Visa ett inlägg
Gammal 2022-05-31, 20:14   #1
Lazlo
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 4 295
Sharp$: 24932

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Nations League - Nordiska derbyn för Sverige




Nations League - Nordiska derbyn för Sverige


De kommande veckorna är det full rulle i landslagsfotbollen när den tredje upplagan av Nations League drar igång. Regerande mästare är Frankrike som lyckades vända underlägen mot både Belgien i semin och Spanien i finalen i slutspelet som avgjordes i Italien. Inte helt oväntat var det firma Benzema och Mbappe som var tungan på vågen.

Turneringen är tänkt att ersätta de betydelselösa träningsmatcherna och nu finns det faktiskt lite belöning i potten eftersom det både finns en trofé att vinna, men främst platser till kommande EM-mästerskap som såklart är åtråvärda.

Samtliga 55 medlemsnationer i UEFA deltar och blir indelade på fyra olika nivåer, A, B, C och D. Fyra grupper med fyra lag i varje på de tre översta nivåerna, sedan tampas de sju sämsta länderna i två grupper på D-nivån.

Sveriges förutsättningar

Sverige deltog i division A förra gången och slutade då sist när Frankrike, Portugal och Kroatien blev för svåra. Det innebär att vi degraderades till B-divisionen nu och motståndet blir aningen lättare. Dock var lottningen av grupperna knappast gynnsam då det mer eller mindre blev tuffast möjliga motstånd från respektive lottningspool.

För Janne Anderssons mannar kommer det bli duster med Slovenien, Serbien och så rivalmöte med grannlandet Norge.

Enligt oddsen så är Sverige knappa favoriter att vinna gruppen och ta sig upp till finrummet igen. Som bekant lyckades vi inte ta oss till VM efter en sur förlust i kvalfinalen mot Polen där blågult var värda ett bättre öde sett till matchbilden.

Serbien vann sin kvalgrupp till VM före Portugal genom att gå obesegrade över åtta omgångar. Med Aleksandar Mitrovic på topp så finns det klass så det räcker och blir över. Tungt dock att succémannen från Serie A, Dusan Vlahovic, inte kan delta i denna samling.

Norge har också gott om klass i truppen där såklart Erling Haaland kommer bli en rejäl utmaning att försöka kontrollera för Sveriges orutinerade försvar i landslagssammanhang. Martin Ødegaard och Alexander Sørloth är också starka spelare som håller på hög nivå.

Slovenien rankas som sämst i gruppen, men det är knappast något slagpåse som det hämtas enkla poäng mot. På hemmaplan har de tagit poäng i 16 av sina senast 18 matcher så Janne Andersson har en svår uppgift i premiären som spelas borta i Ljubljana.

Blågults trupp ser ut enligt följande:

Målvakter:

Andreas Linde
Kristoffer Nordfeldt
Robin Olsen

Försvarare:

Joel Andersson
Ludwig Augustinsson
Hjalmar Ekdal
Gabriel Gudmundsson
Emil Krafth
Alexander Milosevic
Joakim Nilsson
Edvin Kurtulus
Carl Starfelt

Mittfältare/Anfallare

Viktor Claesson
Anthony Elanga
Emil Forsberg
Viktor Gyökeres
Alexander Isak
Jesper Karlsson
Jesper Karlström
Dejan Kulusevski
Kerim Mrabti
Kristoffer Olsson
Robin Quiason
Mattias Svanberg

Sena återbud på lagkaptenen Victor Nilsson Lindelöf och Martin Olsson gör att Edvin Kurtulus kallas in som ersättare. Sedan tidigare har Marcus Danielsson tackat för sig i landslaget så det finns en viss osäkerhet kring försvarslinjen som kommer sättas på rejäla prov mot Mitrovic och Haaland.

Offensivt finns det gott om kvalitet med spelare som Dejan Kulusevski, Emil Forsberg, Alexander Isak och Anthony Elanga. Zlatan saknas tyvärr då han dragits med skadeproblem en längre tid.

Spelschemat för svensk del ser ut enligt följande:

Torsdag 2 juni 20.45: Slovenien–Sverige

Söndag 5 juni 20.45: Sverige–Norge

Torsdag 9 juni 20.45: Sverige–Serbien

Söndag 12 juni 18.00: Norge–Sverige


Lördag 24 september 20.45: Serbien–Sverige

Tisdag 27 september 20.45: Sverige–Slovenien

Matcherna kommer sändas på TV6 och Viaplay.



Noterbart från övriga grupper

Ungern har knappast haft fru fortuna på sin sida på senare tid då de återigen hamnade i vad som kan benämnas som "dödens grupp". I förra sommarens EM-slutspel fick de tampas med Frankrike, Tyskland och Portugal. Nu i Nations League blev det lika tufft med England, Italien och Tyskland.

Samtidigt som Sverige har sin premiär under torsdagskvällen så är det stekhett rivalmöte från Sevilla när Spanien och Portugal drabbar samman. Så fram med en andra skärm och ha ett öga på varsin match.

Fredag kväll är det dags för nästa grannländer att duellera i Bryssel när Belgien tar emot Nederländerna. Två fartfyllda storlag gör att det är goda chanser till en riktig målfest.

Stormatcherna avlöser varandra så den som är intresserad av högklassig landslagsfotboll kan se fram emot ännu en toppfajt i Bologna när Tyskland åker söderut för att möta Italien på lördag.

Dubbla söndagsmöten med Norge blir såklart höjdpunkten för svensk del.

Mellan dessa ska vi titta till Gareth Southgates trupp när England ska iväg till München för att möta Tyskland under tisdagen och nästa helg blir det kamp hemma i Wolverhampton mot Italien.

Två veckor fulla av landslagsfotboll kan vi njuta av nu när sommaren börjar komma igång på allvar. Det kommer bli många fina matcher att följa framöver och ni som vill ha lite extra spänning till matcherna kan titta in oddsen hos Svenska Spel!

__________________
Gå med i Sharps lag på
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
och
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
för att köpa våra experters andelar!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
karpafan (+5)
Lazlo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat