Visa ett inlägg
Gammal 2020-12-02, 12:45   #19
Efterhandaren
 
Reg.datum: dec 2019
Inlägg: 4 635
Sharp$: 12711
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Spiritus Visa inlägg
Alla svenska banor är 1000 meter långa (med undantag för några 800-metersbanor) men upploppslängden skiljer sig. Alltså måste ju de meter som t.ex. Visby sparar in på upploppet återfinnas någon annanstans längs bankroppen, eller hur? Och om de inte finns längs rakorna är det bara kurvorna som återstår.

Ergo, om nu upploppslängden har betydelse, varför diskuteras inte kurvornas längd lika mycket? Är det inte utslagsgivande att gå en längre kurva, eller är det kanske enklare att attackera i en längre och därigenom mindre snäv sväng?

Nå, det här blir en off topic-diskussion som inte direkt berör lördagens V75-omgång på Åby. Men tröttsamma klyschor behöver helt enkelt synas ibland.
Klyschor finns det gott om.
Och visst har vi ett antal bankroppar med olika kurvradier och raksträckor som går att utvärdera enligt tycke och smak.
Men om distansen är totalt 2140 har väl inte upploppets längd och mållinjens placering på raksträckan någon inverkan på totala distansen ?
Ett exempel Helge.
Om en häst sitter i typ tredje utvändigt med gott om krafter kvar i sista kurvan och fritt vid upploppets början vill jag påstå att sannolikheten att hinna fram är betydligt större om upploppet är långt.
Och i det fallet menar jag att långt upplopp är mer utslagsgivande för hästar bak i fältet än täthästarna.
Men visst är det mycket som spelar in när man kör höhiss (eller travlopp)

Senast redigerad av Efterhandaren den 2020-12-02 klockan 13:04.
Efterhandaren är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat