Visa ett inlägg
Gammal 2020-12-06, 10:45   #2
Shooter
 
Shooters avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 21 827
Sharp$: 37805
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av GGS Visa inlägg
Har noterat att allt fler använder sig av utdelningsreducering ”min-utdelning”.

Jag sticker ut hakan (och tar ett ordentligt bett i tandskyddet) och påstår att det är inte helt sharpsmässigt att använda sig av ett sådant grovt verktyg, att bara bestämma en gräns och säga att allt under den är helt ointressant och inte en enda rad av dessa skall spelas.

Om man spelar ett matematiskt så är det där i mot OK, då man rent speltekniskt bedömer alla hästar till samma chans inom varje avd.

Men om du spelar reducerat efter egen rank då verkar det ganska korkat att inte ens kolla om det finns spelvärda rader även under gränsen. Varje rad bör bedömas om den är spelvärd eller inte.
Det fina är ju att man kan blanda reduceringsformer. Kör man ett ABC-system så kan man dra ner raderna ytterligare genom att använda olika utgångar, t.ex. att det inte får gå in fler än X antal bakspår etc., och dessutom använda utdelningsreducering genom att säga att minsta utdelning bör vara X antal tusen. Ibland gör inte utdelningsreduceringen då någon större skillnad mot om man struntar i den, men emellanåt kan det ta ner kostnaden något.
Shooter är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat