Visa ett inlägg
Gammal 2021-04-09, 21:34   #19
Jiwa
 
Reg.datum: mar 2015
Inlägg: 254
Sharp$: 4080
Standard

Hej på er!

Tänkte att jag skulle göra en liten comeback efter ca 5 år utan offentliga sammanhang i travet på forumen. En gång härjade jag på andra forum och höll populära tävlingar samt gjorde många bolagssystem. Känner igen många här och många känner nog mig:-)

Efter period slutade jag med allt i det offentliga och började spela själv och efter flera framgångar så fortsatte jag med det. Men jag tycker det idag saknar väldigt mycket bra analyser på forumen. En del av charmen är ju att analysera loppen och hur och varför.

Nu har börjat med att skriva lite till vänner och flera som uppskattat mina analyser och efter några månader så har det blivit positiv respons. Jag lägger ner 30 timmar per vecka för just analysera och ranka och värdera loppen. Kör gärna loppen i badkaret fler många gånger än jag bör:-(

Så efter att prata med mod så tänkte jag att jag vill bjuda på mina tankar och rank av denna omgång så får ni välja om ni tycker att det är rätt eller fel.
Jag kommer tyvärr inte svara så mycket utan jag slänger ut och bjuder på mina tankar. Hoppas det kan uppskattas

/Jiwa

Här är min analys och tankar

V75 Jägersro och oftast vinner mellan 3-5 st vinnare från spets. Så spets är avgörande. Men sen ska man även ta med sig att blir det körning så öppnar det upp sig för hästar som 7, 9 10 också. Men det kan ge bra pengar på 7 rätt denna gång för det är en mycket öppen och svår omgång.

V75-1 En stor favorit som kommer bli mångas spik på Lördag.

6 Laradja Vrijthout 52% är en fin och rejäl häst. Men tänk om det blir eller en eller två omstarter. Då kan hästen bli het, samt ivrig. Blir det spets så är det mycket svårt att slå den. Men det finns en häst i form av 3an med en amatörkusk som är snabb ut och den kommer inte släppa. Det kan även bli dödens. Lite stor favorit i min smak.

9 M.T Oscar 6% är en favorit som jag nästan alltid har som tipsetta ni som följt mig. Hästen har en grym kapacitet och jag tror bakspår inte är så dumt för denna häst. Den här måste med alla dagar i veckan. Jag tycker det är mitt första val ändå.

4 Gazza B.R 13% tycker jag gjorde en fin årsdebut med bra spänst via 1,09.8 sista 600 senast. 4e spår är inte det bästa men hästen är kvickar ut än många tror. Jag tror Björn kommer chansa och ladda direkt och bli inte förvånad om Björn sitter i spets.

12 Lucky Truc 5% går visserligen upp en klass och spår 12 och volt är ju egentligen bara dumdristigt att spela normalt. Men jag pratade med travfolk efter senaste starten och man sa den här kommer klättra i klasserna och är bättre än många tror fast den varit hårt spelad varje gång. Se upp

5 Mystic Mom 5% är sjukt ojämn i prestationerna. Men kom ihåg att hästen brukar funka i volt och är rätt snabb ut och jag misstänker att man är sugen på att ladda med den här från start också.

Två skrällar kan vara 1 Gravity Space 2% samt 11 Lord Horse 0% som besitter bra kapacitet med bra lopp

3 Scorpions Madness 12% är snabb ut men har inte voltat sedan oktober förra året och då med en startgunga. Även hästen skulle gå iväg så kommer antagligen Goop eller Marc eller Magnus D köra emot han. Han kommer vara ett jagat byte. Därför tror jag inte den här behöver streckas i morgon. Volt, kusk och V75. Nej tack. (ps jag gillar verkligen Bo Örberg men analysen står jag fast vid)

Rank V75-1
A 9
B 6-4-12-5
C 1-11-2-8
D 3-7-10


V75-2 Diamantstoet och som vanligt svårt att analysera och försöka köra loppen i badkaret

14 Mellby Harrisa 9% såg grym ut inför sin årsdebut. Hon felade men fick ändå en genomköra som jag tror hon behövde. Jag tror den här märren är i stoeliten redan till sommaren. Det här är en häst som kommer få en mycket fint 2021. Tror det blir offensivt upplägg denna gång

3 Lady Beluga 14% är ju väldigt orutinerad med sina 7 starter. Men 4 segrar och väldigt svår att slå när hon står på benen så är hon tidig. Jag tror faktiskt det är spets efter 200m och jag tror faktiskt att Jocke håller ett hårt och jämt temp och siktar på en bit under 1,15.

12 Kali Smart 14% kör sin årsdebut här och är bara 4år. Normalt sett tufft för en sån märr men hästen visade förra året han hon kunde slå topphästar även om hon stod bättre till. Tror alla hennes lopp på slutet av förra året har givit henne en hårdhet och jag tycker hon ska räknas här med

11 Laleh Pellini 14% besitter bra kapacitet i grunden men får inte riktigt till det i loppen. Man har bra spår på tillägg och Björn kommer ha flera val i loppet. Given vid gardering även denna gång

15 Sharp Dream 18% gör alltid rejäla lopp då hon står på fyra ben. Men hon bäst enligt mig med auto och tätkänning. Man kan inte räkna bort henne men det är lite mycket och göra henne till favorit.

13 Miss Silver 1% har ju ett väldigt tufft läge här och även årsdebut. Men rapporter säger att hon tränar bra och man har förhoppningar på henne inför säsongen. Ta med vid större gardering

Två hästar som är lite tippade men jag tror de får tufft är 1 Domingoa 8% och 8 Eye on The hill 12%. Två nyblivna 4 åringar där en är stänkrädd och en har aldrig voltat. Dom får inte plats på mina kupong.

Rank V75-2
A 14
B 3-12-11-15-13
C 7-6-8-1-2
D 10-5-4


V75-3 Möjligt att vi har en av dagens bästa spetsvinnare här

3 Bravo Sabotage 37% är kuslig snabb ut. Tittar man i arkivet så här hon nästan direkt förbi alla sina motståndare. Sedan när den väl kommer till spets så är det svårt att se någon komma till dödens och trycka upp tempot för själv vinna på det. Sedan finns det kuskar som Tyler M och Ken Ecce som kan gasa bara för att.. Men Spets på Jägers och ingen med överkapacitet på pappret bådar gott.

Letar man motbud är 2 Classic Gel 16% första motbud tycker jag. Hästen står bra inne och tränaren tror på sin häst. Nu testar man barfota och ev helstängt som är intressant.

8 Sobel Nils 1% är totalt bortglömd här. Hästen har ju en rejäl fart i sig men sticker inte alltid nosen först. Men kommer Peter U ner i banan och det skulle bli körning så måste den här på en gardering

1 Aloha Chip 9% har ett bra läge och kan han få rygg på 3an så kommer han få bra lopp. Luckan kan komma och glöm inte bort att den kan avsluta.

10 Black Misson 6% omges av bra rykte och är bara en 4åring. Men man ska starta för man tror den har chans så vid större gardering absolut

Andrahandsfavoriten 5 Valeria Wareco 16% tror jag får dödens och jag tror inte den vinner därifrån. Skulle favoriten göra bort sig så kan den komma in men jag läser inte loppet så.

Rank V75-3
A 3
B 2-8-1-10-5-4-7
C 9-6
D 11-12


V75-4 Ett lurigt Stayerlopp där det finns olika tänkbara taktiska drag.

2 Under Armour 35% är ju hästen som kommer köras till spets och även köras där. Från stallet låter det uppåt och senaste insatsen var ju enorm. Men hästen har fått pengarna i billiga lopp och är en nybliven 4åring detta år. Historiskt i såna här lopp så är inte 3140m och 4åringar en bra komb

14 GanyBoy 18% är ju en tank som körts ganska snällt i Kolgjini mått. Den här gången tror jag man kör fram tidigare och jag tycker det här är första motbud emot favoriten.

13 Panamera 4% är stark och jämn hela tiden. Gör sällan ett dåligt jobb och är på plats 50% i sina lopp. Gillar att smyga med och kan få perfekt draghjälp här.

8 Rotate 30% är hårt spelad efter två topp insatser och det var debut senast på denna distans. Jag tycker den fått snabba pengar på sig nu och står lite hårt inne här. Vill inte dissa hästen men jag tycker den är överspelad till 30%

7 Quite Special 5%
är det svårt att inte gilla. Har bra form och är alltid med där framme. Kan mycket väl skrälla även nu.

Letar ni riktiga skrällar så tänk på 9 Adiago Trot 0% Har visserligen bara startat en gång på denna distans utan framgång. Men får den här ryggar hela vägen så är det en superskräll

Rank V75-4
A 2
B 14-13-7-8-9-5-6
C 10-1
D 11-4-3


V75-5 Glöm inte att spets är viktigt på Jägersro men här kan det skrälla!!

3 Sweetman 23% som gör debut i Silver. Men den tar spets och kommer köras där. Jag tycker ändå det är första hästen då ingen förutom favoriten kommer sätta press på Erik

9 Farlander Am 35% är en fantastisk häst som jag hade runt 12,5 runt 2400m senast med ännu lägre sista 2000m. Men det kommer bli ett tufft lopp och han kommer inte få något gratis. Går han upp i dödens och pressar så bjuder han in alla andra i loppet.

1 UbiQuarian Face 16% kan ju bli positionsvinnaren om han lyckas hålla sitt spår och få ryggen på 3an. Talang och fart finns men det han gjorde i senaste starten gör ju att man blir lite osäker

5 Mr Perfection 1% har ju lyckats att bli en nästagångare 5-6 gånger i år utan att vinna dessa gånger. Snart sitter segern och den kan faktiskt bli ett kanonlopp härifrån

2 Staro Leonardo 11% är en häst som är härdad med tuffa motståndare. Går ut klass och man går för segern. Är ju inte snabb ut så det är ju bra att den är i andraspår direkt.

10 Payet D.E 2% går bara bättre och bättre i Hannas Regi. Intressant med barfota bak nu. Den här är speedig som få.
Sista lilla varningen får bli 7 Zio Tom Jet 1% som gjort många bra lopp på V75. Hästen är i ordning och det kan bli ett sådant där lopp där de kommer bakifrån och då lär den här speeda.

Rank V75-5
A 3-9
B 1-5-2-10-7-11
C 4-12-8


V75-6 Blir det spets för favoriten eller blir den över från start? Många som gått upp i klasserna också

1 Demon Ima 33% har ju spåtts en lysande framtid och hyllas i varje start med all rätt .Johan tror inte han kan svara spets men tror han kan göra det även om det kommer gå fort första biten. Jag tycker det är en klar första häst i och med att jag tror den kan hålla spets.

8 Il Duce Boko 2% har ju ett sjukt dåligt läge. Nu jänkarvagn och barfota runt om för första gången i karriären. Den hästen har vunnit V75 förut och även från dödens. Se upp!

10 Oxidizer 25% går ju från klarhet til klarhet. Men spår 10 är ju inte det bästa på jägersro. Men rankar man den kanonhästen efter en häst från spår 8 så ska man nog vara tyst. Gillar hästen i alla fall.

9 Rackham1 12%
är väl den hästen som borde haft en miljon till på kontot men inte fått till det i de stora loppen och kvalen. Men spåret är inte det bästa för hästen heller.

4 Arvid S.H 2% tror jag kommer tjäna en miljon i år för den har styrka och speed mm. Blir det tempo tror jag den här kommer in i loppet och den ska med på en större gardering.

2 Romero 4% rycker man även skorna på och en jänkarvagn som kommer göra hästen riktigt intressant. Man har flera val här så spännande

3 Pere Ubu 16% är för mig ett riktigt dåligt spel här. Den är snabb ut och vill till ledningen. Kommer den förbi 1an så kommer det gå riktigt fort. Och ser hästarna bakifrån att favoriten sitter fast så kommer de sända tidigt och då kommer den här hästen få press. Inget streck för mig

Rank V75-6
A 1
B 8-10-9-4-2
C 3-6-5-11-12-7



V75-7 Härligt lopp där jag tror det är bara 3 hästar som kan vinna loppet

9 Floris Baldwin 7% är min första häst i loppet och den jag tror faktiskt vinner loppet. Den utvecklingen hästen har är enorm. Jag har ju stuckit ut hakan och sa innan året början att den här hästen är med i Elitloppet 2021. Jag står fast vid det och bra chans trots läge denna gång

7 Cyber lane 41% gör årsdebut och man har skor på. Men jag tror ändå man siktar på seger för att visa at man vill vara med i alla storlopp i år. Kan ju öppna som en blixt om den vill

6 Racing Mange 34% vill ju till spets och siktar ju på det även om det finns många invändigt som vill det också. Det låter uppåt från stallet.

10 Mellby Free 9% är kanske Sverige bästa sto men jag tror man kommer ge henne ett snällt lopp för det finns andra fina lopp framåt. Så inte denna gång får den plats på min bong

Rank V75-7
A 9
B 7-6
C 10-5-8
D 11-1-4-3-2
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Bullo (+10), viking90 (+7), Altoc (+10), Salkin (+20), ms (+20), SakanAA (+10), Gotland (+50), peozz (+10), Lazlo (+10), Henkezan (+5), MikaF (+10), Justitia (+10), eriks (+1), NAFETS (+20), Liisa (+25), znipstern (+5), NicklasA (+7), Sinba1 (+10)

Senast redigerad av Jiwa den 2021-04-09 klockan 21:40. Anledning: Glömde rankingen i avd 6
Jiwa är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat