Visa ett inlägg
Gammal 2021-06-22, 16:40   #6
Strappa71
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 675
Sharp$: 2403
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Indianen20 Visa inlägg
Såklart förstår vi att det finns många olika parametrar i det inre som faktiskt styr prispengarna i slutändan. En sak är helt klar. Travets omsättning har inte följt index. Det är allvarligt. Tappar man även nästa generation så kommer inte prispengarna ha ökat närmast 20 år heller. Då kommer ett vanligt lopp ha 25 kniv förstapris, medan det kostar mälångt över 30k per månad att ha häst i träning. Då är vi snart ett land på Denis, ungefär som den tyska utvecklingen. Men något måste göras nu, akut!! Många får lägga ned sina rörelser, konkurser, eller som sist travtränare som säljer sina fruar för att få pengar till hö.

Nettospelintäkter utomlands har aldrig varit någon större kanal för pengar. Idag kommer 95 procent av allt spelande inifrån landets gränser
Helt rätt om utlandsspelet har aldrig bidragit särskilt mycket. Nu är det dock rimtligt. Förutsättningarna som de tidigare såg ut drev ut mycket svenskt/nordiskt spel som dessutom ökade räknat brutto...men inte netto.


Däremot stämmer inte 95% idag. Inte ens nära. Om du bara räknar Norge så har de 15-20% av omsättningen i de omgångar de är med och spelar ( vilket blir fler och fler ). Plus alla andra som alltid är med och har sina grundprocent.

95% stämmer okej för varifrån spelnettot kommer. Men inte alls för det du ser som bruttospelomsättning på de olika spelformerna.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat