Visa ett inlägg
Gammal 2021-10-01, 11:47   #33
fri
 
Reg.datum: nov 2011
Inlägg: 738
Sharp$: 1527
Standard

Dessa regler gäller hästnamn inom trav, men verkar vara samma inom galoppen:

"2 § Ett hästnamn får innehålla högst 18 tecken ‒ mellanslag inräknade. Siffror får inte användas. Ett namn som kan uppfattas som olämpligt eller är tillkrånglat eller som kan förväxlas med ett redan registrerat namn godtas inte. Inte heller godtas namnet på en numera avliden häst, om namnet inom travsporten alltjämt förknippas med den hästen. I annat fall får ett namn åter användas sedan 20 kalenderår har förflutit efter den föregående namnregistreringen.

En häst med annat ursprungsland än Sverige som har införts eller importerats från ett annat EU-land eller från Norge, Ryssland eller från Schweiz, ska registreras i stambok hos ST under sitt ursprungliga namn. Kan det namnet förväxlas med ett redan registrerat namn ska födelselandet för hästen
anges med internationellt erkända nationalitetsbokstäver.

För kallblodiga svenska hästar är huvudprincipen att endast svenska eller norska namn kan användas. En häst som är ursprungligen stambokförd i en annan stambok än den svenska kan endast byta namn i dialog med ansvarig organisation i ursprungslandet.

3 § Lämnas inte något godtagbart namnförslag har ST rätt att namnge hästen.

4 § ST får besluta om ändring av ett registrerat hästnamn. Före beslutet ska hästägaren ges tillfälle att yttra sig i namnfrågan. Hästägaren får hos ST begära att ett registrerat hästnamn byts ut mot ett annat namn under förutsättning att denna begäran sker skriftligt på fastställd blankett och är genomförd av ST innan hästen första gången anmäls till premielopp eller kvalificeringslopp eller ‒ när det gäller ostartad häst ‒ före den första betäckningsdagen. ST prövar med ledning av bestämmelserna i 2§ om namnbyte ska ske.

5 § ST förbehåller sig rätt att för ändamål, som kan antas främja svensk travsport, använda sig av ett registrerat hästnamn i sin egen verksamhet eller tilllåta en av ST godkänd organisation eller annat företag, som har intresse-gemenskap med ST, göra det i sin verksamhet."
__________________
"Eat your betting money but don’t bet your eating money."
fri är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat