Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Amerikansk Fotboll (https://www.sharps.se/forums/amerikansk-fotboll/)
-   -   Conference Championships! (https://www.sharps.se/forums/amerikansk-fotboll/28045-conference-championships/)

Lazlo 2017-01-21 04:27

Conference Championships!
 
Då är vi framme i “semifinaler” i NFL där vi ska vi fram vilka två lag som ska spela super bowl i Houston i början av februari.

I NFC möts Falcons och Green Bay vilket får sägas vara två välförtjänta finalister i NFC. Lagen påminner en hel del om varandra, båda med grymt offense medan defense är svagare.

I AFC har vi Patriots mot Steelers och även här måste man säga att det är två lag som är värda att vara så här långt in i slutspelet. Både dessa lagen också har offense av högsta klass så finns det ändå betydligt mer defensiv i dessa lagen.


Atlanta Falcons – Green Bay Packers

https://usatftw.files.wordpress.com/...0&h=600&crop=1


Vi har redan skrivit en hel del om dessa lagen vilket ni hittar här:

Packers:

https://www.sharps.se/forums/amerikan...-card-weekend/

https://www.sharps.se/forums/amerikan...isional-round/

Falcons:

https://www.sharps.se/forums/amerikan...round-dag-1-a/


Atlanta Falcons

Falcons kommer till spel med fem raka segrar. Förra veckan slog man Seahawks enkelt med 36-20 där offense verkligen imponerade. Matt Ryan passade för 338 yards och 3 touchdowns och var säkerheten själv. Falcons defense höll emot Seahawks stukade offense. Seahawks stannade på 20 poäng och Falcons plockade två interceptions. Men det var framför allt ett styrekbesked av Matt Ryan & Co på offense. Nu har man sju raka matcher där man gjort 28 poäng eller mer.


Green Bay Packers

Packers har också mycket bra form då man har åtta raka segrar. Förra veckan slog man Cowboys i en av de bästa matcherna jag har sett! Man dominerade totalt i den första halvleken och ledde stort i halvtid. Sen kom Cowboys tillbaka och kvitterade sent i matchen. Efter en rafflande slutminut och en helt sjuk passning av Rodgers stod Packers som segrare. En seger som verkligen kommer att ge Packers självförtroende. Även Packers bombar in poäng och har gjort över 30 poäng i de sex senaste matcherna.


Matchupen

Som sagt så är det två mycket bra offense som möts, medan defense inte är fullt så starka. Linan ligger på skyhöga 60,5 poäng men frågan är om inte dessa lag klarar den lätt ändå? Det skulle förvåna mig om inte båda lagen gör över 30 poäng.

Falcons är favoriter med 5.5 poäng vilket är befogat. Dels beroende på hemmaplan, men även beroende på att man har ett mer komplett lag än Packers. Det baserar jag främst på att Falcons förfogar över Freeman och Coleman som running backs, vilket Packers inte kan mäta sig med.

Lagen möttes i vecka 8 då Falcons vann på hemmaplan med 33-32 efter en mycket bra match. Den gången lyckades Packers hålla Freeman till 35 yards vilket är ett måste även denna helg om man ska ha någon chans. I vecka 8 blev det en klassisk ”shootout” vilket är mycket troligt att det blir även denna gång.

Jag ser många faktorer som talar för Falcons: hemmaplan, bättre springspel samt att Packers har en del oroväckande skador på sina receivers. Det som talar för Packers är Aaron Rodgers. Han har verkligen visat att han är en av ligans bästa quarterbacks på slutet, kanske en av dom allra bästa på sista 15-20 åren. I en normal match skulle jag tippa Falcons, men med Rodgers nuvarande form känns det svårt att gå emot honom. Därför känns det närmast att inte spela hcp-spel, men däremot ett överspel är intressant. Särskilt genom att köpa ner linan och kombinera med något annat.



New England Patriots - Pittsburgh Steelers

http://www.sportsonearth.com/assets/...b_tsxgi0j2.jpg

Vi har redan skrivit en hel del om dessa lagen vilket ni hittar här:

Patriots:

https://www.sharps.se/forums/amerikan...round-dag-1-a/

Steelers:

https://www.sharps.se/forums/amerikan...-card-weekend/

https://www.sharps.se/forums/amerikan...isional-round/


New England Patriots

Patriots var otroligt stor favorit förra helgen hemma mot Texans och man vinner också enkelt tillslut med 18 poäng men det var inte så enkelt som siffrorna antyder. Patriots hade en del problem i matchen men eftersom Texans är ganska usla så kunde man ändå vinna komfortabelt. Första gången på mycket länge som Patriots hade lite grus i maskineriet, Brady kastade t.ex. 2 interceptions mot Texans och han hade endast 2 interceptions på hela grundserien.Running backen Dion Lewis var dock ett riktigt utropstecken i matchen för Patriots då han blev första spelaren någonsin i ett slutspel att ha 1 rushing TD, 1 receiving TD och 1 return TD i samma match. Det finns mer att hämta ut detta Patriots som har ligans högsta nivå men frågan är bara om man kan plocka fram det i den enskilda matchen eftersom allt avgörs på 1 match i NFL slutspelet.


Pittsburgh Steelers

Steelers vinner en tajt match borta mot Chiefs förra helgen där man enligt siffrorna borde vunnit betydligt större då man dominerade offensivt men fick aldrig in bollen i end zone utan fick nöja sig med FG hela tiden. Det räckte iaf mot Chiefs men frågan är om det räcker mot tuffa Patriots? Steelers försvar har verkligen steppat upp i slutspelet och varit bäst i slutspelet så här långt vilket såklart är en viktig faktor i matcherna. Sedan har ju Steelers också en av ligans med potenta offensiver med Ben, Bell och Brown i spetsen som alla håller absolut högsta klass. Bell har också haft 150+ rushing yards i 2 raka slutspelsmatcher vilket är extremt sällsynt och mycket imponerande. Det finns hög kapacitet i Steelers men motståndet nu är ju ligans tuffaste


Matchupen

Detta känns som en högintressant match enligt oss. Patriots såg väl sisådär ut mot Texans men det finns betydligt mer att hämta där. Samtidigt så har Steelers en otroligt hög högsta nivå där offensiven kan ta över matcher helt.

Patriots är favorit med 6 poäng i skrivande stund vilket man kan förstå i kraft av hemmaplan och att laget hade bäst record under grundserien. Totalen ligger också relativt högt på 50.5 med den kapaciteten som finns hos dessa lagen offensivt.

När lagen möttes under grundserien så vann Patriots med 27-16 på bortaplan men då hade Steelers sin backup QB eftersom Ben Roethlisberger var skadad. Sedan dess har Steelers utvecklat sitt spel mycket och håller riktigt hög nivå.

Riktigt intressant match vi har framför oss på söndag!




Som vanligt så återkommer vi med eventuella spel på söndag. Vad har ni andra för tankar och funderingar inför söndagens NFL matcher? Kom gärna med era tankar och idéer så vi får igång lite NFL snack!

Arch 2017-01-21 13:08

Laz täckte matchupen,så


Matcher med +56pts total, sen 2000 (hemmalaget), 21-11 SU, 18-14 ATS, 18-13-1 OU, avg score 33-27

Notering: vinsterna (hemmalaget) är 16-4-1 OU, förlusterna 2-9 OU

i playoffs är hemmalaget 4-0 SUATS och 3-1 OU, med avg score 41-20





Linan ser också ut att gå mot public och just nu ser det ut som om de gillar Packers och Falcons har gått från -5 (open) till -6 just nu. Public underdogs är något jag gillar att gå emot, och 6 pts skillnad är den tredje mest vanliga resultatet (med reservation för senaste årets data) som händer ~6% av tiden, så jag tror jag kan vänta lite till och förhoppningsvis går den inte upp till -6.5 ... men jag tänker, om jag kan köpa ner till 6, varför inte spela 6 på en gång...så ja...

Annars ser ut som om nån form av överspel är bra, just nu leans, Falcons ATS, TT över och match över



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved