Visa ett inlägg
Gammal 2021-07-18, 18:01   #23
Indianen20
Banned
 
Reg.datum: aug 2019
Inlägg: 299
Sharp$: 2735
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Billman Visa inlägg
Ernst Wigfors, Socialdemokraternas chefideolog före kriget, ville förbjuda spel på hästar. Han ansåg att ingen arbetare skulle gå omkring och drömma om den stora vinsten, att det var kontraproduktivt. Han blev nedröstad, staten hade för stora intäkter på spelet för att avsäga sig detta.

Numera är det marknadskrafterna som inte vill att vi ska drömma om vinsten som gör oss oberoende med diverse förelägganden och inskränkningar. Harry gäller, experter ska inte gynnas, detta pluggas hela tiden av Hans G och andra.

Och Malta-bolagen skulle aldrig betala ut några miljonvinster. Så vi krymper drömmen hela tiden.

Jag tror att det är mycket farligt att gå längre än man gjort, med ständiga påminnelser om hur mycket man spelat för, hur mycket man ska spela för. Nya aktörer kopplas till ATG - senaste Trustly, som kollar och sedan säljer våra vanor till andra som betar oss att spela, men inte så att vi kan vinna stort. Bara plocka av oss lagom med pengar. Spelarna får aldrig vara vinnarna.

Så vi är tillbaks till ideologin om att ingen ska inbilla sig at man kan försörja sig på annat än arbete.
Nej det är förbjudet. Egentligen är hela Socialdemokratin uppbyggd på att vi inte ska ha det bra. Förr var vi mutade med välfärd men inte nu längre. Hela världen går egentligen mot lägre skatter, här i Sverige har vår politik varit så destruktiv att vi inför platskatt bla. Det räcker inte, fastigheter ska åter skattas, nu senast är det ISK. Svenskar som sparar för att vi har Europas näst sämsta pensioner ska skattas för sitt sparande för att kompensera detta.

Eller alla sossar som pratat om att invandringen ska rädda Sveriges pensioner. Nu skriver till och med Pensionsmyndigheten på sin egen hemsida att pensionerna utarmas av invandringen.
Men värst är inte sossarna. Dummast är ändå dom som röstar på dom. Inte undra på högutbildade nu börjar lämna landet. Det ska bli intressant att se var Sverige tar vägen
Indianen20 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat