Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Nyheter (https://www.sharps.se/forums/nyheter/)
-   -   Genomgång av Europatipset 26/5 (https://www.sharps.se/forums/nyheter/35943-genomgang-av-europatipset-26-5-a/)

Lazlo 2019-05-25 18:13

Genomgång av Europatipset 26/5
 
En fin söndag att se fram emot då Europatipset tar oss på en resa där Sverige, Italien, Norge, Storbritannien och Danmark blir nedslagsplatser. i Allsvenskan ska Djurgården fortsätta sin segersvit och i Italien är det ångestmöte deluxe då Fiorentina och Genoa ställs mot varandra där båda klubbarna riskerar att ramla ur Serie A. Analysen är klar där en hel del skrällar synas. Dags att sätta fart!




Spelstopp: Söndag kl 14.59

1. Djurgården - Östersund X

Statistik
Allsvenskan inleder kupongen med två matcher där första stoppet blir Stockholm och Tele2 Arena. Blåränderna har inför mötet med Östersund två raka segrar och 5-0 i målskillnad. Nu ställs de mot ett norrländskt lag i dålig form och jämtarna har dessutom släppt in sju mål på de två senaste matcherna vilket inte brukar höra till vanligheterna. Värdlaget får klara sig utan Radetinac som är avstängd samt Walker och Andersson som rehabar fortsatt. Hemmasegern är trolig men samtidigt spelas ettan alldeles för hårt här. Helgardera därför match 1 där pengarna finns till höger.

2. Kalmar FF - Elfsborg 1

Statistik
Kalmar har inlett säsongen på ett fint sätt och trots dubbla förluster mot Häcken samt Malmö på resande fot hade smålänningarna en hel del chanser i båda drabbningarna. Coach Pehrsson har något riktigt bra på gång helt klart. För Elfsborgs del är det tre mindre bra bortamatcher som spökar hittills under säsongen och här måste spelet, framförallt på riktigt gräs, utvecklas. Utgå från vänster men på det större systemet är det inte fel att gardera upp tillställningen helt.

3. Fiorentina - Genoa X

Statistik
I Serie A är det sista omgången som gäller under söndagen och i Florens är det ett riktigt ångestmöte som ska spelas. Både Fiorentina och Genoa riskerar sin plats i högstaligan. Gästerna reser till Stadio Artemio Franchi som ett av ligans sämsta bortalag. Faktum är att “I Rossoblu” bara vunnit två matcher på resande fot denna säsong och nu ställs alltså allt på sin spets. Vid en Inter-viktoria på Giuseppe Meazza räcker det med ett oavgjort resultat här för att båda klubbarna ska spela i högstaligan även nästa säsong. Spelbolagen har såklart uppmärksammat detta och värderar ett kryss till ungefär 2.20 vilket är synnerligen anmärkningsvärt. Självklart ska därför mittentecknet ritas ner först.

4. Inter - Empoli 1

Statistik
I Milano är det möte mellan toppen och botten då Empoli reser norrut för möte med Spalettis blåsvarta gäng. Gästerna ligger en poäng före Genoa i kampen om att undvika nedflyttning och formen hos Andreazzolis lag är det knappast något fel på. Besökarnas 4-1 seger mot svåra Torino senast var lagets tredje raka viktoria vilket såklart ger än mer hopp till Azzurri att lösa detta. Värdarna var utan chans i den svåra bortamatchen mot Napoli senast. Nu får de ändå chansen att säkra en Champions League-plats till kommande säsong. En seger är allt som krävs. Det ska råda viss klasskillnad här och trots en överstreckning på ettan blir ändå valet att spika av Inter.

5. Charlton - Sunderland 2

Statistik
På Wembley är det tre dagar av kvalmatcher som står på agendan där andra paret ut är Charlton och Sunderland som gör upp om en plats i The Championship kommande säsong. Charlton hade en hel del bekymmer med att ta sig hit då Doncaster pressade Londonlaget till straffläggning. Sunderland kontrollerade matcherna mot Portsmouth strålande och nollade Pompey i 180 minuter där Maguires mål räckte hela vägen till Wembley. Tvåan här är mycket passande.

6. Mjällby - GAIS 2

Statistik
Från Storbritannien tar vi oss vidare till Superettan och Sverige där första anhalt blir Listerlandet och mötet mellan Mjällby och GAIS. Hemmalaget och tillika nykomlingen har startat serien på ett ruskigt fint sätt. Inför mötet med göteborgarna har Milos Milojevics grabbar noterats för fem raka segrar och de gulsvarta placerar sig just nu på en andraplats bakom suveräna Varberg. De grönsvarta tog en mycket meriterande skalp i senaste bortamötet då Halmstad besegrades med 2-1. Detta var gästernas fjärde raka match på resande fot utan förlust. Med en streckning kring 40 procent på X2 blir detta såklart ett givet val. Undvik en övervärderad etta.

7. Trelleborg - Öster 2

Statistik
Nästa anhalt blir Vångavallen och mötet mellan Trelleborg och Öster. Två lag som inte kan vara särskilt nöjda med sina insatser i uppstarten av Superettan och för Östers del har bara en seger bärgats hittills (Halmstad borta). Det ska dock tilläggas att de rödblåa spelat ganska fin fotboll och haft en hel del motstuds så långt. Förra årets allsvenska representant Trelleborg vann visserligen med 2-1 senast mot Örgryte men har bara löst tio poäng så långt och ett spel som inte varit speciellt tillfredsställande. Återigen är oddssättarna och svenska folket oense och med X2 till omkring 50 procent finns ingen anledning att ta med en alldeles för hårt spelad etta.

8. St Mirren - Dundee United X

Statistik
Det är dags för det andra mötet mellan St Mirren och Dundee United i jakten på en Premiership-plats i Skottland. Den första tillställningen lagen emellan slutade med ett 0-0 resultat trots en del fina chanser åt båda håll. The Buddies har varit en aning skakiga på hemmagräset och har raden 5-2-13 på de tjugo senaste tävlingsmatcherna. Gästerna har varit bra på resande fot i andradivisionen denna säsong och kommer ge Oran Kearneys gäng en match. Ta med alla tecken här.

9. Pescara - Hellas Verona X

Statistik
Det är även kvalspel i Italien där Pescara och Hellas Verona gör upp om en finalbiljett i jakten på en Serie A-plats. Tvekampen inleddes i onsdags då mötet på Stadio Bentegodi i Verona slutade 0-0. Matchen var dock ingen utmärkande mållös match utan chanser skapades åt båda håll. Delfinerna har varit kryssglada på slutet då fem av de sex senaste drabbningarna slutat oavgjort. Två mycket jämna lag där en helgardering blir lösningen.

10. Brann - Rosenborg 1

Statistik
Rosenborg har startat årets säsong rent av uselt. Det norska storlaget och tillika regerande mästarna har bara noterats för två segrar så långt. Eirik Hornelands vitsvarta gäng vann visserligen hemmamötet med Mjöndalen i söndags men i sanningens namn så var gästerna bättre. Bergens stolthet SK Brann tog en riktigt fin seger senast då Bodö/Glimt besegrades med 2-1 på Aspmyra Stadions konstgräs och värdarna har öppnat ligan starkt. Ettan spikas på det mindre systemet men garderas med ett kryss på det större.

11. Tromsö - Molde 2

Statistik
I norra delarna av Norge är det botten mot toppen som ställs mot varandra då Molde kommer på besök för möte med Tromsö. Värdarna har inlett säsongen bedrövligt och står på fyra poäng efter nio matcher. Föregående säsong tog de rödvita 36 poäng och slutade på en tiondeplats i ligan där laget avslutade säsongen med att förlora fem av de sex sista matcherna. Valakaris mannar har med andra ord fortsatt den dåliga trenden även denna säsong. Gästerna har två år i rad slutat på andra plats i ligan efter Rosenborg och denna säsong är tanken att ligaguldet äntligen ska bärgas! Kapaciteten hos gästerna finns och här ska laget vara klara favoriter, därav blir tvåan en given utgång. Nu ser bortasegern ut att streckas kraftigt och valet blir därför att ta med både ettan och krysset på det större systemet.

12. Mjöndalen - Haugesund 1

Statistik
Mjöndalen är en frisk fläkt i årets Eliteserie och har som nykomling skakat om Rosenborg borta och vunnit mot både Strömsgodset och Stabaek. Tonny Brochmann har varit hemmalaget stora utropstecken så långt och dansken har noterats för fyra mål och tre framspelningar hittills. Gästerna kryssade mot Kristiansund senast och vann dessförinnan mot Rosenborg på Lerkendal men blandar och ger en del. Hemmaformen är klart godkänd och ettan känns som en riktigt trevlig spik.

13. Aarhus - Randers 2

Statistik
Sista anhalt denna söndag blir Jylland, Danmark, och mötet mellan Aarhus och Randers. Lagen kämpar om möjligheten till en Europa League-plats och det är fördel gästerna efter 2-1 hemma på AutoC Park Randers. Hos hemmalaget finns bland annat svenske Tobias Sana som kom in i den 73:e minuten senast men kunde inte hjälpa sitt lag till en bättre utgång. Aarhus är starka på Ceres Park men gästerna har gjort flera stabila insatser här förr och får dessutom ett stort bortafölje som kommer bära laget här. Strecka från höger och undvik ettan som ser ut att spelas alldeles för hårt.


Singelstrecket! - Inter

Det ska vara viss klasskillnad här och de blåsvarta har en Champions League-plats att kriga för. Det ska räcka. Given spik!

Kupongrensaren! - Randers

Randers FC var bra i första mötet med Aarhus och ska absolut kunna rubba hemmalaget i ytterligare en match. Streckas dessutom X2 under 40 procent är det ett riktigt fint val i jakten på pengarna!

Spelförslag:

432 rader

1. Djurgården - Östersund 1x2
2. Kalmar FF - Elfsborg 1
3. Fiorentina - Genoa x2
4. Inter - Empoli 1
5. Charlton - Sunderland 2
6. Mjällby - GAIS x2
7. Trelleborg - Öster x2
8. St Mirren - Dundee U 1x2
9. Pescara - Hellas Verona 1x2
10. Brann - Rosenborg 1
11. Tromsö - Molde 2
12. Mjöndalen - Haugesund 1
13. Aarhus - Randers x2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Djurgården - Östersund 1x2
2. Kalmar FF - Elfsborg 1(x2)
3. Fiorentina - Genoa x(2)
4. Inter - Empoli 1
5. Charlton - Sunderland 2
6. Mjällby - GAIS x2
7. Trelleborg - Öster x2
8. St Mirren - Dundee U 1x2
9. Pescara - Hellas Verona 1x2
10. Brann - Rosenborg 1(x)
11. Tromsö - Molde (1x)2
12. Mjöndalen - Haugesund 1
13. Aarhus - Randers (x)2




I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved