Visa ett inlägg
Gammal 2023-02-27, 01:52   #2
KalleKlut
 
KalleKluts avatar
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 4 183
Sharp$: 9437
Standard

Örebro inleder barfotasäsongen för året! Enligt prognosen så kommer det att vara ett par plusgrader och 0 i nederbörd ända fram till lördag. Det bäddar för en bra bana och barfotakörning.

Avd 1. Silver 2100a. Endast nio startande och många av dessa är nya i silverdivisionen. Söndagsvinnaren är ändå 9 Axel Ruda om inte det går i 1.15 tempo första 1500m. Regelrätt slagen av en fantastiskt bra Fabulous Pellini senast men gjorde ändå en godkänd insats. Vad kan Magnus A Djuse hitta på bakom 5 King Of Everything som maxas med bf och jänkarvagn. 6 Borups Victory har ju varit grymt bra och kanske får överta ledningen från MAD. Vann senast en bronsfinal men nybliven femåring och debut i högre klass ska väl inte gå?! 8 Behind Bars är ju en utpräglad barfotahäst men drog nitlotten i spårtombolan..
*Edit Jag faller mer och mer över på King Of Everything som spik. Får avvakta MADs funderingar på att gå i spets eller släppa.. +maxad utrustning +tar täten och (OM) går där -debut i silver.
Skrällen är 2 Cash Cowboy som lär sitta i rygg på ledaren.

Avd 2. Klass II 1640v. 2 Catch Me står vettigt till och var riktigt bra senast från bakspår. Tuffare motstånd nu.. S.G.Mistral floppade senast men bfro för första gången nu och vi vet vad det kan ge för effekt på en Walmanntränad häst! Men det hinner ändras då Walmann sällan kör hästarna på den balans som anmälts! 2 Nordic Star Tooma är skrällen (och t.o.m ett spikbud) som kan få dra tåget! 1 Itso Sisu lär bli hyfsat hårt betrodd men spår 1 och galoppbenägen med bf balans är inget som direkt talar till hans fördel! 6 Solkattens Lucas höjer sig bfro och får en formtoppad Jepson bakom sig, kan nå ledningen..
Korsdraget är 12 Spitfire P.C som gynnas av omstarter och eventuell hård körning om tätpositioner.

Avd 3. 2100a guld. Ett riktigt dåligt guldlopp där jag saknar många hästar som fortfarande tycks stå på vintervila.. 5 Chapuy får en ny chans vecka/vecka trots att det inte är hans favoritdistans. Han tog sig inte förbi startkanonen och elitloppshästen Click Bait igår på Romme men gjorde det ändå klart bra som 2a i mål när Clicken kastade in handduken fullständigt! Hemmaplan och inga snabbstartare invändigt nu. Förödande om Linblom skulle släppa till någon i detta gäng! Som sagt, 2100m nu men med den formen han har så ska han inte torska mot detta motstånd. 1 Spickleback Face värsta motbudet men tycks helt sakna form.
Stänkarvarningen hamnar på 3 Hard Times som fick ett fint lopp senast och hade mycket sparat.

Avd 4. Brons 1609a. 1 Castor The Star ser ut att bli ganska stor favorit baserat på eventuell ledning och bfro/jänkare. Jag är inne på att 3 Indigo är minst lika snabbstartad och kan roffa åt sig ledningen om det strular lite för Mats på innerspåret bakom bilen.. Nackdelen är att även 2 So Far Away Ås (som jag för övrigt tror är chanslös) också är snabb ut så det kan ändå bli svårt för Ebbinge att nå ledningen..
Karamellen är 5 Fighter Simoni som verkar bli bortglömd nu när han startar från spår 5 över kort distans!! 3% och profiterar på körningen om tät.

Avd 5. Diamantsto och spårtrappa 1609a. 9 Fabulous Pellini blir favorit modell större och det är väl rätt med tanke på insatsen i silver på Bergsåker senast. Men spår 9 över kort distans är inte något som lockar även om det kanske är lättare i just en spårtrappa. 1 Ninja Zon sitter nog i ledningen men ska väl inte kunna hålla undan trots 1609m? Svårt ändå att totalt dissa en spetshäst..
12 Breeze är rövarstrecket som får sikta på snabba ryggar. Spurta kan hon men en seger känns lite långsökt mot detta motstånd.

Avd 6. Diamantsto 2140v.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
ricBLo636 (+5)

Senast redigerad av KalleKlut den 2023-03-04 klockan 04:32.
KalleKlut är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat