Ämne: Aktie/Fonder
Visa ett inlägg
Gammal 2010-10-27, 21:27   #19
moregolf
 
Reg.datum: okt 2010
Inlägg: 92
Sharp$: 659
Standard

Amhult 2, värdering


OK, vi ser olika på detta case. Helt OK, det är ju sådant som gör en marknad.
Jag har överhuvudtaget ingen prognos om Amhult2:s vinst. Anledningen framgår om man läser sammanfattningen av verksamheten/affärsideén:
"Amhult2 AB är ett företag vars verksamhet i första hand är att bygga och förvalta byggprojektet Amhult Centrum etapp 2. Bolaget har som första mål att bebygga det tre fastigheterna i Amhult Centrum, etapp 2...."
Bolaget bedriver alltså just nu en mycket liten verksamhet som kan gå med vinst /eller förlust/. Den överlikvid de placerat i bl.a aktier kan naturligtvis bli både mindre och mer värd. Iofs har jag varfit lite kritisk till att bolaget placerat i aktier i väntan på att dra igång byggena, men jag ser inte detta som en anledning till den låga värderingen.
För min del tycker jag att ibland är substansvärdering det som är klart viktigast vid en värdering och ibland annat t.ex VPA, vinsttillväxt, direktavkastning och tillväxt av den. Jag har t.ex ett hyfsat innehav i NAUR, som hittills bara gått med förlust men där jag bedömer att de står inför skördetid. H&M är exempel på en helt annan typ av bolag, där omsättningstillväxt parad med höga marginaler och bra balansräkning och utdelningstillväxt gör dem till en mycket intressant placering för den långsiktige, även på dagens kurs.
Jag ser Amhult2 som intressant. Ingen behöver överhuvudtaget köpa detta bolag. Gör man en annan analys än jag där man kommer fram till att de är dyra på under 20:- så ska man självklart inte köpa. Det är bara intressant med olika syn på olika bolag.
moregolf är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat