Visa ett inlägg
Gammal 2011-01-20, 15:28   #1
Tennisgambler
 
Reg.datum: jan 2011
Inlägg: 63
Sharp$: 408

TG - Juni till augusti!
Stats: 10 - 9 - 3
ROI: 107.32%
Vinstprocent: 53.00%

Standard

2011-01-21 A.Sevastova - V.Manasieva (Tennis)


Datum: 2011-01-21
Tid: 01:00
Sport: Tennis
Land: Australien
Liga: Tennis
Match: A.Sevastova - V.Manasieva

Spel: A.Sevastova -2.5 Game
Insats: 10/10
Odds: 1.90
Bolag:

Motivering:
Lettiskan A.Sevastova rankad 46:a i världen, möter ryskan V.Manasieva, rankad 146:a. Manasieva har kvalat in till turneringen och därmed redan spelat fem matcher, medan Sevastova bara har behövt vinna två, för att nå den tredje omgången. Detta är det längsta båda två har nått i en Grand Slam. Dessa möttes 2008 och då vann Manasieva, notera att Manasieva var rankad 153:a då och Sevastova 235:a, återkommer till det sen.

Varför Sevastova kommer vinna:
1. I grund och botten är hon en bättre spelare. Hennes grundslag är vassare, hennes nätspel är bättre och hennes serve är bättre. Sevastova är en spelare som verkligen är på ”G”, fräsch, pigg och versatil. Hennes snabba klättring på rankingen visar verkligen att hon utvecklats otroligt bra på senare år, till skillnad från Manasieva som stått och stampat på samma ställe. Sevastova är helt enkelt en spelare som jag tror kan komma att bli topp 30 ganska så snart då hon har kvalitéer som Manasieva just nu inte ens är nära. Sevastova är därför för många rätt okänd men vet man redan vad hon kan göra och hur hon kan spela så lockar detta spel ännu mer.

2. Sevastova är den som har mer rutin och den som spelat större matcher. Förra året slog hon bla Ana Ivanovic, S.Stosur och J. Jankovic i olika turneringen och hon vann också en stor turnering i Estoril. Detta bevisar att hon har en hög högstanivå.

3. Manasievas väg hit är inte så imponerande som den låter. Hon fick som sagt kvala in till huvudturneringen och där slog hon ganska medelmåttiga spelare. Väl inne i huvudturneringen så fick hon möta en ganska medioker spanjorska (grusspecialist), rankad 109, i första omgången. I Andra omgången ställdes hon sedan mot en på pappret mycket bättre spelare, M.Bartoli, 17:e rankad. Manasieva förlorade som väntat första set men precis i slutskedet av detta set så skadade sig Bartoli, bristining i vaden, vilket gav Manasieva världens chans. Bartoli som nu missar ett par månader kunde inget göra och Manasieva fick en turlig gratisbiljett till tredje omgången. Hon avslutade och vann dom två sista seten med 6-3 6-0.

4. Sevastova har imponerat otroligt mycket i matcherna hittills. Hon spelar väldigt snabbt och bra, väldigt mångsidigt med bra nätspel och fina stoppbollar. När hon enkelt (6-4 6-2) avfärdade 21:a seedade Wickmayer i omgång två så måste hon ha fått sig en riktig självförtroende boost. Speciellt med tanke på vilket sätt hon gjorde, väldigt imponerande tennis mot en så bra spelare, en spelare som var i form och hade spelat bra i turneringarna innan AO. Hon spelar nog sin bästa tennis och jag tror hon kan få ett litet genombrott, nu när hon förhoppningsvis når fjärde omgången.

Kort och gott, en underskattad spelare som har riktigt hög kapacitet och som visat en riktigt fin tennis redan i år men även förra året, möter en enligt mig överskattad och ”turlig” spelare, i Manasieva. Spelen blir därför ganska maxade, och min första tia måste delas ut!

www.tennisgambler.wordpress.com/
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
RedX (+3), comprende (+1), Tolstoj (+10), Sandy (+1), Savve (+5)

Senast redigerad av Tennisgambler den 2011-01-20 klockan 16:01.
Tennisgambler är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat