kammat till sig ordentligt mot slutet och plockat tio av tolv poäng sista fyra. IFK Berga har enkom bärgat fyra poäng på hela säsongen och ligger såklart tvärsist i tabellen med den skörden. Det ska dock sägas att gästerna från Kalmar närmast kommer från tre uddamålsförluster och dessförinnan kryssade mot Sollentuna och besegrade Karlslund. Ett potentiellt rensarkryss åker in jämte den stenhårt streckade ettan på Grimsta IP.

3. IFK Luleå - IK Frej X

Statistik
Från Stockholms utkanter upp till Norrbotten där tabellgrannarna IFK Luleå och IK Frej ska upp i ringen. Tian Luleå har på 14 matcher lyckats skrapa ihop 19 poäng medan elvan Frej står på två pinnar färre. Vikingarna från Täby, som i fjol ramlade ur Superettan, tvingades vika in hovarna hemma mot formstarka IF Karlstad häromsistens medan värdarna fick lämna planen utan att ha gjort ett enda mål för tredje matchen i följd (0-0 hemma mot BP). Precis som oddsen indikerar är det otroligt svårt att sia om utgången på Skogsvallen. Helgardera!

4. Sandviken - Gefle X

Statistik
Den före detta allsvenska klubben Gefle huserar numera i mitten av Ettan Norra. Gästrikarna började säsongen svagt, men har spelat upp sig och beger sig två mil inåt i landet med två segrar och ett kryss färskt i minnet. Sandviken är framförallt en bandystad, men SIF gjorde faktiskt hela 21 säsonger i Allsvenskan mellan åren 1929 och 1961. De rödvita värdarna har tagit en pinne mer än rivalerna från Gävle efter 14 omgångar. Fjolårets bägge derbyn renderade i varsin seger. Jämnt så det förslår där en helgardering ritas ner ögonaböj.

5. Utsikten - Landskrona 2

Statistik
De fyra avslutande kamperna hämtas från Ettan Södra och först ut är toppmötet vi flaggade för i ingressen. Utsikten och Landskrona återfinns på andra respektive tredje plats i tabellen. Värdarna har plockat poäng i strid ström hemma i Göteborg, men i 3-2-segern mot nästjumbon Eskilsminne imponerande inte UBK nämnvärt. Betydligt tuffare uppgift stundar när Landskrona kommer på besök. BoIS är två poäng bakom Utsikten med en match mindre spelad och har en av ligans hetaste anfallare i Linus Olsson. Den tidigare Rosengård-spelaren har på elva framträdanden dunkat dit tio bollar. Bra värde till höger gör tvåan intressant som utgång.

6. Skövde - Oskarshamn 1

Statistik
Två formstarka gäng drabbar samman på Södermalms IP i Skövde under onsdagskvällen. Bägge lagen glänser med sju inspelade poäng av nio möjliga sista tre och har därmed skaffat sig lite andrum ner till kvartetten i botten av tabellen. Skövde AIK tog senast en meriterande poäng borta mot topplaget Torns IF sedan Amar Mushin och Villiam Granath målat för västgötarna i matchen som slutade 2-2. Oskarshamn är inte bättre än tia i bortatabellen och föll med hela 0-3 i motsvarande möte föregående säsong. Trolig etta som kan singlas upp till 55 procent.

7. Karlskrona - Värnamo 1

Statistik
Karlskrona har det tufft som idrottsstad för tillfället. Ortens ishockeylag tvångsdegraderades till Hockeyettan på grund av klubbens ekonomiska situation medan FK Karlskrona återfinns på jumboplatsen i Ettan Södra. Spelmässigt har det emellertid sett bättre och bättre ut för de orangeklädda som senast vände ett 0-1-underläge till seger 3-1 borta mot Motala. Alexander Petersson blev stor matchhjälte för Blekingeborna med två mål i andra halvlek. Värnamo gjorde en medioker säsong i fjol, men toppar nu tabellen och är på god väg mot Superettan. Smålänningarna är såklart stora favoriter här, men hemmalaget har som sagt spelat upp sig och den lågt streckade ettan kan vara ett intressant komplement i jakten på högre utdelning.

8. Lunds BK - Torns IF 2

Statistik
Kupongen när sin ändhållplats i Lund där det är uppdukat för derby när Torns IF gästar Klostergårdens IP. Besökarna från Stångby, som bara ligger sex kilometer norr om universitetsstaden, anländer med en formkurva som pekar rakt uppåt. De orangeklädda har bara förlorat en gång på de senaste 14 matcherna i samtliga tävlingar. Lunds BK har i sin tur bara noterats för två inkasserade poäng sista fem. Även om dessa derbymatcher allt som oftast brukar bli jämna känns det givet att utgå från höger om tvåan håller sig under 40 procent. Spiktvåa, eller möjligen X2.


Singelstrecket! - Skövde

Skövde fortsätter att gasa på i Ettan Södra där västgötarna har tagit poäng i fem av de sex senaste kamperna. Oskarshamn trivs bättre hemma i Småland och förlorade fjolårets båda inbördes möten. Spiketta!

Kupongrensaren! - Karlskrona

Det må vara botten mot toppen på östkusten, men Karlskrona har spelat upp sig rejält under sensommaren och bortaslog Motala med 3-1 häromsistens. Ettan skulle rensa bort mängder med kuponger!


Spelförslag:

72 rader

1. IF Sylvia - Vasalund 1x
2. BP - IFK Berga 1x
3. IFK Luleå - IK Frej 1x2
4. Sandviken - Gefle 1x2
5. Utsikten - Landskrona 2
6. Skövde - Oskarshamn 1
7. Karlskrona - Värnamo 12
8. Lunds BK - Torns IF 2

270 reducerat system (2/3 U-tecken måste sitta)

1. IF Sylvia - Vasalund 1(x2)
2. BP - IFK Berga 1(x)
3. IFK Luleå - IK Frej 1x2
4. Sandviken - Gefle 1x2
5. Utsikten - Landskrona (x)2
6. Skövde - Oskarshamn 1
7. Karlskrona - Värnamo 1x2
8. Lunds BK - Torns IF x2



Lämna in ditt Topptips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100
__________________
Gå med i Sharps lag på
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
och
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
för att köpa våra experters andelar!
Lazlo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat