Visa ett inlägg
Gammal 2010-11-23, 22:39   #20
zz
 
zzs avatar
 
Reg.datum: nov 2010
Inlägg: 329
Sharp$: 362

ZZ
Stats: 16 - 22 - 1
ROI: 127.54%
Vinstprocent: 42.00%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Munchies Visa inlägg
EGENTLIGEN är det så att man ska skatta på varje vunnet spel, alltså varje vinstkupong, medan förlustkupongerna inte har något med saken att göra. När det kommer till poker ska man egentligen skatta för varje vunnen pot. Detta skulle göra det omöjligt för både bettare och pokerspelare att behålla positiv ROI. Hursomhelst har detta aldrig praktiserats och man tittar bara på uttag.



Fick du reda på om någon någonsin faktiskt frivilligt väljer att betala den här skatten?

För övrigt är det ju värt att påminna om att det är irrelevant var ett spelbolag har sin licens, I Sverige är det var verksamheten drivs från som räknas.

Jo det är tydligen folk som faktiskt betalar skatten. Vilket egentligen är det dummaste man kan göra eftersom man riskerar att bli den första som åker på "pott"-regeln. Att få en nitisk-sommarjobbare på sig som börjar kräva in potthistorik skulle ju kunna innebära skatte-summor på åskilliga miljoner (om det ens stoppar där, antar att det räknas i miljarder för en del). Allt detta för att undvika skatte-tillägg på 40 % ifall man skulle bli upptäckt. Skatteverket får in uppgifter på insättningar på ditt konto rörande mer än 100k. Då kommer de ställa en fråga om de pengarna. Skulle det hända skulle iaf jag svara att de kommer från aktie-handel eller liknande och ta de 30 % i skatt (plus 40 % i straffskatt vilket gör den effektiva skatten till 42 %). Har man tur bjussar de på de 40 % också.

Tydligen så får de in uppgifter även gällande Off-shore konton och liknande upplägg enligt någon hyfsat ny övenskommelse med dessa länder.
zz är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat