Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Nyheter (https://www.sharps.se/forums/nyheter/)
-   -   Allsvenskan, omgång 23! (https://www.sharps.se/forums/nyheter/33743-allsvenskan-omgang-23-a/)

Lazlo 2018-09-23 23:28

Allsvenskan, omgång 23!
 
https://i.imgur.com/3QS1Ibm.jpg

Innan omgång 22 är färdigspelad av Allsvenskan kommer här genomgången av omgång 23. Fortfarande har vi ju nämligen Göteborgsderbyt mellan BK Häcken och IFK Göteborg som släpar från pågående/föregående omgång och som avgörs under måndagen. En på förhand målrik match där hemmastarka Häcken är klara favoriter.

Det mest intressanta just nu är annars att toppmatcherna verkligen avlöser varandra, nu när vi går in mot sluttampen av Allsvenskan. Vi har haft Norrköping mot AIK som en av toppmatcherna där ”pekinglaget” vann med 2-0, men även nu senast var det AIK mot Hammarby i en match med missad straff och bortdömt mål. Segrande från den striden gick till sist serieledarna och tillika hemmastarka AIK genom att Henok Goitum gjort matchens enda godkända mål.

Men inte nog med ovanstående matcher så har även kommande omgång en del riktigt intressanta bataljer. Dels det avgörande mötet mellan Norrköping och Malmö där bägge lagen nu mest riktar in sig på det stora silvret, vilket en andraplats ger. Detta då Hammarby som legat hyfsat stabila på andraplatsen, nu har spelat tre raka matcher och endast fått ihop en poäng (borta mot Sirius).

Även Göteborg hemma mot AIK känns som en klassisk match och måste nämnas lite extra då det är två storstadslag som drabbar samman och det finns en del historik mellan de här lagen. Nu har dock Göteborg varit under isen den här säsongen men kanske kan det väcka lite blodsmak i munnen hos de ”trötta” västkustmänniskorna att ta emot laget som stormar mot guld. Det i sig att försöka sabotera för ett lag är nästan en lika stor morot som att själva enbart vinna.

Tabelltoppen inför omgång 23:

1. AIK, 51p +26
2. Norrköping, 45p +16
3. Hammarby, 44p +16
4. Malmö, 43p +20

Som om det inte vore nog med toppmöten och klassiska bataljer så har vi även en ödesmatch av rang när bottenlaget Trelleborg på 13 poäng tar emot Dalkurd med en poäng mer hemma på Vångavallen. Skånelaget är i usel form och på de tolv senaste matcherna har det blivit två ynka poäng och vid förlust här kommer det bli en svår kamp att rädda ett nytt kontrakt och få till ännu några Skånederby då Helsingborg är på väg tillbaka. Det som möjligen kan gynna Trelleborg är att de på sina återstående åtta matcher endast möter Östersund av topp åtta lagen. Så spelschemat ser bra ut om de nu skulle kunna få lite självförtroende och energi. För Dalkurds del väntar fem matcher mot topp åtta lagen. På kvalplats just nu ligger Sirius med 18 poäng medan Brommapojkarna har en poäng mer på säker mark.

Veckans spelschema (omgång 23) är som följer:

Tisdag:
19.00 – Örebro v Sirius

Onsdag:
19.00 – Hammarby v Elfsborg
19.00 – Norrköping v Malmö
19.00 – Östersund v Brommapojkarna
19.00 – Sundsvall v Djurgården
19.00 – Trelleborg v Dalkurd

Torsdag:
19.00 – Göteborg v AIK
19.00 – Kalmar v Häcken

Ni som ryggade våra spelförslag från helgens omgång i Allsvenskan kunde plussa på ett antal unit till kassan. Två av våra tre spelförslag satt på ett fint sätt och det enda som bommade var 18-oddsaren att

Trelleborg skulle vinna med två eller fler mål där det var push på uddamålssegern. De spelen sitter ju inte så ofta så vi är väldigt nöjda med både -1 på Malmö till 1.77 där det även föreslogs -2.5 till fina 4.50 i odds. Som bekant blev det ju hela 4-0 hemma mot Kalmar. Även spelet på att Elfsborg skulle vinna hemma mot Örebro till 1.81 satt på ett fint sätt efter en stabil 1-0 seger. Så fortsätt håll koll på spelen vi presenterar. Just nu har vi dessutom bra form så kan vara dumt att gå miste om framtida spel då utfallen just nu är med oss.

I övrigt har vi redan nämnt det mesta från föregående omgång och det var inga extra ordinära resultat eller annat ögonhöjande. Mest spännande var väl att det stundtals blåste enormt när Sundsvall gästade Brommapojkarna och höjdbollarna stannade upp och i stort vände när backarna försökte rensa bort. Den matchen slutade med en stabil seger, 3-1 till Sundsvall och det kunde ni läsa om bland våra vanliga rekar.

I skytteligantoppen har vi nu två stycken på 14 mål när Linus Hallenius återigen gjorde mål för sitt Sundsvall, men Paulinho Guerreiro får chansen att ta en ensam ledning när hans lag möter Göteborg på Bravida Arena under måndagen. I assistligan är Nahir Besara kvar på sina sju medan vi nu har en ensam tvåa, nämligen Hosam Aiesh på sex stycken. Därefter en hel drös med spelare.

Som påtalat följer nedan våra bästa spel till nästa omgång av Allsvenskan. Missa inte att rygga då vi gör vårt yttersta för att hjälpa till så mycket det bara går för att ni alla ska kunna glädjas med oss och våra spel. Kommentera gärna och påpeka det vi missat eller som ni upplever som annorlunda. BOL till er alla!


Göteborg – AIK

Bägge lagen gör mål till 1.91 i odds hos Bethard med 6 units


Först kan vi konstatera att oddset öppnade på 1.74 medan den andra sidan öppnade på 2.25 men det har visat sig att alla hoppade på det motsatta till oss här. Men nu tycker vi värdet svängt över då spelet behöver inträffa 52.5% för att ha värde. Här sätter vi gränsen på 1.82 i odds vilket betyder att det inträffar 55% av gångerna.

Det som talar mot vårt spel är just att i de flesta av AIKs matcher på slutet är det endast ett lag som gjort mål. Vi måste tillbaka ända till den 22 juli och mötet mot Brommapojkarna hemma innan bägge lagen på plan gjorde mål. Och håller vi oss till Allsvenskan var mötet innan detta mot Trelleborg när de bägge gjorde mål, den 7 juli. I de tolv matcherna innan sommaruppehållet var det precis hälften. AIK visar alltså en trend med stabilare försvarsspel allt som oftast då de stått som segrare i de flesta matcher mot slutet.

Men det finns mängder med saker som talar för vårt spel. Först är det att Göteborg gjort mål i tio av sina elva hemmamatcher den här säsongen och det är endast i tre matcher som de inte släppt in något mål. Så sju av elva totalt vilket är 64% nästan. Nu är ju inte detta ett tillräckligt stort sample och framtiden påverkas inte av vad som hänt. Men det ger en bra fingervisning, speciellt när vi lägger till att det blivit mål av bägge lagen i fem av deras sju senaste inbördes möten.

Hur matchbilden blir är så klart svårt att sia om men AIK har nog lite lättnad under sina vingar just eftersom de besegrade Hammarby och nu har sex poängs försprång. Samtidigt kommer Göteborg trumma på och de gör antagligen mål även mot AIK trots deras giftiga försvar. Ska vi säga att det slutar 1-1? BOL!


Sundsvall – Djurgården

Sundsvall att vinna matchen till 3.40 i odds hos Bet365 med 8 units


Två lag i bra form även om det finns lite tveksamheter hos Djurgården. Det blev en derbyvinst mot Hammarby och alla trodde det vänt efter en tyngre sejour men det vända lika snabbt tillbaka då det blev ett debacle hemma mot Brommapojkarna och 0-1 på tavlan efter full tid. Vinsten senast borta mot Trelleborg ska vi nog inte höja upp alltför högt med tanke på hur skåningarna går just nu.

Sundsvall spelar en intressant fotboll och de har dessutom två riktiga lirare i storform. Både målmaskinen Hallenius och mittfältsgiganten Batanero levererar på topp. Hemmaplan mot ett osäkert Djurgården tycker vi nästan de ska vara favoriter. Åtminstone är 3.40 alldeles för högt. För det oddset räcker det med 30% segrar men vi säger att det borde vara 35% segrar istället. Då är det spelbart ner till 2.86 men kan vi verkligen slå marknaden med så mycket? Först måste Djurgården visa på klart mer innan vi tänker göra dem till hyfsat stora favoriter här.

I somras blev det 1-1 mellan lagen medan Sundsvall förlorade bägge möten förra säsongen så inbördes är det fördel stockholmarna. Men vi tittar mer här och nu och då har Sundsvall 5-3-3 (17-10) på hemmaplan och förlusterna har kommit mot spelskickliga Häcken (0-2), stabila AIK (0-1) samt mot Östersund som hade riktigt bra form i maj och framåt under det mötet. Visserligen är det inte mot några topplag som Sundsvall tagit sina trepoängare den här säsongen men vi tvekar om vi ska lägga in Djurgården där. Bästa resultatet var borta mot Östersund där det blev seger med 2-1 till ”giffarna”.

Djurgården har 6-1-4 (18-14) borta vilket är bra siffror och de oavgjorda ligger lägre än det förväntade. Men kanske är det en liten hint om att det kanske kan påverka även i den här matchen trots lite annorlunda spelsystem av Djurgården nu? Vi kliver åtminstone in här när det är så osäkert kring Djurgården medan Sundsvall imponerar just nu! BOL!


Norrköping - Malmö

Malmö att vinna till 2.35 i odds hos Bethard med 7/10 units


Matcherna duggar tätt, och vi har en riktigt häftigt match framför oss på onsdag, där tabelltvåan Norrköping tar emot ett Malmö som jagar topplagen precis under ytan.

Det är ett Norrköping med maxat självförtroende. För två omgångar sedan var man det första laget att spöa AIK i år. Det gjorde man med 2-0 hemma på Östgötaporten. Det följde man upp med att enkelt plocka isär Dalkurd på bortaplan och inkassera tre nya poäng som skulle betyda ny tabellplacering. Nu skiljer det sex poäng upp till serieledande AIK med sju matcher kvar att spela. Det är fullt möjligt, även om det inte är speciellt troligt att AIK tappar det.

Vilken resa Malmö har gjort i år får man ändå säga. Det började turbulent, och tränare omsattes en efter en. Det mesta såg ut att bli ett mellanår, vilket det fortfarande kommer bli med skåneögon mått mätt. Man är trots allt ändå uppe på en 4e placering, och med endast 1 poäng upp till Hammarby och 2 poäng upp till Östersund. En vinst här skulle alltså betyda att man kliver förbi Norrköping, och kanske till och med Hammarby också. Vi vet hur viktig ligan är, men faktum är att Malmö även befinner sig mitt i ett stundande Europa League gruppspel. Första matchen förlorades mot Genk med 2-0, men innan dess har man inte förlorat en enda gång på hela 17 matcher. Inklusive europaspel. Det, om något är anmärkningsvärt.

Malmö har en enorm bredd, och jag tror man kommer trumma på. Norrköping får det svårt att stå emot, även om man har hemmaplan. Malmö blir för tunga helt enkelt. Rak tvåa till fint odds.



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved