Visa ett inlägg
Gammal 2023-03-29, 09:43   #11
olle
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 131
Sharp$: 56888
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av KalleKlut Visa inlägg
Öppnade startlistan och såg att det var i snitt 8 hästar till start i varje avdelning.
Insåg direkt att det handlade om Jägersro.. Förstår inte varför ATG fortsätter att ha V64 på Jägersro!
Vart är underlaget du pratar så gott om Olle??
Skulle man räkna bort strukna hästar som du gjort så skulle snittet nog inte legat så mycket högre . Ser väl lika illa ut på Bergsåker i kväll trots helt andra prispengar. Kolla deras V5 lopp.

Låga prispengar på storbanan Jägersro är nog en viktig faktor. Det är svårare att vinna ett 30 tkr lopp där än ute på orten. Därför drar nog många sig för att resa dit på vardagstravet. Många jägershästar för bra dessutom för lopp med så låga prispengar så dom startar ofta på andra banor med stor framgång.

En annan anledning att man inte kör lika breda propositioner . Romme och Boden t ex kör ju ofta spårtrappa lopp för typ alla hästar som tjänat 50-250 tkr men resultatet ofta att 2/3 blir chanslösa breddloppshästar.

Sen blev ju resultatet igår högre utdelning än det nästan alltid är på t ex just Rommes och Bodens V64or med mest 15 hästars lopp.

Det är rätt sorgligt att se tävlingsschemat på Jägersro. Trots att man ligger i topp sportsligt så har man snart inga V75 tävlingar kvar. Nästan ett halvår mellan senaste V75 lördagen och nästa och deras nya bana som snart skulle vara klar vet man inte ens när och om den kommer byggas just nu. Tur att man inte besöker travet där längre för när man gjorde det så var det inte långt mellan de större tävlingsdagarna .

Senast redigerad av olle den 2023-03-29 klockan 09:44.
olle är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat