Ämne: Tipsexperter?
Visa ett inlägg
Gammal 2020-10-01, 09:39   #4
svepet
 
Reg.datum: maj 2012
Inlägg: 233
Sharp$: 3009
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av SwedishHorseRacing Visa inlägg
Lite roligt då "tipsexperterna" dissar en häst och sedan går den bara ut och vinner överlägset.

Lyssnade på programmet "8 rätt" inför V86. Där pratade man ner hästen 9 HILL'S ANGEL...inte så bra som spelarna tror etc. Istället började man mangla på om någon 6 FLORIST.

Lite kul sedan att 9 HILL'S ANGEL sedan bara sköljer genom fältet och vinner rätt så enkelt som någon slags lightversion av BALSAMINE FONT (också Goop-häst).

Jag förstår att "tipsexperterna" vill vrida och vända på varje sten - lite för att det är deras jobb att hitta svagheter i favoriterna. Som spelare är det lika viktigt att vända och vrida på "experternas uttalanden".

Ibland har dom förstås rätt, dessa experter, men jag upplever rätt ofta att dom dissar grundkapabla hästar som sedan bara går ut och är hur bra som helst.

På sistone har jag börjat tänka lite tvärtom. Dissar dom en häst så tänker jag... "fint, då spikar vi den".

Vidare med programmet "8 rätt" så har dom alltid något jättedrag som dom påstår har jättebra form. Sedan kollar man in resultatraden och så har dom typ dg, 0g, 4, 0g, 0g. Ehum...Vad då jättebra form?

Man rekommenderar alltså hästar med helt urusla resultatrader inkluderat en massa galopper.

Senast nämnde man hästen 12 THE GAMBLER (V86-5). Denna lyfte man fram som något slags bra drag. Resultatraden: dg, k, 0g, dg, 0g. Resultatraden är ju helt urusel. Dessutom dåligt spår. Varför skulle man ta med den?

Man dissar alltså hästar med en rätt bra segerchans, lyfter istället fram hästar med urusla resultatrader. Snälla, sök hjälp vet ja!!!
Tycker 8 rätt är ett trevligt inslag där de försöker syna favoriter och hitta fynd. Framförallt gillar jag Spante som är bra.

Att Hills Angel dissades på förhand är väl inte så konstigt med tanke på att den skrynklade ihop sig som en packåsna i spets sin senaste start och var streckad till ofattbara 50% vid programmets inspelning.
Att sen Goopen ryckte dojjorna, tryckte in en vitaminspruta i arslet på hästen eller vad han nu gjorde som fick hästen att vara typ 100m bättre är ju inte så lätt för en spelare att på förhand veta....

När det gäller att hitta skrällar så är det väl just hästar med dålig rad som oftast är skrällar och där gäller det att hitta andra parametrar som grundkapacitet, balansändringar eller annat som gör den spelvärd.

Tipsexperter som bara följer strecken på hästarna och slentrianmässigt spikar omgångens två största favoriter kan jag vara helt utan, har passerat några sådana genom rutan genom åren så för mig får de på 8 rätt fortsätta att syna favoriter och leta fynd. Sen om man håller med är givetvis väldigt olika från gång till gång.

Är mer förvånad över hur stor påverkan de på ATG-live och i tv-studion har och kan få med hela spelarkollektivet i en vansinneshets på vissa hästar. Cobbys Olifant och Florist skreks ju ut av allt och alla så strecken stack som en raket. Cobbys gick från att vara ett fynd till brutalt överstreckad på 30 min. Dessa hästar brukar om något oftast falla extremt tungt...
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Efterhandaren (+5), GGS (+5)
svepet är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat