Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Nyheter (https://www.sharps.se/forums/nyheter/)
-   -   Premier League, omgång 5! (https://www.sharps.se/forums/nyheter/33621-premier-league-omgang-5-a/)

Lazlo 2018-09-13 15:00

Premier League, omgång 5!
 
https://i.imgur.com/l9Y1XO8.png

Premier League är tillbaka efter en veckas uppehåll pga landslagsspel. Det är den femte omgången som ska avgöras och omgången öppnar med en riktig toppmatch klockan 13.30 om lördagen. I London på Wembley Stadium tar Tottenham Hotspur emot ligaledarna Liverpool och vad kan vi förvänta oss om inte en riktig fotbollsfest med mycket mål? Blir det Kane eller Salah som avgör mötet? I övrigt bjuder inte omgången på så mycket godis ifall man nu inte råkar vara ett inbitet fan till något av lagen. Manchester City och Chelsea är två storfavoriter som tar emot lite enklare lag på hemmaplan och det förväntas tre poäng till bägge klubbar. Annars är väl den stora frågan hur länge Watford ska hänga på i toppen av tabellen och om de är på väg att göra en ny ”Leicester”. Nu möter man Manchester United, och kunde man vända hemma mot Tottenham i förra omgången så känns inte Mourinhos pojkar som något oöverkomligt och det är möjligt vi har Watford på 15 poäng efter fem spelade omgångar. Vem kunde ha trott det när säsongen startade?

Helgens spelschema är som följer:

Omgång 5:


Lördag:
13.30 – Tottenham v Liverpool
16.00 – Bournemouth v Leicester
16.00 – Chelsea v Cardiff
16.00 – Huddersfield v Crystal Palace
16.00 – Manchester City v Fulham
16.00 – Newcastle v Arsenal
18.30 – Watford v Manchester United

Söndag:
14.30 – Wolverhampton v Burnley
17.00 – Everton v West Ham

Måndag:
21.00 – Southampton v Brighton

I förra omgången var det så nära att båda våra spelförslag gick in, men trots straffspark och mängder med målchanser ville inte det tredje målet ramla in mellan Burnley och Manchester United. Lukaku borde dessutom skaffat ytterligare en straff när han blev nerdragen efter att ha rundat målvakten och enkelt skulle rulla in trasan men domaren bedömde det som en hård närkamp bara. Så ibland är det små marginaler vad gäller spel och det gäller att vara kall och fortsätta jobba på det man tror på. Glädjande var åtminstone spelet till 1.76 att bägge lagen skulle göra mål mellan Watford och Tottenham. Lite längre ner ser ni våra bästa rekommendationer vad gäller spel, odds och värde för omgång fem. Lycka till med spelen och kommentera gärna oavsett om ni håller med eller går emot!

Från omgång fyra tar vi annars med oss att de förväntade topplagen inte alltid har det lika enkelt på plan som det skissats fram på pappret. Dels segrade Manchester City endast med 2-1 hemma mot Newcastle. Ett Newcastle som haft i stort sett tuffast möjliga inledning och endast har samlat ihop en poäng än så länge. Även Arsenal hade det tufft borta mot Cardiff men kunde till sist avgöra med 3-2 när matchen gick in i sitt slutskede. I övrigt är det inte så mycket att höja på ögonbrynen åt, och en av de få trenderna som bröts var att Liverpool nu släppte in sitt första mål borta mot Leicester i sin 2-1 seger.

Efter fyra omgångar toppar Sadio Mané (Liverpool) och Aleksandar Mitrovic (Fulham) skytteligan på vardera fyra mål och är närmast jagade av sju män på tre mål, däribland Lukaku (Man United) och Aguero (Man City). I assistligan är det också delad ledning på fyra assist var mellan Jose Holebas (Watford) och Benjamin Mendy (Manchester City).

Manchester City - Fulham

Båda lagen gör mål till 2.02 hos Nordicbet med 5 units.

Det här spelet handlar mest om Fulham ska göra mål eller inte men rent statistiskt tycker vi det ser bra ut på förhand till över dubbla pengarna. Förra säsongen gjorde City en drömlik säsong men släppte likväl in mål i elva av de 19 hemmamatcherna. På bortaplan blev det dock endast i nio matcher som nollan inte hölls. Nu är det för litet underlag och mycket slump men en förklaring kan vara att man på hemmaplan spelar ett snabbare och mer offensivt spel vilket även öppnar upp det bakåt i omställningar. T ex fick vi se det mot Newcastle senast. City har nämligen mött både Huddersfield och Newcastle på Etihad Stadium den här säsongen med mål i baken.

Fulham har bl a Mitrovic framåt som förhoppningsvis inte tappat form och energi under landslagsuppehållet. Laget har gjort mål i tre av sina fyra inledande matcher även om motståndet inte varit det absolut bästa, men samtidigt inriktar sig de sämre motståndarna lite mer på det defensiva i första hand. Borta mot Tottenham blev det förlust med 3-1 men de gjorde mål åtminstone.

Det som är lite svårbedömt annars är hur nykomlingen kommer fortlöpa under säsongen då vi inte har något underlag från de senare säsongerna i Premier League. Att Fulham gjorde 39 mål på 23 bortamatcher i Championship kan vi inte bara ta med oss, men samtidigt var det bara i tre matcher de gick mållösa och mot ett offensivt City tror vi det kommer bli några kontringar även om bollinnehavet kommer ägas stort av City.

Vi håller ned insatsen även om spelet känns bra så saknar vi lite siffror svart på vitt för att höja upp värdet än mer. Vi tror dock att det inträffar lite mer än hälften av gångerna att bägge lagen gör mål här och sätter vår brytpunkt på 52% vilket gör att odds på 1.93 och över borde ha värde. Nu går brytpunkten på 49.5% ifall vi tittar på oddset vi spelar till. BOL!


Tottenham - Liverpool

Båda lagen gör mål och över 2.5 mål i matchen till 1.83 hos Bethard med 8 units

Vilken rivstart vi får efter det lilla mini-uppehållet. Ettan mot femman möts på Wembley i den tidiga 13:30-matchen. Tottenham, som inledde med tre raka segrar där bland annat Man United sågades ned med hela 0-3, åkte senast på pumpen borta mot Watford. 2-1 stod de på tavlan när Andre Marriner satte pipan i munnen. Detta innebar att både Manchester City och Tottenham halkade efter Liverpool i toppstriden. Visst är det bara tre poängs marginal, och säsongen är fortfarande väldigt ung, men faktum kvarstår att poängtapp som dessa kan bli kostsamma i slutet av säsongen.

Liverpool och andra sidan innehar förstaplatsen i tabellen med fulla 12 poäng och en målskillnad på 9-1. West Ham förnedrades i premiären med 4-0, och därefter åkte man till Selhurst Park och plockade hem ytterligare 3 poäng från Crystal Palace. Sedan dess har man däremot svajat spelmässigt. Även om både Brighton och Leicester besegrades har det inte alls sett sådär homogent ut som inledningen lovade. Alla lag har givetvis sina ups and downs, och de flesta topplagen har redan haft en plattmatch, men ska Liverpool öka sitt försprång behöver man nog spela stabilare från och med nu.

Tottenham väntas ställa upp med en 3-5-2 uppställning på följande vis:

Lloris
Verthongen - Sanchez - Alderweireld
Davis - Alli - Dier - Eriksen - Trippier
Kane - Moura

Liverpool väntas ställa upp med en 4-3-3 uppställning på följande vis:
Allison
Robertson - Van Dijk - Gomez - Alexander-Arnold
Keita - Wijnaldum - Milner
Mané - Firmino - Salah

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det är oklart vad som har orsakat Tottenhams förlust, samt Liverpools mindre bra prestationer. Kanske är det en viss mån underskattning som ligger bakom. Det kan vi isåfall räkna bort helt och hållet här. Detta är en riktigt fet toppmatch som på förhand lovar väldigt mycket. Det är två offensivt starka lag, där Tottenham står för hemmaplansfördelen och kommer också säkerligen försöka styra spelet med sitt starka mittfält. Detta öppnar då upp ytor för Liverpools kontringsmaskin i Mané-Firmino-Salah. Vii har väldigt svårt att se detta bli en målfattig match och tycker att värdet på kombinationsspelet att båda lagen gör mål samt över 2.5 mål i matchen är kanon. 8 units investeras.


Watford - Manchester United

Watford +0.5 till 1.97 hos Pinnacle med 5 units

Det är ett riktigt spännande möte vi har framför oss där Watford ligger på delad förstaplats efter fyra spelade omgångar. 12 poäng är hittills inkasserade, och man är alltså obesegrade såhär långt. Lag som bland annat Tottenham har plockats isär, och Javi Gracia har verkligen fått en kanonstart. Vi ser inga tecken på att det ska stanna här.

Annat är det för “The Red Devils” som endast har två vinster på de fyra inledande matcherna. Poängen kom mot Leicester i premiären, och nu senast mot Burnley på bortaplan med 1-2. Däremellan har man alltså förlorat mot Brighton samt Tottenham på hemmaplan i en riktigt plattmatch där man totalt förnedrades med 0-3. José Mourinho sparar inte på dramatiken, och det ska bli intressant att se om, och isåfall hur länge, som portugisen får styra detta skepp, om inte kursen snart justeras.

Watford väntas ställa upp med en 4-2-2-2 uppställning enligt följande:

Foster
Holebas - Kabasele - Cathcart - Janmaat
Capoue - Doucouré
Pereyra - Hughes
Gray - Deneey

Tom Cleverley, Gerard Deulofeu och Miguel Britos dras med skador. I övrigt är man full trupp i Watford, och Javi Gracia förväntas inte göra några förändringar från den senaste matchen som slutade i en 2-1 seger mot Tottenham före uppehållet.

Manchester United väntas ställa upp med en 4-3-3 uppställning enligt följande:

De Gea
Young - Lindelöf - Smalling - Valencia
Matic - Fellaini - Pogba
Sánchez - Lukaku - Lingard

Marcus Rashfords avstängning på tre matcher börjar här efter att ha ådragit sig ett rött kort mot Burnley innan uppehållet. Luke Shaw drog på sig en hjärnskakning i Englands UEFA Nations League-match mot Spanien i helgen och kommer givetvis inte kunna spela här. Ashley Young blir ersättaren, som också kommer att möta sin tidigare klubb. Vad det gäller belgaren Fellaini vilades han av Belgien under uppehållet, och förväntas starta på mittfältet främst för att kunna matcha Troy Deeneys fysik i Watford. I övrigt har Marcos Rojo, Phil Jones och Sergio Romero alla skavanker vilket gör Jose Mourinho ytterligare mer begränsad till hur han ska formera truppen. Lite att klura på är det alltså för “The Magic Man”, som redan är pressad.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det egentligen ingen jätteskräll att Watford går så pass bra hittils. Man har visat tidigare att man är att räkna med, och på Vicarage Road går inget lag säkert. Inget! Manchester United har verkligen hackat i spelet, och dessutom har man det lite rörigt i truppen. En del skador, avstängningar samt ett oklart läge mellan Pogba och Mourinho. Watford har istället god harmoni och en frisk trupp, och man ska absolut inte vara såhär stora underdogs på hemmaplan mot ett United i gungning.


https://i.imgur.com/l9Y1XO8.png



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved