Visa ett inlägg
Gammal 2020-09-03, 23:03   #361
Strappa71
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2396
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Stekel Visa inlägg
Ja allt är relativt. Men att det bara blir av sig självt är som att säga att Ingvar Kamprad fick en väldigt bra idé en dag och sen var det en lätt promenad i parken till det miljardimperiet som följde. Det krävs jobb, engagemang och många smarta val för att få något som helst att växa till en riktigt stor rörelse. Med några få undantag, om man på något vis i ett svep landar en jättekund/sponsor eller liknande. Sånt händer såklart. Men något sånt här där man behöver fixa en ganska stor kundbas (i konkurrens med andra som gör samma sak) som pumpar in miljoner flera gånger i veckan. Det är inget som trillar ner i knät på en.
Nej. Det är inte som att Kamprad hade en bra idé och att det sedan var en promenad i parken. Här är det någon annan som står för en färdig infrastruktur. Det var nog ett bra tag sedan jag såg en lika haltande jämförelse.

Givetvis är det gjort i konkurrens med andra. Men det ligger ingen enorm säljinsats bakom de sålda andelarna varje vecka. Ingen större administration. Osv.

Det man har gjort är att spela på ett sätt som optimerat chansen att toppa vinstlistan och därmed uppmärksammas i "vann mest i Sverige"-artiklar. ( Inte helt lätt men inte märkvärdigt svårt heller. )

Spelläggaren uppmärksammas som skicklig och nyckel till vinsten när det i själva verket är andelsköparna som stått för risk och prestation ( för det är ju andelsköparna som varvar systemen och inte spelläggarna! )

Det är inte "bara att göra". Men det ligger inte heller någon säljprestation som motiverar 6% påslag för kunderna.

Att det uppenbarligen ändå finns så många som är villiga att betala ett påslag betyder inte att upplägget är sunt ur ett någorlunda långsiktigt perspektiv.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+5), SO (+10)

Senast redigerad av Strappa71 den 2020-09-03 klockan 23:37.
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat