Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2017-01-11, 20:48   #1
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 3 715
Sharp$: 22826

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Divisional round, dag 1!


Första rundan av slutspelet är avklarat och samtliga favoriter vinner sina matcher enkelt. Nu kliver dom 4 bästa lagen från grundserien in i handlingarna och alla dessa har hemmamatch mot varsitt lag som vann förra helgen. Kommer favoriterna fortsätta vinna eller kan vi få lite jämnare matcher denna helgen?

Vi tänker fortsätta med våra genomgångar av lagen för varje match i slutspelet. Vi hoppas att någon kan ha nytta av det och anser att läsningen är intressant, ni får mer än gärna dela med er av er tankar och åsikter kring dessa matcherna så kanske vi kan få igång lite diskussion kring det högintressanta NFL slutspelet!Atlanta Falcons - Seattle Seahawks


Atlanta FalconsFalcons är ett lag som verkligen överraskat på mig i år. Ifjol inledde man urstarkt genom att vinna sex av lagets sju första matcher. Därefter tog det tvärstopp och Falcons vann bara två matcher till under resten av säsongen. En stor anledningen till detta var deras svaga defense och deras obefintliga passrush. Detta gjorde att jag rankade ner dem inför säsongen. Jag hade dock inte räknat med att deras redan duktiga offense skulle bli ännu bättre! Falcons offense rankas som ligans bästa av Football Outsiders (FO), är tvåa i statistiken över totala yards samt att offense gjort flest poäng av alla i hela ligan. 540 poäng på 16 matcher är hela 71 poäng fler än näst bästa lag.

QB Matt Ryan har haft ett makalöst bra år, det bästa i hans karriär. Han är tvåa i ligan över både flest passade yards (4944 yards) och kastade touchdownpassningar (38). Han har även 69,9% i passprocent vilket är ruggigt bra, kanske beror det på att han kastat färre passningar än vad han gjort på de senaste sex åren. Detta då han har duktiga running backs som avlastar honom. Ryan nämns, med all rätt, som en kandidat till hela ligans MVP. Nu återstår att se om han kan leverera även i slutspelet. Där har han faktiskt bara vunnit en match på fem försök.

Falcons har som sagt två duktiga running backs i Devonta Freeman och Tevin Coleman. Freeman är placerad nia i ligan med 1079 yards och 11 touchdowns. Båda siffrorna hade säkert varit mycket högra om han inte hade delat springspelen med Coleman. Freeman har sprungit 227 gånger mot Colemans 117 gånger. Coleman har också haft en bra säsong där han fått ihop 520 yards och 8 touchdowns. Detta trots att han missade tre matcher mitt i säsongen. Dessa båda är ett fruktat tandempar som rankas som de absolut bästa i ligan. FO rankar Falcons run-offense som nummer sju.

Falcons offensiva linje har inte imponerat särskilt mycket, vilket gör det än mer starkt att Ryan och running backs visar upp så starka siffror.

På wide receiver-sidan domineras den fullständigt av Julio Jones. Han fångar inte flest passningar i ligan (83 st) men han är en mästare på att göra något när han får bollen. Totalt fick han ihop 1409 yards vilket är näst flest i ligan, samt att han gjorde 6 touchdowns. Då missade han två matcher med en tåskada i mitten av säsongen. I vecka fyra hade han en magisk match där han tog emot 12 bollar för 300 yards, en fingervisning om hur otroligt bra han kan vara. Bakom honom hittar vi nyförvärvet Mohamed Sanu som gjort en helt ok säsong, samt att båda running backarna också fångar många bollar.

Har då fjolårets svaga defense blivit bättre? Nej det har dom faktiskt inte! Falcons har släppt fler yards i år jämfört med ifjol. 371 yards per match i år mot 348 yards ifjol. Man har även släppt in fler poäng i år, 25,4 per match jämfört med 21,6 poäng ifjol. Den stora skillnaden är deras passrush och förmågan att stressa motståndarnas quarterback. Där har andraårsspelaren Vic Beasley en stor del i framgången. Han är bäst i hela NFL i antalet sacks (15,5) och han har varit en stor faktor i lagets framgångar.
Seattle SeahawksSeattle Seahawks säsong skrev vi en hel del om inför wildcard weekend och för er som missade det så finns det att läsa här: https://www.sharps.se/forums/amerikan...ekend-dag-1-a/


Seahawks gjorde processen kort med Lions i förra helgens wild card-match. Segersiffrorna skrevs till 26-6 och vinsten var aldrig riktigt i fara.

Som vi flaggade för förra veckan är Seahawks ruskigt starka på hemmaplan och gör betydligt fler poäng där än på bortaplan. Mot Lions var offense stabilt och det var extra kul att se springspelet fungerade bra. Thomas Rawls gjorde sin bästa match för säsongen och sprang för 161 yards och en touchdown, vilket är riktigt fina siffror.

QB Russell Wilson såg ut som den rutinerade slutspels-QB han är och hittade rätt med 23 av 30 passningar för 224 yards och två touchdowns. På det hela taget gjorde Seahawks en stabil match framåt.

Naturligtvis gjorde även defense en riktigt bra match när man bara släpper in 6 poäng. Man ska dock komma ihåg att Lions offense inte bjöd på något större motstånd. Lions lyckades bara spring för 49 yards, medan passspelet var något bättre med 205 yards.
MatchupenFalcons har mött fyra slutspelslag i grundserien, och där vann man mot Raiders och Packers, medan man förlorade mot Chiefs och dagens motståndare Seahawks. När dessa lag möttes i vecka 6 vann Seahawks med 26-24. I den matchen dominerade Seahawks defense den första halvleken och var i ledningen med 17-3 i paus. I tredje quartern vände matchen och Falcons kontrade med tre raka touchdowns för att ta ledningen. I sista quartern svängde matchen igen. Med en poängs ledning slängde Matt Ryan en interception med knappa fyra minuter kvar. Wilson ledde sitt lag ner för banan och man kunde avgöra med ett field goal i slutminuten.

Saker att ta med sig från den matchen var att Seattles defense hade bra koll på Falcons duktiga offense i tre quarters av fyra. Man tillät endast 52 yards på marken och man sackade Ryan fyra gånger. Falcons å sin sida sackade Wilson bara en gång, men höll å andra sidan Seahawks till 72 rushing yards. Värt att notera att Thomas Rawls ännu inte var tillbaka från skada då.

Oddsmässigt är Falcons favoriter med -4,5 poäng och totallinan ligger på 51,5 poäng.

Vi tror på en jämn match lagen emellan, precis som det var i vecka 6. En stor skillnad nu, jämfört med då, är att Falcons har hemmaplan vilket är en stor fördel då Seahawks är så grymma på sin hemmaplan. Sedan senaste matchen har dessutom Seahawks Earl Thomas blivit skadad vilket kommer att gynna, främst, Ryan och Jones.

Det som talar för Seahawks är att de fick igång Rawls riktigt bra mot Lions och kan man fortsätta att springa bra så kan man också kontrollera matchen. Kan den svaga offensiva linjen skydda Wilson lika bra som senast lagen möttes är det också fördel Seahawks.

För oss är det stora frågetecknet Earl Thomas skada, kan man hålla Ryan i schack trots det? Lyckas man med det så har man chans att vinna matchen.

Vi återkommer som vanligt närmare matchstart med eventuella spel. I skrivande stund känns det svårt att välja sida, medan underspelet känns mest tilltalande i över/underspelet.
New England Patriots - Houston Texans


New England PatriotsPatriots vinner sin division AFC East i vanlig ordning med ett lysande record på 14-2 denna säsongen vilket också var bäst av alla lagen i hela NFL. Patriots har vunnit sin division 13 av dom senaste 14 säsongerna och i samtliga av dessa 14 säsongerna så har man vunnit minst 10 matcher av 16. Detta är ett lag som har vinnarkultur och är väldigt vana vid slutspel. Patriots är också laget att slå denna säsongen då man måste ses som favoriter till att vinna superbowl. Patriots var laget som släppte till minst poäng bakåt av alla i NFL och man blev 2:a i antalet gjorda poäng framåt efter Falcons. Dock så har ju Falcons en usel defensiv som gör att man inte alls är i samma nivå som Patriots. Coachen Bill Belichick kan även stoltsera med ligans klart bästa points difference med +191 över 16 matcher vilket är otroligt bra.

Denna säsongen inleddes med stora frågetecken för Patriots eftersom man skulle få klara sig utan sin framtida hall of fame QB Tom Brady i dom första 4 matcherna på grund av en lång och komplicerad utredning angående att han och Patriots fuskat med lufttrycket i bollarna under en match mot Colts för några år sedan. Alla visste att Patriots är otroligt bra men man visst inte hur dessa 4 matcherna skulle gå, skulle laget starta 0-4 utan Brady så kanske dom andra 3 lagen i divisionen hade tagit ett stort försprång innan Brady var tillbaka.

Nu startade det hela bättre än någon kunde drömma om, 2-2 hade alla i Patriots tagit under dom första 4 matcherna utan Brady men laget vinner sina första 3 matcher för att sedan förlora den 4:e när man hade stora skadeproblem. Framförallt premiären var imponerande när man vann borta mot förväntande topplaget Cardinals med 21-23 trots att Cardinals var 10 poängs favorit inför matchen. När man kunde vinna tuffa matcher utan att ha någon ordentlig QB så kunde man nästan förstå i ett tidigt skede att det här laget kommer bli ruskigt bra när Brady väl kommer tillbaka. När Brady saknades så kunde andra spelare och lagdelar dela på bördan så man vann och skulle dessa kunna leverera på liknande nivå med Brady så är laget av absolut högsta klass.

Riktigt bra blev det också, 3-1 utan Brady och sedan 11-1 med honom där man endast förlorade en svängig match mot kapabla Seahawks vittnar om att Patriots är otroligt bra och går in i slutspelet som solklar favorit till att vinna super bowl.

Det finns såklart mycket positivt att säga om ligans bästa lag då man är otroligt starka på alla delar men det man kanske mest vill lyfta fram är att det är laget legendariska coach Bill Belichick som är hjärnan bakom mästerverket. Hans sätt att bygga lag är tveklöst det mest imponerande i hela NFL och det gäller att man rätar in sig i leder när man spelar i Patriots. Ingen ska sticka ut för mycket eller vara någon diva utan det är laget framför allt. Det såg vi mitt under säsongen när Patriots väldigt oväntat skickade iväg en av sina bästa defensiva spelare i Jamie Collins till Browns. Svårt att veta exakt vad som låg bakom detta oväntade draget men ryktena säger att Collins hade svårt att acceptera Belichicks förhållningsregler och ingen är spelare är viktigare än laget så Belichick tvekade inte länge innan han skickade bort en person som han ansåg förstörde lagets kemi, trots att denna spelaren varit en av dom bästa i laget. Patriots led inte nämnvärt av detta utan man släppte ju ändå in minst poäng av alla lag i ligan, kanske fick man en bättre lagsammanhållning utan Collins och det är ju något som detta laget värdesätter högt istället för att han stjärnor som sticker ut.

En annan viktig faktor är att Patriots faktiskt varit otroligt befriade från skador denna säsongen. Stor del i det är nye fyscoachen Moses Cabrera som förändrat träningen en del för att kunna minimera "soft-tissue injuries" och det har verkligen lyckats. Faktum är att man denna säsongen går in i slutspelet med minst skador någonsin under coach Belichicks tid i laget som han coachat sedan år 2000 och det är med klar marginal. Denna säsongen har man endast haft 3 spelare på IR (injured reserve) och samma siffra förra säsongen var 15 spelare. Denna säsongen har 65 spelare deltagit i Patriots matcher, det var 77 spelare ifjol. Att kunna nöta med samma spelare match ut och match in gör att laget blir otroligt sammansvetsat och starkt vilket blir ännu viktigt när just dessa sakerna är något som Patriots prioriterar i sitt lagbygge. Många av skadorna i NFL är på spelare som inte får dom stora rubrikerna men ändå gör ett enormt viktigt arbete på planen. Det kan vara några offensiva eller defensiva linjemän som skadar sig och majoriteten av alla som följer NFL vet inte ens vad som heter men det kan ha en stor inverkan på spelet på planen.

Utöver dessa faktorerna som få kanske tänker på så finns det ju också enorm kvalitet i detta laget. Brady är en av ligans bästa QB, han har en stark receiveruppsättning där Edelman leder vägen. TE Gronkowski är förvisso en av få skador i laget vilket är ett avbräck men det passar ju bra att han skadade sig denna säsongen, just när man signat duktige Bennett under offseason och han kan lätt fylla lyckan efter Gronk vilket han visat hela säsongen. RB positionen är stark och har flera spelare som kan leverera. Blount är tunga runningbacken som ska tugga korta yards sen har man både Lewis och White som är mindre och kvicka RB's som kan ta över matcher dom också. Försvaret är kanske utan någon klart lysande stjärna men är ändå otroligt starkt över varje position och dom spelar ju otroligt bra tillsammans.

Patriots har ligans bästa lag på väldigt många delar av spelet och framförallt så kanske man har ligans bästa lagledning och coacher vilket är otroligt viktigt i NFL. Patriots har också lyckats undvika, eller kanske snarare sett till att träna för att undvika, alla dessa skador som försämrar laget även om det är på okända spelare. Det finns inte mycket att klaga på hos detta Patriots och det är väl precis vad man kan förvänta sig av coach Bill Belichick som styr sitt lag på ett exceptionellt sätt!
Houston TexansHouston Texans säsong skrev vi en hel del om inför wildcard weekend och för er som missade det så finns det att läsa här: https://www.sharps.se/forums/amerikan...ekend-dag-1-a/

Sedan den texten skrevs så lyckades Texans vinna första slutspelsmatchen mot ett kraftigt försvagat Raiders som sakade sin ordinarie QB. Raiders backup QB var urusel och det kändes inte som Texans behövde göra speciellt mycket för att vinna den matchen. Tråkigt för Raiders som hade något stort på gång men allt raserades på grund av en tung skada och att backup QB inte kunde spela ens okej.

Desto roligare för Texans och kanske framförallt för deras coach Bill O'Brien som nu helt plötsligt sitter helt säkert enligt lagets ägare. Lustigt hur saker och ting kan fungera, först var det snack om att O'Brien skulle kunna få sparken till nästa säsong trots att hans lag vann sin division.

Jag kan förstå det snacket till viss del, Texans spenderade stora pengar under offseason för att ta nästa steg och förväntningarna var stora men man lyckades med nöd och näppe vinna sin division och gå till slutspel med sämst record av alla slutspelslag. Det var mycket som inte stämde i Texans denna säsongen och det är ju coachen som bär högsta ansvaret, framförallt i det här skedet när styrelsen hade spenderat pengar för att ge han alla verktyg som ansågs behövas.

Texans vinner sedan en slutspelsmatch som man nästan fick gratis på grund av att det var ett kraftigt försvagat Raiders som stod för motståndet och inte alls kom upp i nivå, så nu är helt plötsligt coach O'Brien helt säker inför nästa säsong. Som sagt lustigt, så som saker och ting utvecklade sig var denna matchen mot Raiders den lättaste Texans haft hela säsongen och att ta sig förbi det lätta hindret gjorde stor skillnad för styrelsens förtroende. Well, i slutändan är det väl vinster som räknas och hur det såg ut kanske inte alla tänker på.
MatchupenKan Texans få en match till "gratis" vilket kan helgonförklara coach O'Brien? Inte om man frågar bolagen. Patriots är hela 15 poängs favoriter i denna matchen och Texans står i ca 10 gånger pengarna till att vinna matchen. Det är 15 år sedan vi hade en sån här stor favorit i slutspelet och egentligen allt talar för Patriots.

Lagen möttes i början av säsongen i vecka 3 när Brady fortfarande var avstängd. Då vann Patriots med 27-0 på hemmaplan i en match som enligt oddsen var helt öppen men knappast blev det när saker och ting drog igång. Patriots försvar stängde ner Texans helt och Patriots kunde vinna matchen busenkelt även utan Brady.

Patriots var liknande stor favorit när man mötte Jets på julafton och då vann Patriots med 41-3. Dock så var ju Jets usla denna säsongen med ett 5-11 record och var i fritt fall mot slutet av säsongen. Texans är ju trots allt i slutspelet så varför får vi samma spread nu? Jets är väl mycket sämre än Texans? Ja visst kan kan tycka det men matchen på julafton var en match i serielunken där Patriots är lika nöjda med att vinna med 8 som 18 poäng. Nu är det slutspelet och skärpan kommer vara på 100% från alla vilket gör att det bättre laget i regel har bättre chanser att visa sin överlägsenhet när det är minimal risk för underskattning eller motivationsbrist.

Texans har endast varit så här stor underdog 4 gånger i sin historia och man har täckt spreaden i 3 av dessa 4 och faktiskt vunnit 1 gång. Senast man var underdog med mer än 10 poäng var mot just Patriots i slutet av säsongen 2006 när Patriots vann 40-7 som 13-poängs favorit. Svåraste matchen som coach O'Brien haft med sitt Texans tidigare är 2015 mot Bengals när man var 9.5 poängs underdog i en match som Texans ändå vann 10-6.

Så visst finns det några små små halmstrån att greppa om man är Texans fan inför denna matchen men dom är just små. Det är väl någon i stil med skrällsegern mot Bengals som ska till för att Texans ska kunna skrälla här. Försvaret måste spela lysande och allt måste fallera för Patriots på en och samma gång om det ens ska bli jämnt. Sportens värld är härlig då allt kan inträffa men vi precis som alla andra håller Patriots som enorma favoriter i denna matchen!

Totalen ligger kring 44 poäng inför denna matchen vilket är lägst av alla matcher i helgen tillsammans med Chiefs - Steelers som ligger i liknande nivå.

Eventuella spel från dessa matcherna kommer närmare matchstart!

Dela gärna med er av era tankar och förslag för helgens NFL!
__________________
Gå med i Sharps lag på
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
och
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
för att köpa våra experters andelar!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Haltmathe (+10), Riise (+10)

Senast redigerad av Lazlo den 2017-01-12 klockan 13:21. Anledning: def inte off =)
Lazlo är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-01-12, 12:44   #2
 
Reg.datum: nov 2012
Inlägg: 1 556
Sharp$: 5613


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Ingen som har några tankar kring matcherna?
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+5)
BroderH är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-01-12, 14:31   #3
 
Reg.datum: dec 2011
Inlägg: 108
Sharp$: 3393
Standard

Inte hunnit grotta ner mig helt i matcherna än men här kommer mina första tankar. Ska även tilläggas att jag fortfarande anser att jag har mycket kvar att lära kring NFL så rätta mig om jag har fel.

Falcons - Seahawks
Under grundserien känns det som att lag inte lägger allt för mycket tid i sin gameplan på att stoppa en WR som Jones, självklart har man koll på honom men man ändrar inte sitt egna spel allt för mycket. Nu i slutspelet däremot känns det som fler lag gör allt dom kan för att stoppa det andra lagets bästa (exempelvis såg vi ju hur Packers körde en hel del double coverage på Beckham). Hade Seahawks haft Earl Thomas i matchen tror jag inte dom hade ändrat allt för mycket men nu när han saknas tror jag inte dom vågar det. Därför är jag sugen att lira på antal yards för Sanu om det blir en schysst lina. Han hade 47 yards i week 6 mot Seahawks och när Seahawks nu gör allt för att stoppa Jones får han nog ännu fler bollar. Hoppas på en lina runt 60 yards (inte hittat något bolag som släppt än). Totalt hamnar han nog runt 75.

Patriots - Texans
Trodde aldrig man skulle fundera på att lira ett så stort hcp men det känns ju nästan bra. Det som kan förstöra är Texans D. Framåt är dom inte bättre än i week 3 när dom möttes och tyckte inte dom imponerade mot Raiders. Patriots nu med Brady och som Lazlo var inne på nu är det slutspel där man inte slår av efter halva matchen. Blir nog ett spel på Patriots ändå trots högt hcp.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+5), BroderH (+5)
CalPrim är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-01-12, 15:26   #4
 
Reg.datum: aug 2012
Inlägg: 264
Sharp$: 3119
Standard

Behöver inte vara fel med Sanu. Enligt DVOA så är Seattle 30:e (av 32 lag) på att försvara mot #2 wide receivers. Kan vara värt att titta på props på Taylor Gabriel också. Seattles defense är klart mycket sämre i år och med Earl Thomas borta har det varit rikigt ihåligt. Tror man kan få falska förhoppningar på deras defense efter att de höll Lions till sex poäng, men man ska nog inte överreagera på den matchen då Stafford varit klart sämre efter sin fingerskada. Min tanke om denna match är att den kommer bli väldigt poängrik, tror båda lagen kommer att kunna scora en del poäng. Jag kommer titta på Seattle Team Total över 22.5, Russel Wilson känns som han har kommit tillbaka efter sin skada tidigare under säsongen och Atlantas defense är bland de absolut sämsta i ligan. Enligt DVOA är de 29:e (av 32) att försvara mot spring-spel, något som Seattle lyckades bra med mot Detroit, så tror Rawls kommer ha en bra dag.

Sen kommer jag titta på LeVeon Bell over rushing yards mot KC. Gissar att linan blir runt 110 yards, vilket är väldigt högt, men Steelers förlitar sig just nu helt på Bell. Ben har varit lite slarvig med sina passar (rätt usla INT han kastade som Miami i helgen), och tittar man på Steelers matcher på sistone, så matar de Bell mest hela tiden. KC har dåligt rush-defense (26:e av 32 enligt DVOA) och med Derrick Johnson på IR så saknar de riktigt bra LB att stoppa springspel.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
BroderH (+5), Lazlo (+5)
luggen77 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-01-12, 21:57   #5
 
Archs avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 3 910
Sharp$: 6527

Smirnoff Ice
Stats: 1059 - 1080 - 44
ROI: 98.87%
Vinstprocent: 49.51%

Standard

Angående stora spreads

10+ hemmafav [NE] i en playoff match: 12-0 SU och 9-3 ATS sen 2002 och 6-0 SUATS sen 2011Dock är Pats 3-1 SU och 1-3 ATS i samma situation under Belichick, så...yeah...det hjälpte inget vidare...
__________________
[aka illen]
MLB 2010 74-83-7 +1.25u
NBA 2013 158-111-5 $$
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+5)
Arch är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-01-14, 01:01   #6
 
Reg.datum: dec 2011
Inlägg: 108
Sharp$: 3393
Standard

Sanu Ö 45.5 yards, 4/5u 1.90 @ Unibet. Ingen tvekan för mig, spelas direkt! Sen återstår det och se om man har tänkt rätt.

Citat:
Ursprungligen postat av luggen77 Visa inlägg
Behöver inte vara fel med Sanu. Enligt DVOA så är Seattle 30:e (av 32 lag) på att försvara mot #2 wide receivers.
Hade inte koll på den statistiken. Tack!

Gillar även Ö 51.5, 4/5u 1.98 @ Marathon. Som jag ser det så finns det ingen chans att Falcons D stoppar Wilson, får nog se ungefär lika mycket poäng från Seahawks som i week 6. Tror inte heller Seahawks kommer kunna hålla Falcons under 25. Möjligen att dom lyckas stoppa dom första 2Q men inte hela matchen. Skulle det hända kommer nog Seahawks göra 30-35 totalt istället, antingen genom någon TD från defense eller pga bra field position som Wilson inte slarvar bort i en såhär viktig match. Men för eller senare kommer Falcons vakna ifall det händer. Mest troligt kommer nog Falcons gå in och köra på från Start och räknar med runt 33 poäng för dom.

Hur jag än vrider och vänder på olika scenarion får jag det till ett lag mellan 30-37p och det andra med 20-27. Vem som får vad låter jag vara osagt.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+5)

Senast redigerad av CalPrim den 2017-01-14 klockan 01:02.
CalPrim är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-01-14, 07:30   #7
 
Reg.datum: nov 2012
Inlägg: 1 556
Sharp$: 5613


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av CalPrim Visa inlägg
Sanu Ö 45.5 yards, 4/5u 1.90 @ Unibet. Ingen tvekan för mig, spelas direkt! Sen återstår det och se om man har tänkt rätt.Hade inte koll på den statistiken. Tack!

Gillar även Ö 51.5, 4/5u 1.98 @ Marathon. Som jag ser det så finns det ingen chans att Falcons D stoppar Wilson, får nog se ungefär lika mycket poäng från Seahawks som i week 6. Tror inte heller Seahawks kommer kunna hålla Falcons under 25. Möjligen att dom lyckas stoppa dom första 2Q men inte hela matchen. Skulle det hända kommer nog Seahawks göra 30-35 totalt istället, antingen genom någon TD från defense eller pga bra field position som Wilson inte slarvar bort i en såhär viktig match. Men för eller senare kommer Falcons vakna ifall det händer. Mest troligt kommer nog Falcons gå in och köra på från Start och räknar med runt 33 poäng för dom.

Hur jag än vrider och vänder på olika scenarion får jag det till ett lag mellan 30-37p och det andra med 20-27. Vem som får vad låter jag vara osagt.
Seahawks har gjort mycket färre poäng på bortaplan än på hemmaplan. Jag har svårt att se att dom kommer över 20 poäng. Atlanta har en bra publik och det är inte lätt att spela i deras dome.

Kan dessutom Seahawks defense vara med från början kan det bli jämnt. Man fick ju igång Rawls förra veckan och kan man fortsätta att springa med bollen så tuggar man klocka och kan hålla Ryan & Co från planen.

Jag ser betydligt större värde i underspelet. Kommer nog att spela både under samt att köpa upp linan i en parlay, kanske tillsammans med köpt lina med Patriots?
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+5)
BroderH är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-01-14, 13:58   #8
 
Reg.datum: dec 2011
Inlägg: 108
Sharp$: 3393
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av BroderH Visa inlägg
Seahawks har gjort mycket färre poäng på bortaplan än på hemmaplan. Jag har svårt att se att dom kommer över 20 poäng. Atlanta har en bra publik och det är inte lätt att spela i deras dome.

Kan dessutom Seahawks defense vara med från början kan det bli jämnt. Man fick ju igång Rawls förra veckan och kan man fortsätta att springa med bollen så tuggar man klocka och kan hålla Ryan & Co från planen.

Jag ser betydligt större värde i underspelet. Kommer nog att spela både under samt att köpa upp linan i en parlay, kanske tillsammans med köpt lina med Patriots?
Falcons släpper i snitt till 27.8 poäng på hemmaplan (31:a plats), Seahawks gör i snitt 15.9 poäng på bortaplan (29:e plats). Så kasst hemma D mot kasst borta O. Men enligt mig helt klart mer potential i Seahawks O, dessutom har dom slutspelsvanan och tycker det känts som dom vaknar till när det vankas slutspel senaste säsongerna.

Det som talar för underspel enligt mig är att det är slutspel nu och försiktigare spel, men eftersom jag räknar med ett lag i en tidig relativt stor ledning så tror jag inte det kommer påverka så mycket när ena laget lär ösa på framåt.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+5)
CalPrim är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-01-14, 15:28   #9
 
Reg.datum: nov 2012
Inlägg: 1 556
Sharp$: 5613


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av CalPrim Visa inlägg
Falcons släpper i snitt till 27.8 poäng på hemmaplan (31:a plats), Seahawks gör i snitt 15.9 poäng på bortaplan (29:e plats). Så kasst hemma D mot kasst borta O. Men enligt mig helt klart mer potential i Seahawks O, dessutom har dom slutspelsvanan och tycker det känts som dom vaknar till när det vankas slutspel senaste säsongerna.

Det som talar för underspel enligt mig är att det är slutspel nu och försiktigare spel, men eftersom jag räknar med ett lag i en tidig relativt stor ledning så tror jag inte det kommer påverka så mycket när ena laget lär ösa på framåt.
Seahawks kommer göra allt för att hålla Falcons offense på sidlinjen. Håller dom emot första driverna så blir det mycket tuggklockande.

Scenario 2 är att dom inte gör det och Falcons får tidigt en stor ledning och då blir det avslaget. Då måste Falcons göra upp mot 35 poäng för överspelet och det tror jag inte.

28-10 vinner Falcons med btw 😉
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+5)
BroderH är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-01-14, 15:42   #10
 
Reg.datum: dec 2011
Inlägg: 108
Sharp$: 3393
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av BroderH Visa inlägg
Seahawks kommer göra allt för att hålla Falcons offense på sidlinjen. Håller dom emot första driverna så blir det mycket tuggklockande.

Scenario 2 är att dom inte gör det och Falcons får tidigt en stor ledning och då blir det avslaget. Då måste Falcons göra upp mot 35 poäng för överspelet och det tror jag inte.

28-10 vinner Falcons med btw 😉
Falcons D är för dåliga så i scenario ett tror jag att Seahawks inte lyckas tugga så mycket klocka innan dom får till lite poäng. Skulle det bli scenario två har jag svårt och se Wilson vika ner sig totalt och Falcons D kan lätt släppa till ett gäng långa passningar och snabba poäng. Lite sjukt att Falcons D är bättre borta än hemma. Men men vi får. Säger 33-27 till Falcons
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+5)
CalPrim är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-01-14, 16:46   #11
 
Reg.datum: nov 2012
Inlägg: 1 556
Sharp$: 5613


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av CalPrim Visa inlägg
Falcons D är för dåliga så i scenario ett tror jag att Seahawks inte lyckas tugga så mycket klocka innan dom får till lite poäng. Skulle det bli scenario två har jag svårt och se Wilson vika ner sig totalt och Falcons D kan lätt släppa till ett gäng långa passningar och snabba poäng. Lite sjukt att Falcons D är bättre borta än hemma. Men men vi får. Säger 33-27 till Falcons
Må bästa tips vinna!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+5)
BroderH är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-01-14, 18:23   #12
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 358
Sharp$: 1150
Standard

Tror stenhårt på Falcons. Deras offensiv är sjukt bra och tror att deras passrush kan komma åt Wilson. Seahawks offensiva linje är otroligt dålig.

Ingen kan stoppa Julio Jones heller.

Tog -4 direkt när den släpptes.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+5)
Yoast är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-01-14, 20:19   #13
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 3 715
Sharp$: 22826

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Härligt med lite diskussion här i tråden.

Roligt också att vi har lite delade åsikter för det är ju så som diskussionen leder någon stans.

När alla sitter på samma tåg så brukar det ju alltid tåget köra rakt ut för stupet och allt skiter sig.

Förutom i NCAAF finalen i veckan där vi gamblers tydligen rånade bolagen nå brutalt när Clemson vann. Mer sånt!Ingen har ännu trott på Seahawks i fågelmatchen men det gör jag, iaf bör dom hålla matchen jämn anser jag. Gillar spelet speciellt nu är linan gått upp till +6.5 vilket gör att man kan köpa upp den till ca 12 poäng för bra dubbelmaterial som jag gillar att arbeta med.

Tror Seahawks rutinerade lag kan steppa upp i såna här stora matcher som man gjort så många gånger. Att springspelet funkade så fint senast är också ett gott tecken då man kan styra matchen med ett fungerande springspel. Wilson kommer bli jagad, men behöver inte bli dödad om man kan springa bra med bollen idag igen och det bör väl gå mot Falcons kassa defense.

Falcons har såklart kapacitet med sin offensiv men man är inte vana med såna här stora matcher där allt står på spel.

Tror skrällchansen är ganska bra för Seahawks men nöjer mig med att plocka den köpta linan på Seahawks även om man är lite sugen på ML också till högt odds.

På totalen där ni har delade meningar så är jag inne på underspelet. Brukar kunna bli väldigt taktiskt i såna här matcher där man aldrig släpper på några spärrar. Ledande lag kommer döda tid, Seahawks kommer göra allt för att stänga ner Jones och samtidigt springa med bollen för att kontrollera matchen.
Det går inte hitta något som talar för att Patriots inte ska krossa i den sena matchen och det kan bli riktigt brutalt för Texans här om inte man presterar på 110%. Tror Pats kan göra 40 poäng själva så overspelet och Patriots ATS lutar det åt här!Kommer bli jäkligt roligt och spännande denna helgen!
__________________
Gå med i Sharps lag på
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
och
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
för att köpa våra experters andelar!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Yoast (+5)
Lazlo är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-01-14, 23:00   #14
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 358
Sharp$: 1150
Standard

Några riktigt tunga misstag av Seahawks special team/o-line i första halvlek.

Kunde lika gärna varit ledning för Seattle.
Yoast är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-01-15, 01:04   #15
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 358
Sharp$: 1150
Standard

Falcons var överlägsna. Hoppas på Matt Ryan mot Rodgers i Championship matchen.

Härligt med lite mer NFL, ska bli kul o se om Texans försvar kan komma åt Brady lite i all fall..
Yoast är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg


td