Visa ett inlägg
Gammal 2022-09-22, 16:51   #2
Gotland
Administrator
 
Reg.datum: feb 2017
Inlägg: 7 688
Sharp$: 9473
Standard

Jag förstår inte riktigt vilket upplägg du är ute efter. Alla på ramen och sedan ta bort rader med beräknat värde under 100k?

Det blir ganska många rader kvar på ett sådant upplägg och känns inte som ett genomförbart rent matematiskt ens. Dagens V6 innehar exempelvis knappt 3 miljoner kombinationer och de flesta av dessa har ett radvärde över hundra k. Men jag misstänker att du kanske har ett annat upplägg än "alla X alla" på ramen. Eller?

Men rent generellt skulle jag säga gällande all form av utdelningsreducering att "det beror på vad du använder för program för din reducering". Jokern jobbar exempelvis endast med aktuell omsättning vid inlämningstillfället vilket såklart ger en rätt stor felmarginal. Särskilt om man spelar "tidigt" då mycket spel kommer in sent osv. De hanterar ej heller eventuella extrapengar i form av jackpot vilket såklart klurar till matten en del.

Speltjänst likaså. Ska sägas att jag aldrig testat deras (speltjänst alltså) beräkning så jag vågar inte såga den mer än så.

Den enda som hanterar jackpotomgångar på ett så korrekt sätt som möjligt är BT+ som använder sig av simulerad omsättning. Där kan du till och med jobba med trender och prognosticerad insatsfördelning och komma mycket nära den slutgiltiga omsättningen och insatsfördelningen.

Trots detta går det aldrig att med säkerhet förutspå exakt var utdelningen landar. För några veckor sedan var de sena spelarna brutalt rätt ute och slaktade den beräknade utdelningen på V86. Omgången gav 3.845kr men BORDE (rent matematiskt) landat på 20.839kr.

Samma sak med när de stora betaltjänsterna träffar en skrällspik. Det finns enorma mängder med ombudsspel som ryggar deras drag rakt av och sitter det något massvarvat härke kan även en högpotent rad få ett ruskigt undervärde. Kolla på Basses fina V75a i somras. Den BORDE gett 1,3 men när SV träffade sin skrällspik i sjätte fick vi bara knappa 600 med oss. Mycket pengar förvisso, men ruskigt underbetalt i förhållande till svårighetsgrad.

Så, för att sammanfatta. För lite mera avancerade upplägg rekommenderar jag BT+ rakt av och de hittar du på baratrav.se

Tveklöst bäst! Nej, jag får inte betalt för att säga detta. Utan jag använder det helt enkelt för att det passar mitt sätt att spela. De flesta som spelar enklare reduceringar klarar sig bra med Speltjänst som fortsatt är helt gratis. De hittar man på speltjanst.se Rekommenderas varmt för enklare varianter av ABC.

Varför folk fortsätter skrika sig hesa om Jokern kan jag bara inte förstå. Dyrt och inte särskilt bra. Men ändå är jokern synonymt med reducerade spel för många. Märkligt.

Lycka till!

__________________
Mer kass än vass - men glad ändå!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Senast redigerad av Gotland den 2022-09-22 klockan 16:52. Anledning: jackpot
Gotland är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat