Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Nyheter (https://www.sharps.se/forums/nyheter/)
-   -   Hockey V.45, del 1! (https://www.sharps.se/forums/nyheter/34148-hockey-v-45-del-1-a/)

Lazlo 2018-11-05 21:17

Hockey V.45, del 1!
 


Helgens hockeyspel slutade med tre vinster och tre förluster vilket gav +8,65 units. Frölunda, Leksand och Tingsryd gjorde alla sitt samtidigt som Färjestad ställde till det för oss ännu en gång. Denna gång genom att rycka upp sig från torsdagens svaga insats och vinna när vi nu räknat ut dom mot Malmö.

Örebro och Oskarshamn var de spelförande och betydligt bättre lagen i sina matcher, men föll ändå med uddamålet båda två.

Totalt stänger vi förra veckans hockeyspel på +1,75 units efter en vass avslutning under helgen.

Efter en väldigt intensiv vecka 44 så går nu hockeyn in i sitt novemberuppehåll då det är åttondelsfinaler i Champions Hockey League under tisdagen och Karjala Cup spelas i helgen. Men uppehåll till trots så kommer ändå vi att leverera en artikel denna vecka med speltips från Champions Hockey League och ett par strömatcher i HockeyAllsvenskan som spelas under uppehållet.

Så vi har totalt tio matcher som intresserar oss denna vecka och det ska bli riktigt kul när CHL nu äntligen kliver in i den fas där det endast är bra lag kvar och vi kan förvänta oss bra matcher och lite härlig slutspelshockey redan i november!

De svenska lagen har gått trögt i gruppspelet i år och det är nu bara tre lag kvar av de sista 16. Kommer något av dessa tre kunna ta sig hela vägen? Jag är tveksam.

Följande matcher är det som spelas och självklart har vi några fina spelförslag att bjuda på för att få hockeykassan på plus även denna vecka!

Champions Hockey League:

Tisdag:
Kometa Brno – Tappara
Malmö – Bern
Storhamar – Skellefteå
Bolzano – Plzen
Lugano – Frölunda
Zurich – Kärpät
Munchen – Zug
Rouen – Salzburg

HockeyAllsvenskan:

Tisdag:
Björklöven – Leksand

Onsdag:
Oskarshamn – Västervik

Kometa Brno har tagit hem den tjeckiska ligan två år på raken men i CHL har man inte varit i närheten av samma framgångar. Man lyckades krångla sig vidare från gruppspelet via tre vinster och tre förluster i en ganska svag grupp och jag har väldigt svårt att se dem ta sig vidare till kvartsfinalerna. Offensivt så leds laget av den en gång så lovande forwarden Peter Mueller.

I åttondelsfinalen ställs man mot finska Tappara. Det är ett Tappara som har varit en ordentlig maktfaktor i finska Liiga de senaste åren och tog sig vidare på ett imponerande sätt från en ganska tuff grupp med bl.a. Djurgården och Storhamar. 5 vinster på 6 matcher och hela +17 i målskillnad blev det för finländarna i den gruppen.

Efter en väldigt trög start i ligan så tycks man även ha hittat formen där med sju vinster på senaste nio matcherna nu och man har även förstärkt laget med backen Elias Fälth som fått en fin start med 4 poäng på 7 ligamatcher.

Dessutom ser den unga målvakten Christian Heljanko ut att vara på väg mot sitt stora genombrott denna säsong och han har hittills levererat fina 94,7% i sina tre starter i Champions Hockey League.

Jag ser Tappara som det klart bättre laget från en betydligt vassare liga här och trots bortaplan mot ett hemmastarkt Kometa Brno så håller jag dem som favorit och tycker det är spelbart ner till 2.35 på finländarna.
Zurich har haft stora skadeproblem hela säsongen och just nu befinner sig stjärnorna Robert Nilsson, Roman Wick, Patrick Geering och tilltänka förstamålvakten Lukas Flueler alla på skadelistan. Att ha så mycket spets på skadelistan skulle vara tufft för alla lag.

Man tog sig förvisso vidare från gruppen utan några problem men vi har kunnat se i den inhemska ligan att alla dessa skador verkligen tär på laget och gör det svårt att prestera på topp i match efter match.

Om det finns tunga, mörka orosmoln på Zurich himmel så kan vi konstatera att hos Kärpät skiner solen och himlen är sådär underbart blå. Man har fått ihop en otrolig lagmaskin som går fram som en ångvält i Liiga med hela 17 vinster på 20 matcher. Och med CHL-matcher inräknat så har man nu vunnit 17 av sina 18 senaste matcher.

Man har en bred trupp där alla spelare bidrar i produktionen framåt och längst bak står förra årets stora genombrottsmålvakt i Finland, Veini Vehviläinen. 21-åring har levererat makalösa 94,4% på 15 starter i ligan.

Med de skadebekymmer som finns hos Zurich och den otroliga form Kärpät befinner sig i så har jag svårt att se något annat än en tvåa i denna match och tycker det finns värde på Kärpät ner till 2.15.
Oskarshamn åkte tyvärr på en 3-2 förlust uppe i Umeå när vi rekommenderade spel på dem i helgen, förlusten till trots så var man dock det bättre laget och skapade flest målchanser.

Nu är man hemma i Be-Ge Center igen och det väntas stor hockeyfest när det är dags för derby mot hetaste rivalen Västervik under onsdagen. Och detta derby har blivit lite extra hett efter det faktum att ligans kanske vassaste snajper Victor Öhman precis lämnat Oskarshamn för att vända hem till Västervik. I Västerviktröjan har Öhman stått för 31 fullträffar på 74 matcher i HockeyAllsvenskan de senaste två säsongerna.

Förlusten av Öhman till trots så har dock Oskarshamn fortfarande ett av ligans bästa anfall och formen är god då man vunnit 14 av sina 17 senaste matcher och allt jämnt leder den HockeyAllsvenska tabellen.

Västervik har haft en tuff säsong hittills med endast en trepoängare på 14 matcher och tillskottet av Victor Öhman kommer göra väldigt gott i ett lag som endast snittar strax över 2 mål per match.

Tittar vi på tidigare möten lagen emellan så vann Oskarshamn tre av fyra förra säsongen och jag räknar med att de vinner årets första möte också. Hemmaplans fördelen och Oskarshamns vassa form väger tungt när jag tycker det finns spelvärde hela vägen ner till 1.70 på IKO!Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved