Visa ett inlägg
Gammal 2023-10-07, 11:14   #11
Strappa71
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 676
Sharp$: 2408
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av SwedishHorseRacing Visa inlägg
MEN, ingen utdelning på 4 rätt.
Vad är detta?

Jag blir så upprörd över detta med utdelningar.
Det är sällan jag får någon med mig, som är lika upprörd.
Annars hade vi ju kunnat gadda ihop oss och klaga hos ATG.

Det är lite jobbigt då man spelar V64 för ca 1000 kr och det ständigt blir 4-5 rätt.
Det gräver hål i plånboken.

Det borde vara KRAV på att det ALLTID ska vara utdelning på 4 rätt.
Problemet är inte att du inte får några andra personer med dig. Felet är att du inte har matematiken med dig. Att utdelningen sjunker under 7 kr på 4r på V64 beror på att det är så pass många rader med 4 rätt som ska dela på vinstgruppens tilldelning av pengar att utdela.

Det finns saker som går att göra för att minska problemen med lågutdelnings-Jackpott. Men det är saker som väldigt få övriga spelare skulle uppskatta.

Det ena är att sänka utdelningsgränsen för 2-felspotten till t ex 1 kr. Nu när alla vinster ändå går till allas ATG-konton skulle det absolut gå att lösa. Men då skulle intresset att spela V64 minska rejält totalt sett eftersom det inte längre skulle bli några lågutdelnings-Jackpots.

Det andra skulle vara att minska potten för alla rätt och fördela dessa pengar till vinstgrupperna för 1 och 2 fel. Men det skulle minska intresst att spela V64 rejält av lätt insedda anledningar.

Ett tredje alternativ är att gå tillbaka till V65 istället. Då får du visserligen ALDRIG betalt på 4 rätt. Men det är väldigt sällsynt som det blir Jackpott på 5r på V65. Problem med denna lösning är bl.a att folk hellre spelade V64 än V65. Man vill kunna "vinna" på 4r. Det gäller även att intresset att spela vardags-spelformen minskar eftersom det då väldigt sällan blir Jackpot.

Det är svårt sånt här.

Rekommendation 1 är att alltid spela V6 istället för V64. Som du märker så är det ju ingen större vits att ta V64-valet ändå och då tar man ju hellre x2,5 på 6r även om det är sällan man klarar det.

Rekommendation 2 är att hålla ner insatserna och kanske hellre spela flerbong med V6-valet.


Man får tänka lite annorlunda helt enkelt. Det enda som är helt säkert är att om 4r-potten dividerat med antal rader som klarar 4 rätt understiger 7,00 kr så blir det ingen utdelning på 4 rätt. Det är inget som går att "önska bort".

Vad gäller fredagens V64 så var det "nära". "Utdelningen" igår var 6,74 kr. Ganska nära 7 kr-gränsen.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Altoc (+50), Migge (+10)

Senast redigerad av Strappa71 den 2023-10-07 klockan 11:22.
Strappa71 är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat