Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Nyheter (https://www.sharps.se/forums/nyheter/)
-   -   Genomgång av Europatipset 15/5 (https://www.sharps.se/forums/nyheter/35844-genomgang-av-europatipset-15-5-a/)

Lazlo 2019-05-15 01:06

Genomgång av Europatipset 15/5
 
Veckans första Europatips inleds med en riktig smällkaramell i Leeds då Pontus Janssons gäng kan bli klara för kvalfinal på Wembley. Det spelas dessutom två vassa cupfinaler i Italien respektive Turkiet. Vidare är det svensk prägel på kupongen där samtliga återstående tio kamper utspelas i vårt avlånga land. I jakten på 13 rätt finns dessutom två jackpotmiljoner att lägga vantarna på. Skrällar och felstreckade favoriter finns det gott om så chans till en finfin utdelning är inom räckhåll. Med analysen klar sätter vi igång!




Spelstopp: Onsdag kl 18.59

1. Leeds - Derby 2

Statistik
Det var en fartfylld tillställning på Pride Park Stadium i lördags då tvekampen mellan Leeds och Derby tog vid. Efter Roofes 1-0 mål för The Whites sitter nu Pontus Janssons mannar i förarsätet inför returen. Svensken saknades i helgens möte med anledning av en ankelskada och är tveksam till spel här. För Derbys del gäller det att hitta tillbaka till tidigare så vägvinnande spel och detta blir sista chansen denna säsong att besegra Leeds då samtliga tre möten gått i värdlagets favör. Med en streckfördelning som är mer än tilltalande åt höger blir X2 valet på det mindre systemet. Helgardera på det större.

2. Lazio - Atalanta X

Statistik
Jättematch i Italien då den Italienska Cupen ska avgöras på Olympiastadion i Rom. Bergamolaget har strålande form och kommer dessutom lösa en framskjuten placering i Serie A. De blåsvarta kan vid en eventuell viktoria här också bärga klubbens första titel på lite drygt 56 år! För Lazios del har ligasäsongen varit ett misslyckande så långt och löser Inzaghis mannar en topp 6-plats i tabellen när säsongen summeras sista söndagen i maj så är det inget annat än ett smärre mirakel. Detta blir Romlagets stora chans i år och kapaciteten finns såklart. Ett ställningskrig att vänta där krysset agerar utgång men garderingarna ritas ner snabbast möjligt.

3. Elfsborg - AFC Eskilstuna 2

Statistik
Från Italien tar vi oss raskt till Allsvenskan och Borås där Elfsborg gästas av Eskilstuna. För de gulsvartas del har inledningen av säsongen varit i dur. Boråsarna trivs alldeles utmärkt på plastmattorna runt om i landet men har större bekymmer när det spelats fotboll på riktigt gräs och inkasserat sina båda förluster i Malmö respektive Göteborg. För nykomlingen Eskilstunas del radas det upp förluster. Premiärsegern mot Blåvitt är numera glömt sedan länge och AFC:s sju senaste kamper innehåller enbart två futtiga poäng. Det ska dock tilläggas att besökarna gjorde en fin bortamatch mot AIK trots förlust och kunde mycket väl vunnit 0-0 mötet mot Falkenberg senast. Visst ska värdarna vara favoriter här men det är fortfarande inte rimligt att X2 ser ut att hamna under 20 procent! Ta med alla tecken och hoppas på en superknall från höger.

4. Falkenberg - Djurgården 2

Statistik
Blåränderna har hamnat i en formsvacka. Efter 0-2 förlusten mot AIK i derbyt i helgen rasade Djurgården ytterligare något i den unga och jämna tabellen. För stockholmarna gäller det nu att hitta tillbaka till vinnarspåret igen då fyra matcher spelats sedan senaste trepoängaren. Falkenberg fick med sig en pinne från jumbomötet med AFC i Eskilstuna senast. Hallänningarna väger för tillfället alldeles för lätt och känns som ett nummer för litet i Allsvenskan just nu. En bortaseger är mest trolig samtidigt som svenska folket återigen ser ut att övervärdera favoriten en aning. Krysset åker därför med på det större systemet.

5. Helsingborg - AIK X

Statistik
AIK tog en jätteskalp i tvillingderbyt mot Djurgården i söndags. Elyounoussi slog till två gånger om och 2-0 segern var därmed ett faktum. En mycket stark prestation från Gnaget som efter en något tveksam start på årets Allsvenska börjat steppa upp. Helsingborg har haft en del skadebekymmer och ser ut att få klara sig utan Alexander Farnerud även här. För skåningarnas del gäller det att blicka framåt och inte stirra på de fem senaste matcherna där bara tre mål gjorts framåt och två poäng tagits. På Olympia är dock alltid de rödblåa starka och förlorar väldigt sällan. Ovisst och jämnt där alla tecken blir valet.

6. Häcken - Kalmar FF 1

Statistik
Det är en spännande tillställning att vänta på Bravida Arena då Kalmar kommer på besök för möte med de gulsvartrandiga. Smålänningarna har öppnat säsongen riktigt bra och är tillsammans med Östersund och Malmö det lag som bara förlorat en av de åtta inledande matcherna. De rödvitas problem är att fem av dessa åtta matcher slutat oavgjort och Pehrssons mannar har haft förtvivlat svårt att avgöra trots stort spelövertag. För Häckens del gäller det bara att tugga på. Kvalitén i laget är påtaglig och den offensiva trojkan med Paulinho i spetsen troligen en av de bättre i Allsvenskan. Brassen är dock avstängd här. Gardera ettan med ett kryss på det större systemet.

7. Sirius - GIF Sundsvall 2

Statistik
Sirius är en liten gåta i ligan så långt. Uppsalalaget inledde serien strålande och vann inte bara sina inledande två kamper utan spelade dessutom riktigt bra i förlustmatcherna med AIK (1-2) och Malmö FF (0-1). Därefter har det varit fritt fall för de blåsvarta och laget har sjunkit som en sten i tabellen. Sundsvall kommer närmast från ett jobbigt 1-2 nederlag mot Örebro i Medelpad. Giffarna spelade inte särskilt bra och när Linus Hallenius inte kommer till sin rätt vinner besökarna inga matcher. Sundsvall har dock på senare tid haft ganska lätt för hemmalaget och vunnit tre av de fyra senaste allsvenska drabbningarna. X2 spelas på bägge systemen.

8. IK Frej - Brommapojkarna X

Statistik
Frej har spelat riktigt underhållande fotboll i Superettan så långt. Täbylaget som inledde serien med tre raka nederlag och 0-7 i målskillnad har steppat upp ordentligt på slutet och vunnit både mot Öster och GAIS samt kryssat mot Trelleborg och J-Södra. För Brommapojkarna har säsongsupptakten inte alls varit bra. Förra säsongens allsvenska lag ligger för tillfället näst sist och tappade mycket märkligt en stabil 2-0 ledning mot Degerfors senast till en smärtsam 2-3 förlust. Gästerna ska dock vara tillräckligt bra för att reda ut situationen och starta en resa uppåt. Här ser dessutom BP ut att undervärderas något och därför blir X2 ett bra val att utgå ifrån. På det reducerade systemet får alla tecken plats.

9. Mjällby - Trelleborg 2

Statistik
Från Täby tar vi oss till Listerlandet i söder där Mjällby ställs mot Trelleborg. Två nykomlingar där värdlaget vann sin division 1-serie medan besökarna som bekant trillade ur Allsvenskan. I Superettan är det dock hemmalaget som inlett säsongen bäst och ligger efter sju omgångar med i toppen medan Peter Swärdhs mannar hittills bara lyckats nypa en trepoängare. Jacob Bergström låg bakom de gulsvartas seger senast mot Syrianska och 24-åringen har hittills svarat för fyra strutar i Mjällbytröjan. På papperet har gästerna ett fint lag och kommer med stor sannolikhet starta sin klättring i tabellen inom en snar framtid. Ettan ser ut att bedömas helt fel av svenska folket och X2 blir ett kanonfint val i jakten på pengarna.

10. Örgryte - Varberg 1

Statistik
Varbergs ligastart har varit smått sensationell. Gästerna har vunnit samtliga sju matcher och spelar dessutom en riktigt fin fotboll. 2-0 segern senast mot Dalkurd var kassaskåpssäker och dessförinnan har Perssons gäng vunnit två mycket svåra bortamatcher mot Västerås och Brage där laget dessutom vänt 0-1 till 2-1. Ruskigt starkt! Här stöter dock hallänningarna på ordentlig patrull. Örgryte är ett lag för toppen men är inne i en något tveksam trend. Göteborgarna har dock en högstanivå som få lag i ligan kan mäta sig mot och nu får de rödblåa chansen att bli första lag att besegra gästerna dessutom. Med en streckfördelning som ser ut att hamna korrekt blir ettan valet på det mindre systemet. Plocka med tvåan på det större med tanke på besökarnas otroliga trend.

11. Rosengård - Piteå 1

Statistik
I Damallsvenskan är det toppmöte i Malmö då regerande mästarna Piteå kommer på besök. Rosengård spelade derby mot Limhamn/Bunkeflo i lördags och åkte på säsongens första nederlag. 2-3 förlusten kommer dessutom smärtsamt sent efter Andrea Thorissons övertidsstrut. Hemma på Malmö IP är dock värdlaget generellt starka och förlorar sällan. Norrländskorna visar fortsatta mästartakter och är ännu obesegrade i ligan. Största utropstecknet för gästerna är Madelen Janogy som hittills gjort fyra mål för sitt lag. Det är samma siffror som 23-åringen slutade på efter hela förra säsongen. Gästerna har inte vunnit mot Rosengård på de tio senaste åren och någon viktoria lär knappast komma här heller. Etta!

12. Kristianstad - Linköping 2

Statistik
Serieledarna, och tillika mästarna från säsongen 2017, Linköping reser till Skåne för möte med Kristianstad. Förra säsongen blev något av en besvikelse för östgötarna som slutade på en tveksam femteplats i ligan hela 15 poäng bakom Piteå i toppen. Nya tag i år och målet att återigen stå överst på pallen är satt. För Kristianstads del gäller det att försöka stänga ner gästernas våldsamt fina offensiva uppställning. Förra året löste laget detta galant och kryssade bägge mötena. Tuffare nu då trion Hurtig, Blackstenius och Larsson redan hittat nätet tio gånger! Tvåa på Vilans IP.

13. Akhisarspor - Galatasaray 2

Statistik
Sista stoppet blir Turkiet och cupfinalen mellan Akhisarspor och Galatasaray. Matchen spelas på fina Yeni Sivas 4 Eylül Stadyumu i Sivas där Istanbullaget kommer ut som stora favoriter. För Akhisar har ligasäsongen varit en stor besvikelse med bara sex segrar så långt och laget parkerar dessutom på jumboplatsen. I mötet mellan lagen under hösten vann visserligen Kahyaoğlus gäng med klara 3-0 men det är stor skillnad mellan spelet Galatasaray visar upp nu jämfört med höstsäsongen. Tvåan är en solklar spik.


Singelstrecket! - Galatasaray

Det är för tillfället klasskillnad mellan de båda cupfinalisterna. Gala har nu chans att vinna både ligan och cupen vilket inte är en möjlighet som Terim och hans klubb tänker missa. Solklar spik!

Kupongrensaren! - AFC Eskilstuna

Det är ändå Allsvenskan vi pratar om och dessutom en rekordjämn sådan där alla kan slå alla. Att Eskilstuna ska streckas runt 5 procent på Borås Arena är ju såklart inte korrekt och nykomlingen måste såklart få åka med!

Spelförslag:

432 rader

1. Leeds - Derby x2
2. Lazio - Atalanta 1x2
3. Elfsborg - AFC Eskilstuna 1x2
4. Falkenberg - Djurgården 2
5. Helsingborg - AIK 1x2
6. Häcken - Kalmar FF 1
7. Sirius - GIF Sundsvall x2
8. IK Frej - Brommapojkarna x2
9. Mjällby - Trelleborg x2
10. Örgryte - Varberg 1
11. Rosengård - Piteå 1
12. Kristianstad - Linköping 2
13. Akhisarspor - Galatasaray 2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Leeds - Derby 1x2
2. Lazio - Atalanta 1x2
3. Elfsborg - AFC Eskilstuna 1x2
4. Falkenberg - Djurgården x2
5. Helsingborg - AIK (1)x(2)
6. Häcken - Kalmar FF 1(x)
7. Sirius - GIF Sundsvall (x)2
8. IK Frej - Brommapojkarna (1x)2
9. Mjällby - Trelleborg x2
10. Örgryte - Varberg 1(2)
11. Rosengård - Piteå 1
12. Kristianstad - Linköping 2
13. Akhisarspor - Galatasaray 2




I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved