Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Nyheter (https://www.sharps.se/forums/nyheter/)
-   -   Genomgång av Stryktipset 11/5 (https://www.sharps.se/forums/nyheter/35801-genomgang-av-stryktipset-11-5-a/)

Lazlo 2019-05-09 18:46

Genomgång av Stryktipset 11/5
 
Det är julafton för alla Premier League-entusiaster då ligaspelet ska avgöras och samtliga drabbningar återfinns på veckans Stryktips. De flesta ögon kommer så klart riktas mot guldaspiranterna där Manchester City reser söderut för möte med Brighton och i Liverpool ska Klopps mannar städa av Wolves för att ge sig själva den lilla chans till guld som fortsatt finns kvar. Kupongen ståtar dessutom med allsvensk fotboll där tre matcher hittas på kupongen. Tio jackpotmiljoner finns att lägga vantarna på helgen till ära så nu kör vi!


Spelstopp: Lördag kl 15.59

1. Brighton - Manchester City 2

Statistik
Det var nog en hel del oroliga ansiktsuttryck på Etihad Stadium tidigare i veckan då City skulle ta en planenlig viktoria mot Leicester. Pep fick se sina anfallsstjärnor kliva av mållösa men istället klev superbacken Kompany fram och avgjorde tillställningen med ett drömmål. 1-0 struten var belgarens första mål för säsongen och det kunde knappast kommit lägligare. Brighton visade visserligen moral och en del kvalité då Arsenal fick lämna Emirates med bara en pinne. Värdarna är redan klara för kommande säsongs Premier League och vill nog mest av allt bara ta en välbehövlig semester. Tvåan är odiskutabel på sydkusten som dessutom verkar kunna spelas till mer än godkända procent.

2. Liverpool - Wolverhampton 1

Statistik
Liverpool spelar en helt fantastisk fotboll för tillfället. Trots jobbiga skador på Salah och Firmino bland annat krossade The Reds som bekant Barcelona med 4-0 på Anfield Road och tog sig till Champions League-final. I ligan har värdlaget 15 raka matcher utan förlust och här måste Klopps gäng vinna samtidigt som Brighton måste bärga minst en poäng mot Manchester City. Ett något tveksamt scenario. Hur som helst vill självklart hemmalaget avsluta på bästa sätt och något annat än en seger för Mané och hans lagkamrater är knappast trolig.

3. Burnley - Arsenal X

Statistik
Svårtippad drabbning väntar på Turf Moor under söndagen. Gästerna från London får kort vila från torsdagens resa till Spanien och Europa League-returen mot Valencia. Emery har haft en hel del bekymmer på sistone och radar faktiskt upp rent av usla insatser i ligan. Burnley har uppträtt helt okej på hemmagräs på slutet och spelade defensivt klokt mot självaste Manchester City senast de begav sig. Ta med alla tecken här för säkerhets skull.

4. Leicester - Chelsea 1

Statistik
Leicester kämpade emot länge då Manchester City försökte forcera ett kompakt The Foxes. 0-1 förlusten var väl kanske inte så mycket att snacka om men Vardy och hans kamrater kan vara nöjda överlag med insatsen. På Stamford Brudge är Chelsea stabila vilket inte minst 3-0 på Arsenal senast visar. Ettan är en fin utgång där ett kryss åker med på det större systemet.

5. Manchester United - Cardiff 1

Statistik
Solskjaers glansdagar har sen länge varit över. Norrmannen är inne i en usel svacka med sin röda arme där både usla insatser och förluster regnar över den gamla inhopparen. Sista drabbningen på drömmarnas teater blir redan nedflyttningsklara Cardiff som inte lyckades lösa vare sig poäng eller seger i måstematchen mot Crystal Palace senast. Nya tag för walesarna nästa säsong då motståndet blir av en annan dignitet. Ettan är såklart ett givet val här men med tanke på den katastrofala form som råder hos hemmagänget ritas även ett penga-kryss ner på det större.

6. Tottenham - Everton X

Statistik
Om det var svängigt värre i semifinalen mellan Liverpool och Barcelona kan nog mötet mellan Ajax och Tottenham också med lätthet gå in under samma benämning. Lucas Moura hade nog sin bästa fotbollsdag i sitt liv då brassen sänkte holländarna med ett äkta hattrick, där crescendot på tillställningen blev 3-2 målet i den 96:e minuten. En nästintill overklig utveckling. Everton har avslutat säsongen fint. Gästerna från Liverpool gillar dock inte att möta Spurs. På de fyra senaste ligamatcherna lagen emellan har Pochettinos lag fyra raka segrar och 16-4 i målskillnad. The Toffees senaste skalp mot de svartvita i London var 30:e november 2008! 1X bör räcka långt här.

7. Crystal Palace - Bournemouth 2

Statistik
Crystal Palace är ett av ligans allra bästa bortalag, framförallt efter jul. Londonlaget har dock varit betydligt sämre på Selhurst Park och har faktiskt bara vunnit fyra drabbningar på sitt egna gräs. Ett uselt facit som bara Huddersfield kan matcha. Bournemouth tog en mycket meriterande skalp senast då Tottenham besegrades på Vitality Stadium. The Cherries har dessutom fått igång målskyttet rejält på slutet då de rödsvarta bland annat gjort hela åtta mål på de två senaste bortamatcherna. Nu saknar dock gästerna en hel uppsjö av ordinarie spelare men bör ändå kunna ställa ett slagkraftigt lag på plan under söndagen. Tvåan ser absolut mest trevlig ut ur pengasyfte. Börja garderingarna därför från skrällen till höger.

8. Watford - West Ham X

Statistik
Någon mil norr om London ska Watford försöka avsluta en riktigt fin ligasäsong på bästa sätt. Trots två raka nederlag för The Hornets ska Gracia vara mer än nöjd med sina gulsvarta spelare som gjort en, på det hela taget, strålande säsong. För värdarnas del är det dessutom bara en försmak av nästkommande helgs final i FA-Cupen där Manchester City väntar på Wembley. West Ham reser den korta vägen till Vicarage Road för att försöka hitta en tredje seger i rad. The Hammers spelade fin fotboll i London mot Southampton senast där bland annat Arnautović blev tvåmålsskytt. 1X2 blir även här valet.

9. Fulham - Newcastle 1

Statistik
Fulham vaknade för sent. Huvudstadslaget har på slutet visat att det finns en hel del fotboll innanför de vita tröjorna och trots en 0-1 förlust senast mot Wolves har The Cottagers hemmaspel varit bra på slutet där både Everton och Cardiff besegrats. Newcastle föll mot Liverpool i en bitvis mycket jämn kamp. Klopps röda armé höll mycket boll medan skatorna fick rikta in sig på omställningar och gjorde det riktigt bra. Utgå från ettan och bygg garderingarna från mitten.

10. Southampton - Huddersfield X

Statistik
Det är nya tag i The Championship som gäller för Huddersfield som kommer sluta toksist i årets Premier League. Terrierna stod dock upp fint mot ett Manchester United på dekis senast och fick med sig ett fint 1-1 resultat inför den sista bortaresan denna säsong. Southampton var utan chans i London mot West Ham senast. Värdarna är ändå klara för spel i högstaligan även kommande säsong men vill säkerligen avluta snyggt inför hemmafansen här. Med tanke på en trolig träningsmatchkaraktär bör det målas på med så många tecken som möjligt. 1X blir därför valet på det mindre systemet men där en helgardering faller på sin plats på det större.

11. GIF Sundsvall - Örebro 1

Statistik
Från söndagens tillställningar på de brittiska öarna är det dags för lördagsmatcher i Allsvenskan och först ut är mötet i Medelpad där Sundsvall ska ta emot Örebro. Giffarna, med en stekhet Linus Hallenius i spetsen, lyckades inte lösa poäng på Hisingen då Häcken stod för motståndet senast. Hemma på NP3 Arena ser laget mer bekväma ut. Örebro rosar knappast marknaden. Bara en seger så långt för Kjälls grabbar är inte godkänt och någon seger är knappast att räkna med här heller. Ettan singelstreckas till klart godkända procent.

12. AFC Eskilstuna - Falkenberg 2

Statistik
Nykomlingsmöte i Eskilstuna är att se fram emot då Falkenberg kommer på besök. Lagen har följts åt genom inledningen av Allsvenskan och står efter sju omgångar på fyra poäng. Målvaktsrokad i hemmalägret väntar då Söderberg blev utvisad senast mot AIK och nu får Ivanov vakta kassen mot Hasse Eklunds lag. Gästerna har en del positiva saker att ta med sig från matchen mot Malmö senast. Hallänningarna stod upp väl mot pågarna. X2 gillas skarpt här.

13. Kalmar FF - Helsingborg 1

Statistik
Det var ett bra Kalmar som trots ett tidigt baklängesmål mot Östersund ägde tillställningen i Småland och sett till chanserna borde vunnit. Nu har det dock gått troll i segermaskinen hos Pehrssons grabbar. Värdlaget har kryssat fem av sju matcher så långt denna säsong varav de tre senaste kamperna har slutat 1-1. Helsingborg spelade upp sig senast efter en dålig första halvlek mot Djurgården. Bortaspelet för skåningarna är dock fortsatt svagt. Utgå från en hemmaseger men gardera med ett kryss på det större systemet.

Singelstrecket! - Liverpool

Efter 4-0 triumfen mot Barcelona och det spel som Klopps röda gäng visade upp finns knappast någon risk att det inte ska jublas för ytterligare en seger här. Om det bär till ett efterlängtat guld återstår dock att se.

Kupongrensaren! - Bournemouth

Crystal Palace är ligans näst sämsta hemmalag och ställs nu mot The Cherries som kommer med två riktigt härliga insatser på resande fot. Tvåan måste självklart med!

Spelförslag:

432 rader

1. Brighton - Man City 2
2. Liverpool - Wolves 1
3. Burnley - Arsenal 1x2
4. Leicester - Chelsea 1
5. Man United - Cardiff 1
6. Tottenham - Everton 1x
7. Crystal P - Bournem. 1x2
8. Watford - West Ham 1x2
9. Fulham - Newcastle 1x
10. Southamp. - Huddersf. 1x
11. GIF Sundsvall - Örebro 1
12. AFC Eskils. - Falkenberg x2
13. Kalmar FF - Helsingborg 1

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Brighton - Man City 2
2. Liverpool - Wolves 1
3. Burnley - Arsenal 1x2
4. Leicester - Chelsea 1x
5. Man United - Cardiff 1(x)
6. Tottenham - Everton 1(x)
7. Crystal P - Bournem. (1x)2
8. Watford - West Ham 1x2
9. Fulham - Newcastle 1(x2)
10. Southamp. - Huddersf. 1x2
11. GIF Sundsvall - Örebro 1
12. AFC Eskils. - Falkenberg (x)2
13. Kalmar FF - Helsingborg 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved