Visa ett inlägg
Gammal 2021-01-04, 14:45   #3
Tipsb
 
Reg.datum: aug 2019
Inlägg: 595
Sharp$: 509
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
Är det V75 så ska man faktiskt ha krav på kvaliten på hästarna. Är det som i kallblodsloppet på lördag en massa hästar med usla formrader och utan startpoäng i princip så är det för mig skräphästar som inte hör hemma i travets elitserie. Dessa hästar borde starta i andra lopp just nu. Sen är det som du säger att i januari är det svårt att fylla loppen och om det inte varit för att hålla igång spelet hade i princip inget tävlande skett under januari och februari i Sverige. Det ändrar dock inte min uppfattning att loppet innehåller en massa skräp.

Precis som i alla andra sporter ska man ställa högre krav på eliten och om hästägarna inte vill att deras hästar ska kallas skräp så kanske dom ska anmäla till lopp där deras för dagen usla hästar hör hemma i stället, dvs breddlopp och liknande. Där ska inte enskilda hästar kallas skräp även om skräplopp är en väldigt vanlig term för dessa lopp bland tipsexperter och liknande.

Jag tycker det är bra när man är ärlig och säger att "utfyllnadshästarna" spelmässigt är skit i ett visst lopp.

Det hjälper till i analysen snarare än att man ska lossas som att de har chans när de inte har det.

Sen är frågan om man ska vara PK och säga att "de är mindre sannolika vinnare" eller skit. För mig spelar det ingen roll. Jag förstår båda budskapen.

Sen kan ju en häst som bedöms som "skit" i ett lopp i nästa lopp vara favorit och anses som en "fantastisk häst". Allt är ju relativt och ska jämföras med de aktuella hästarna som man konkurrerar med just nu.
Tipsb är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat