Visa ett inlägg
Gammal 2020-09-11, 22:14   #49
Strappa71
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2392
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Dalglish Visa inlägg
Tja, men om det nu finns över 20-års samlad statistik som säger att oavsett banans beskaffenhet så är dess spetsvinnare helt i paritet med den gemena. Så vad använder du då det sunda förnuftet till om inte backar ens något ifrån "katastrof-uttalandet/analysen"? Att sortera till "bämst när det gäller aka spiken64 osv" eller något att utgå/inte utgå ifrån?

Om inte minns fel så har bland annat Bosse Eklöf plussat big time för just banans beskaffenhet dito dess svängar som går att köra näst fullt i. Och jämför annars med exempelvis Momarken med veterligen marginal längsta upploppet men dito svängar som missgynnar (de som går samt attackerar ute i de mer yttre spåren) mer än Jägers sista så...och likväl kanske därav tenderar uppvisa spetsvinnare i något så när bra nära medel upploppslängden till trots.

Ett ganska rejält krux med 20 års samlad statistik för travlopp är att det inte är särskilt mycket som är superrelevant efter 20 år. Knappast ens efter 10 år och delvis inte ens efter 5 år.

Att få fram ett underlag som både är tillräckligt relevant och tillräckligt stort är förvånande svårt. Betydligt svårare än vad t ex JS antyder.

Och det är ingen dålig sak ...
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat