Visa ett inlägg
Gammal 2020-09-07, 19:41   #1
Lazlo
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 4 295
Sharp$: 24932

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Analys av Europatipset 8/9


Veckans inledande Europatips fokuserar först och främst på Nations League som tillhandahåller sju härliga matcher. Sverige - Portugal på Friends Arena är såklart tisdagens största behållning. Under onsdagen kompletteras kupongen med en U21-landskamp, ett allsvenskt bottenmöte samt fyra fighter från Finland. Nu kör vi!



Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Tisdag kl 20:29

1. Sverige - Portugal 2

Statistik
Janne Andersson fick utstå en del kritik av flera tyckare, inte minst Zlatan Ibrahimovic, som menade att det var tjänstefel att inte starta Dejan Kulusevski mot Frankrike i lördags (förlust 0-1). Den svenska förbundskaptenen hintade om att Juventus-spelaren kan komma att inleda på plan mot Portugal. Sverige gjorde en gedigen försvarsinsats i lördags där Frankrike skapade ytterst få målchanser. Framåt hände det emellertid inte mycket och nu väntar en troligen tuffare opponent. Portugal körde över Kroatien med 4-1 och imponerade stort trots att Cristiano Ronaldo saknades. Trolig tvåa som gott kan lämnas allena, åtminstone på mindre system.

2. Frankrike - Kroatien 1

Statistik
På Stade de France väntar en repris på VM-finalen 2018 där Frankrike slog Kroatien med 4-2 på Luzhniki Stadium i Moskva. Fransmännen gjorde långt ifrån sin bästa match mot Sverige i lördags, men lyckades ändå vinna med 1-0 efter en individuell prestation av Mbappé. Kroatien gick på en rejäl mina i Lissabon och kommer fortsatt att tvingas klara sig utan både Modric och Rakitic. Två tunga avbräck såklart, men i Vlasic, Kovacic, Kramaric och Rebic finns en hög grundkapacitet. Då ettan streckas alldeles för högt är det inte dumt att plocka med samtliga tecken och jobba in en kroatisk pinne i norra Paris.

3. Danmark - England 1

Statistik
Det var med nöd och näppe som England bortabesegrade Island häromsistens. Southgates mannar ägde som väntat mycket boll utan att för den delen skapa speciellt många heta målchanser. När Kyle Walker visades ut (avstängd här) i minut 70 såg det tungt ut för britterna, men Sterling kunde slutligen avgöra på straff. Danmark ställde upp med en stark elva, men hade trots det förtvivlat svårt mot Belgien som bland annat saknade Hazard och De Bruyne. 0-2 i baken blev det för Eriksen och company som nu undervärderas av det svenska folket. England imponerade inte senast och Southgate har dessutom valt att skicka hem Foden och Greenwood sedan ungtupparna plockat med sig tjejer tillbaka till hotellet i lördagskväll. Ettan under 20 procent lockar därför i utgång. Helst samtliga tecken.

4. Belgien - Island 1

Statistik
Ett tidigt mål av Jason Denayer lade grunden för Belgien som relativt enkelt kunde vinna mot Danmark med 2-0 på Parken i Köpenhamn. Dries Mertens målade även för sitt Belgien som i mötet med Island ånyo får klara sig utan målman Thibaut Courtois. Eden Hazard förväntas ta plats i startelvan tillsammans med Romelu Lukaku, den duon torde kunna luckra upp det isländska backlinjen som får klara sig utan avstängda Sverrir Ingason. Spika ettan och gå vidare.

5. San Marino - Liechtenstein 2

Statistik
I Nations Leagues lägsta division ska Europas lägst rankade lag San Marino ta emot det fjärde sämst rankade landet Liechtenstein. Senast värdarna tog poäng i en landskamp var när Estland var på besök i EM-kvalet 2014. Lilleputt-landet har på de 19 senaste matcherna mäktat med ett ynka mål framåt. Liechtenstein bärgade sensationellt en poäng borta mot Grekland i EM-kvalet och landets låga ranking till trots skiljer det minst en nivå ner till San Marino. Tvåan räcker långt.

6. Cypern - Azerbajdzjan 1

Statistik
Emreli Mahir drog på sig ett rött kort tidigt i den första halvleken för sitt Azerbajdzjan som därefter stod utan chans mot Luxemburg som vann med 2-1 på Baku Olympic Stadium. Mahir får därmed stanna hemma när övriga lagkamrater reser till Cypern för en ny svår batalj. Värdnationen fick i sin tur torsk hemma mot Montenegro med 0-2 och har därmed inte segrat sedan oktober 2019 när Kazakstan slogs tillbaka på bortabana. Mot Azerbajdzjan torde öbornas poängchanser vara goda. Med 1X sitter vi stadigt i båten.

7. Luxemburg - Montenegro 1

Statistik
Montenegros stjärna Stevan Jovetic är åter tillbaka i landslaget och levererade omgående två mål borta mot Cypern i 2-0-triumfen. Norrköpings Sead Haksabanovic assisterade till Jovetics andra balja. Luxemburg imponerande stort borta mot Azerbajdzjan och triumferade med 2-1 sedan Dynamo Kiev-anfallaren Gerson Rodrigues avgjort från straffpunkten i andra halvlek. De rödklädda drakarna har tagit stora kliv de senaste åren och spelade bland annat jämnt med både Ukraina och Serbien i EM-kvalet. Tvåan cirkulerar i skrivande stund omkring 65 procent vilket gör det enkelt att vända på klacken och lira 1X på små som stora system.

8. Österrike U21 - England U21 2

Statistik
England ångar på mot U21-EM efter fem raka kvalvinster och hela 19-3 i målskillnad. Häromsistens fick Kosovo sina fiskar varma sedan Arsenal-talangen Eddie Nketiah vevat in tre påsar i 6-0-krossen på bortaplan. Callum Hudson-Odoi, som till vardags spelar i Chelsea, är en annan intressant spelare värd att nämna. Österrike är på pappret klart sämre och föll med 1-5 borta mot britterna i fjol. Trolig tvåa som dock streckas i högsta laget. Krysset får därmed haka på redan på mindre system. X2.

9. Helsingborg - Kalmar FF X

Statistik
Över till Allsvenskan där det lär vara många nervösa spelare som äntrar Olympia under onsdagskvällen. Extremt viktiga poäng står nämligen på spel när 14:e-placerade Helsingborg gästas av nästjumbon Kalmar. HIF har två pinnar till godo på KFF sedan Mellbergs slog tillbaka Djurgården med 3-1 i den förra omgången. Kalmar kommer närmast från en fin insats borta mot Hammarby (3-3) och har fått tillökning i truppen i form av brassen Jajá. Edvin Crona är dock iväg med U21-landslaget och är därmed ett osäkert kort. Ovisst på förhand där samtliga tecken plitas ner ögonböj.

10. FC Honka - FC Ilves 1

Statistik
Veikkausliiga ror kupongen i hamn med fyra matcher under onsdagen och först väntar ett besök i Esbo. FC Honka placerar sig på fjärdeplats i det finska finrummet när tolv omgångar lagts till handlingarna. Närmast kommer de gulsvarta från en sur hemmatorsk mot HIFK trots klar dominans i spelet. FC Ilves står på lika många inspelade poäng som FC Honka. Gästerna har stora problem i defensiven, 17 insläppta bollar är elva fler än värdarna. Ilves har bara plockat fyra pinnar på de fem senaste bortamatcherna i ligan. Trolig etta som spikas upp till 50 procent.

11. Mariehamn - FC Lahti 2

Statistik
Jämnare på förhand på Åland när FC Lahti gästar Mariehamn. Gästerna från skidorten innehar resultatraden 4-5-3 efter tolv omgångar och 18-18 i målskillnad. Mariehamn är desto mer ojämna i prestationerna även om de precis som Lahti skrapat ihop 17 pinnar. Hemmalagets Albion Ademi utsågs till ligans bästa spelare i augusti månad. Anfallaren stod för sju mål på lika många matcher. Bakom honom är det dock ganska tunt. Om gästerna kan hålla den albanske spelaren i schack torde de ha goda segerchanser. Börja med tvåan och fyll på med övriga tecken på större system.

12. Turku PS - Haka X

Statistik
Nykomlingsmöte i Åbo väntar härnäst. I Veikkausliiga har båda lagen haft det kämpigt och ser ut att få kriga i botten av tabellen säsongen ut. TPS har sett aningen bättre ut mot slutet där två segrar sista tre matcherna syns i de blåsvarta papprena. Haka har enkom bärgat en vikoria på hela säsongen, en stark sådan borta mot HIFK. TPS har sett bra ut hemmavid med dubbla triumfer i följd, derbysegern mot topplaget Inter Turku är en extra fjäder i värdarnas hatt. Vi inleder med 1X och kopplar på hela bältet när plånboken flexas.

13. Seinajoen - FC Inter 2

Statistik
FC Inter kommer från ett par jobbiga veckor där gänget från Åbo dels fått lämna Europa League och dessutom bara fått nöja sig med totalt en poäng på två ligamatcher. Dags att hoppa på segertåget för tabelltvåan när nian Seinajoen väntar i Seinäjoki. SJK lade jumbon Rovaniemi på rygg med 2-1 senast efter en krampaktig tillställning på hemmaplan där gästerna bland annat missade en straff. Inter är klart bättre i grunden och tvåan kan gott lämnas allena på OmaSp Stadion. Tvåan spikas!


Singelstrecket! - Belgien

Island kämpade tappert mot England och var ytterst nära poäng mot ett blekt England. Nu väntar dock tuffast tänkbara motstånd i form av Belgien på bortaplan. Då ska de extremt mycket till om Hamréns mannar ska räcka till. Given spiketta.

Kupongrensaren! - Danmark

England imponerade inte mot Island och hade flyt som fick med sig samtliga poäng. Nu har dessutom Foden och Greenwood skickats hem. Upplagt för en dansk skräll med andra ord!


Spelförslag:

432 rader

1. Sverige - Portugal 2
2. Frankrike - Kroatien 1x2
3. Danmark - England 1x2
4. Belgien - Island 1
5. San Marino - Liechtens. 2
6. Cypern - Azerbajdzjan 1x
7. Luxemburg - Montenegro 1x
8. Öster. U21 - England U21 x2
9. Helsingborg - Kalmar FF 1x2
10. FC Honka - FC Ilves 1
11. Mariehamn - FC Lahti 2
12. Turku PS - Haka 1x
13. Seinajoen - FC Inter 2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Sverige - Portugal (x)2
2. Frankrike - Kroatien 1x2
3. Danmark - England 1x2
4. Belgien - Island 1
5. San Marino - Liechtens. (x)2
6. Cypern - Azerbajdzjan 1x
7. Luxemburg - Montenegro 1x
8. Öster. U21 - England U21 (x)2
9. Helsingborg - Kalmar FF (1)x(2)
10. FC Honka - FC Ilves 1
11. Mariehamn - FC Lahti (1x)2
12. Turku PS - Haka 1x2
13. Seinajoen - FC Inter 2



Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100
__________________
Gå med i Sharps lag på
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
och
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
för att köpa våra experters andelar!
Lazlo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat