Visa ett inlägg
Gammal 2021-01-17, 23:50   #1
KalleKlut
 
KalleKluts avatar
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 4 170
Sharp$: 9333
Standard

V75 Bollnäs 23/1


Bollnäs är nästa anhalt vad gäller V75. Enligt Yr.no så väntas plusgrader från Torsdag kväll till Lördag kväll med liten mängd nederbörd på Fredag. Det borde inte föreligga risk för kladdig bana då tjälen satt sig ordentligt med ca 5-15 minusgrader i veckan.

Avd 1. Silverdivisionen 1640m A.
Bra klass på silver för årstiden. Favorit blir väl 1 Remarkable Feet med toppform tätt följd av 3 Donners AM. Kan det vara dags för Adielsson att gå all in på SoS med 4 Mr Clayton JF? Läget saknas då inte för en som följer bilen..

Avd 2. Diamantsto försök 2140m V. Tillägg 20m vid vunna 175.001 --> 525.001:-
Hyfsad klass även i detta lopp med 7/15 hästar från Solvalla. Normalt sett så brukar det vara ett par hästar som startar med 40m tillägg, så är inte fallet på Lördag vilket gör det svårare att bena ut. 6 Zola T.P står på kronan bra inne från framvolten men har mestadels stött på enklare motstånd. Detsamma (motstånd) gäller 4 Global Benefit som har 60% vinster men har vilat och är nybliven 4 åring. Favorit blir nog 15 Lupin Håleryd som har toppform och slipper en häst som Essie Gonzales på framvolten. En skräll kan vara 14 Ella Pace som gjort det bra på V75 tidigare men står krångligare till nu. 11 Krakas får Adielsson upp för första gången vilket är ett rejält plus kontra tränaren Jan Ove Olsen som brukar köra. Öppet och spelvänligt om inte bara LH leker hem det!

Avd 3. Kallblod 2640m V. Tillägg 20 m vid vunna 700.001 --> 1.200.000:-
Ett kallblodslopp där några sticker ut och att det ska gå utanför dessa känns långsökt. Redéns 11 Bokli Rapp N.O blir favorit och står bra på det från springspår med bara fem hästar på startvolten. 4 Tekno Jerven och 5 G.G. Ojjdo möttes senast varav den förstnämnde enkelt plockade in 20m på 5an och nu står båda två på samma volt. TJ är lite osäker så galoppen känns överhängande. 6 Vestpol Gladiator är min förstahäst (aspirant på favorit) och slipper tex B.W Rune och Våler Nikolai den här gången. Örjan upp för första gången blir intressant. Utanför boxen så nämner jag 8 Guli Rubin.

Avd 4. Guld 2140m A.
Mediokert lopp i högsta klassen där allt vad spelvärde heter försvann efter att 2 Disco Volante drog spårlotten. Ante Lisell måste vara sjuk eller avstängd när dom sätter upp Malin Friman på 3 Super Zantos. Jag spelar plats! 1 Coin Perdu kanske drar på sig en del "onödiga" streck..

Avd 5. Klass II 2140m A.
Ett jämnt och spelvänligt lopp där nog 9 Certainly blir svag favorit. Kontio upp (som känner hästen) vilket är ett plus jämfört med Ehlers. Minus på spåret och nyligen fyllda fyra år. Favoritskapet blir nog jämnt gentemot 11 Madame Af Djupmyra som återigen körs av Gunnar Melander (jag förstår inte varför han inte sätter upp en catchdriver) Goop skickar upp en häst till rikstoton i form av 4 Take It Easy Tour. Den är van hårdare motstånd och har gjort det ganska bra, dock bara fyra år. Jag passar på att varna lite för 3 Freckless som bör sitta i ledningen och är hundraprocentig på Bollnäs (1/1) Magnus A Djuse upp för första gången och jag tror han leder runt om!

Avd 6. Klass I 2140m V.
Ett ganska segmenterat lopp där man nog kan räkna bort mer än hälften av startfältet för att hitta vinnaren. Favoritskapet bör stå mellan 10 Danilo Brick och 12 Vicar som båda skickas ca 35 mil från Valla. Den tredje hästen som också lär bli betrodd är 3 Grevin Sisu som har läget jämfört med sina värsta konkurrenter. Klarar nog en låg 14 tid och det kan räcka långt om det häxar lite för övriga.

Avd 7. Brons 3140m A.
Här har dom fått till en riktigt bra avslutning på dagen med många vassa ekipage. 7 VästerboPokerface blir nog stor favorit men har inte startat på två månader och har inte gått med skor sen Juli 2018. Min vinnare är 2 Marschall Match som imponerade senast från springspår och var ohotad loppet igenom. Ulf Ohlsson lär satsa på samma upplägg även fast det är lite tuffare emot den här gången! 1 Gooner blir nog lite bortglömd på galoppen senast men felfri så får nog Wäjersten ett perfekt lopp i rygg på MM. Luckor brukar uppenbara sig över längre lopp.. Minus på insprungna pengar mot tuffa konkurrenter. En felfri 4 Mas Capacity från dödens går inte heller att räkna bort. Katja Melkkos häst har kapacitet att vinna den hårda vägen! 11 Lennart Sjöhammar blir nog helt borttappad på strecken men med sin återvunna form blir jag inte förvånad om han är med på fotot. Detta förutsätter att han får sin smygare. Anders Eriksson har 2/10 vinster bakom LS. Sybille Tinter skickar upp en häst från Romme i 6 Twinkle Face som varit väldigt bra på slutet. Dock lite tuffare emot den här gången.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
SO (+14), Fulsprit (+5), viking90 (+7), asgaya3141 (+5)

Senast redigerad av KalleKlut den 2021-01-18 klockan 22:22.
KalleKlut är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat