Visa ett inlägg
Gammal 2021-05-23, 15:51   #160
olle
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 196
Sharp$: 57223
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Indianen20 Visa inlägg
Precis, väldigt viktigt då staten har lagt pengar till annat. Vi har näst sämst pensioner i hela Europa idag. Som du påpekar är det väldigt viktigt att spara tidigt eller tjäna bra pengar tidigt i livet. Har du en låg inkomst under 30k/ månad så blir det var helt. Möjligtvis att du kan köpa en veckotidning en GGN per månad. Ser det ofta där jag jobbar, pensionärerna är luspanka.
Så se till att ha en inkomst mellan 50-60 k per månad eller avsätt minst 5k per månad från det du fyllt 30.
I slutändan finns det bara en påse pengar och svenska folket har röstat för detta
Jag har goda vänner både i Danmark och Norge och när vi pratar pensioner blir det ganska tydligt att både dom som har en låg och lite högre inkomst får det betydligt bättre ekonomiskt där som pensionärer.

Inte så konstigt. När dagens pensionssystem skapades i Sverige för 30 år sedan visste man inte att medellivslängden skulle stiga så snabbt men framförallt inte att vi skulle få en så enormt stor grupp invandrade svenskar som jämförelsevis bidrar med väldigt lite pengar in i systemet för framtida pensionsutbetalningar. Allt färre skattebetalare ska framöver försörja allt fler och då är det inte så konstigt att pensionerna blir allt sämre så länge inga beslut tas om att mer pengar ska betalas in i systemet. Är ju närmast ett hån framförallt mot dom som under ett långt yrkesliv slitit hårt men med låg lön att som pensionärer knappt få råd att äta sig mätta om inga andra tillgångar finns .
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Fulsprit (+25)
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat