Visa ett inlägg
Gammal 2023-03-23, 19:26   #47
Strappa71
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2393
Standard

Edit: Grrr.....missade att diskussion var över för den här omgången. Sry grabbar.

Citat:
Ursprungligen postat av Efterhandaren Visa inlägg
1) Visst känns spelpotten som en viktig parameter till vilken nivå du lägger på ditt spel. 100 eller 10 mille i potten gör ju stor skillnad på ev. utdelning oavsett på bedömd svårighets grad på förhand.

2) Men kan du eller någon annan med stor sannolikhet visa på förhand hur stor utdelningen blir i varje omgång är det nog en Nobel pris kandidat vi pratar om.

Alla vi spelare gör ju denna ekvation i huvudet varje omgång och baserar vårt spel och insatser på detta. Men att hitta rätt svårighetsgrad med olika vinnare är ju lite av trav spelets grund tanke.
Hittar vi ett mått som bestämmer utdelningen i förhand är det ju inget spel.
1) Nej. Bara om det är 95M extra jämfört med 5M extra.

Men om det är 384M i oms och 100M i allarättspotten eller 38,4M i oms och 10M i allarättspotten utan extra JP-pengar så kvittar det fullständigt för alla någorlunda rimliga svårighetsgrader på utfallet.

Samma rad som ger en vinnare med 38,4M i oms kommer att ge ca 10 vinnare med 384M i oms.

Det visar sig att antal vinnare med alla rätt för ett visst utfall är i stort sett proportionell mot antal inlämnade enkelrader.

2) Du blandar ihop äpplen och päron här.
Det går alldeles utmärkt att på förhand veta hur stor utdelningen blir på ett visst utfall.

Den hela graalen har dock inget med det att göra alls. Rätt så enkel beräkning helt utan avancerad matematik. Ingen Nobelpris nivå alls.

Utdelningen för en viss rad går alltså att "veta" i förväg. Man vet alltså i förväg vad man vinner på en viss rad....om man får in just den raden.

Det har inget att göra med att veta vilket av alla utfall som kommer att bli rätt rad.


Sedan finns det en klar poäng med att inte spela rader som inte potten kommer att "ge rätt odds på". Men det finns alltid en hake även med det "tänket".

Och det är att det är ens egna chansbedömning vs potten som är det viktigaste. Vad den teoretiskt förväntade utdelningen för utfallet ligger på visar bara vad kollektivet tyckte om det utfallet.

Det här med teoretiskt förväntad utdelning är ingen exakt vetenskap, men det betyder inte att det är en meningslös sysselsättning.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
GGS (+100)

Senast redigerad av Strappa71 den 2023-03-23 klockan 19:27.
Strappa71 är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat