Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Nyheter (https://www.sharps.se/forums/nyheter/)
-   -   Genomgång av Stryktipset 1/6 (https://www.sharps.se/forums/nyheter/35984-genomgang-av-stryktipset-1-6-a/)

Lazlo 2019-05-31 01:51

Genomgång av Stryktipset 1/6
 
Stryktipsbordet är dukat för en riktigt smarrig lördag. Kupongen innehåller i huvudsak svenska matcher, bland annat blir det derby i både Skåne och Stockholm. Men det går inte att blunda för elefanten i rummet, svensk fotboll i all ära men det är faktiskt dags för världens mäktigaste klubblagsmatch. Tottenham möter Liverpool i finalen av Champions League!


Spelstopp: Lördag kl 15.59

1. Tottenham - Liverpool 2

Statistik
Kupongen rivstartar med årets största slag, alla kategorier. CL-finalen 2019 är en intern engelsk uppgörelse. Båda dessa klubbar har haft en smått osannolik väg hit och båda är väl värda sina platser. Tottenham har slagit ut guldfavoriten Manchester City och den stora uppstickaren Ajax. Liverpool ställdes inför en svårslagen uppgift, nämligen att vända ett underläge med 3-0 mot Leo Messis Barcelona. Klopps röda krigare löste den uppgiften och går in i finalen med ett visst favoritskap. Till denna final får klubbarna tillbaka varsin forward, kapten Kane är åter för Spurs medan Pool klämmer in Firmino mellan Salah och Mané. Både formen och säsongens inbördes möten talar till Liverpools fördel. När The Reds dessutom blir en smula understreckade ska de givetvis streckas först.

2. IFK Göteborg - Örebro X

Statistik
I Allsvenskans tolfte omgång arrangeras vad som förmodats vara ett bottenmöte. Men IFK Göteborg tillhör istället toppen, de blåvita har stått för en suverän vårsäsong och ligger tvåa bakom Malmö FF. Göteborgarna har slagit både AIK och Häcken, det spelarmaterial som såg ytterst blekt ut har visat sig oerhört färgstarkt. Örebro SK ligger som väntat på den nedre halvan efter att ha blandat och gett i inledningen. Till närkingarnas fördel skall sägas att de har två raka bortatriumfer, mot GIF Sundsvall och Östersund. Dessutom har ÖSK slagit regerande mästarna under våren så det finns hög kapacitet när allt stämmer för de svartvita. Nu har ettan blivit på tok för betrodd, måla tvärsöver och hoppas på skrällen.

3. Sirius - Djurgården 2

Statistik
I Sveriges fjärde största stad är det numer Mirza Jelezak och Henrik Rydström som är sheriffer. Nya tränarduon har ännu inte fått ordning på sitt manskap, hemma på Studenternas har Sirius torskat fyra av sex kamper. I vintras lämnade Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf Uppsalalaget för att istället ta över lördagens besökare från huvudstaden. Blåränderna har inlett 2019 starkt och ligger trea i Allsvenskan inför helgens drabbningar. I bortatabellen är Djurgården faktiskt bäst av samtliga och vid fjolårets besök på denna arena reste DIF hem med en 5-1-viktoria i bagaget. Trygg tvåa.

4. Falkenberg - Kalmar FF X

Statistik
Nästa stopp sker på Falcon Alkoholfri Arena där hallänningar ställs mot smålänningar. Värdlaget är nykomlingar från Superettan och Falkenberg har sett betydligt bättre ut i år än vid sin förra sejour i högsta serien. Poängen har dock inte trillat in enligt vad som förtjänats och FFF är alltjämt kvar i bottenträsket. För Kalmar FF har våren varit positiv på så sätt att smålänningarna visat sig ytterst svårslagna, fast det har blivit för många enpoängare för att kunna kravla upp på den övre halvan. Över hälften av matcherna, sex av elva, har slutat kryss när KFF varit i farten. Denna lördag får Kalmar klara sig utan avstängde kaptenen Viktor Elm, enormt avbräck. Krysset ligger närmast till hands, i andra hand lockar ettan mer än tvåan.

5. Östersund - GIF Sundsvall 1

Statistik
I Jämtland vankas en prestigefull Norrlandsuppgörelse. Östersund fick en fin start på säsongen men på senare tid har det sett desto mörkare ut och nu har falkarna åkt på tre raka torsk. Förutom segern hemma mot Malmö FF så har GIF Sundsvall inte gjort något väsen alls av sig. 0-1-5 är en ytterst dyster form för Giffarnas del. Förra säsongens två inbördes slutade med uddamålsseger för respektive bortalag. Ghoddos avgjorde ena mötet men han är såld sedan länge. Batanero var en av målskyttarna på denna arena ifjol men nu tvingas gästerna klara sig utan seriens bästa passningsfot eftersom spanjoren är avstängd. Utgångsettan behöver uppbackning på Jämtkraft Arena.

6. Degerfors - IK Frej 1

Statistik
Över till Superettan och klassiska arenan Stora Valla. Här har hemmalaget besegrat topplagen Jönköpings Södra och Brage under säsongen, när en tredjedel av säsongen lagts åt handlingarna så placerar sig Degerfors sexa i tabellen. IK Frej ligger på plats 13 och gänget från Täby är som vanligt väldigt ambivalenta i uppträdandet. I senaste bortamatchen fick Frej stryk av Norrby med 3-0 men därefter lyckades de gulsvarta nypa en pinne mot serieledande Varberg. När det gäller inbördes möten så har faktiskt värmlänningarna vunnit med 3-1 tre gånger i rad då vikingarna besökt Stora Valla. Ettan räcker långt i Värmland.

7. Halmstad - Västerås 1

Statistik
I södra Halland är det hemvändarnas år. Först kom mittbacken Andreas Johansson hem från många framgångsrika år i IFK Norrköping och sen kom den förlorade sonen Dusan Djuric tillbaka. Mitt under brinnande säsong fick Igor Krulj sparken och Halmstadsbördige tränaren Magnus Haglund har kommit in. HBK ser bättre och bättre ut, senast segrade hallänningarna med 3-0 mot starka Degerfors efter en underbar frispark signerad Djuric. Västerås SK är en nykomling som kommer få det tufft i Superettan. VSK har fem raka utan seger och det lär inte finnas något för dem att hämta på Örjans Vall. Etta.

8. Mjällby - Jönköpings Södra 2

Statistik
I Blekinge ställs Superettans näst bästa lag mot ligafyran i den elfte omgången. Mjällby har inlett klart över förväntningarna, särskilt här i Hällevik. På Strandvallen har värdarna presterat fem triumfer på sex kamper och endast släppt in fyra bollar på dessa sex tillställningar. Jönköpings Södra aspirerar som väntat på en plats i Allsvenskan, Andreas Brännström har trimmat en defensiv som hållit nollan tre fighter i rad och segrat med 2-0 i samtliga dessa matcher mot starka motståndare. Tvåan är understreckad och funkar fint som värdespik.

9. Norrby - Dalkurd 1

Statistik
På Borås Arena möts två klubbar som är ytterst irrationella. Man vet aldrig var man har någon av dessa kombattanter. Norrby har mestadels sett stabila ut, bara förlorat en enda match, men den förlusten ekar å andra sidan fortfarande i de västgötska väggarna. Jönköping kom hit och förnedrade värdarna med 7-1. I de övriga nio matcherna har Boråslaget släppt in fyra mål sammanlagt. För ex-allsvenska Dalkurds del har inledningen varit tuff men nu kommer Uppsalaklubben från dubbla triumfer. Skör utgångsetta.

10. AFC Eskilstuna - IFK Norrköping 2

Statistik
De orangeklädda männen från Södermanland kommer hem med kort varsel efter torsdagens cupfinal. AFC Eskilstuna satte en fjäder i sin hatt genom att ta sig hela vägen till final i Svenska Cupen men i pokalmatchen hade de ingenting att hämta mot BK Häcken. 3-0 slutade Getingarnas defilering. I ligan har det också gått knackigt för Nemanja Miljanovic mannar som parkerar under giljotinen. IFK Norrköping har inte levt upp till förväntningarna men har en extremt hög grundkapacitet och fortfarande har kamraterna bara torskat två gånger under vårens elva ligamatcher. 13 inbördes sedan 2005 har gett raden 9-4-0 i Pekings favör. Dundertvåa.

11. AIK - Hammarby 1

Statistik
I Stockholmsderbyt möts Allsvenskans två hetaste spelare. Norrmannen Tarik Elyounoussi är i ruggig målform, åtta baljor på fem matcher betyder att landslagsmannen leder skytteligan. För Hammarbys del är det Muamer Tankovic som leder styrkorna, varje gång Mujo får bollen håller motståndarna andan för han kan i princip göra vad han vill i nuvarande slag. Gnaget ligger fyra efter elva rundor samtidigt som Bajen ligger sexa. Den stora brasklappen inför derbyt är att gästerna har det riktigt tufft med besättningen i backlinjen. Odilon är avstängd och trion Fällman, Solheim, Fenger är osäkra på grund av skadebekymmer. Strecka från vänster men derbygarderingar är att föredra på nationalarenan.

12. Elfsborg - Häcken 1

Statistik
Till Borås Arena reser BK Häcken med en pokal i bagageluckan. Getingarna vann torsdagens cupfinal mot AFC Eskilstuna och så fort domaren blåste av matchen flög champagneflaskorna fram. Det talades om dans och fet fest på lokal, något som lär påverka Hisingsgrabbarna när det är så kort tid till helgens allsvenska strid. Elfsborg ligger sjua i tabellen efter elva matcher, boråsarna är därmed två hack bakom Häcken. Jimmy Thelins manskap har uppträtt med självförtroende i hemmaborgen och här är man alltjämt obesegrade. Gästerna har kapten Friberg avstängd. 1X ska räcka långt.

13. Helsingborg - Malmö FF 2

Statistik
Sist men inte minst bjuder även Sveriges sydligaste landskap på en maffig derbyduell. Helsingborg inledde Allsvenskan piggt och hemmaslog både IFK Norrköping och Hammarby. Därefter har det sett sämre ut från P-O Ljungs herrskap som är ålderstiget och skadebenäget. Malmö FF tuffar som vanligt på i toppen, utan att förta sig har de himmelsblå erövrat en stabil serieledning. Det flödar av klass hos MFF och Uwe Rösler förfogar över en av de bästa trupper som Allsvenskan skådat sedan millennieskiftet. Given utgångstvåa.


Singelstrecket! - IFK Norrköping

AFC Eskilstuna har inte vunnit en enda match sedan premiären och får nu kort vila efter resan hem från förlusten i cupfinalen. IFK Norrköping har kommit igång och lär köra över AFC.

Kupongrensaren! - Örebro

IFK Göteborg har imponerat stort men till saken hör att de blåvita plägar spela bättre ju bättre motståndet är. Mot ÖSK kommer det inte bli samma ytor att operera på och då kan närkingarna bli ytterst obehagliga.

Spelförslag:

432 rader

1. Tottenham - Liverpool 2
2. IFK Göteborg - Örebro 1x2
3. Sirius - Djurgården 2
4. Falkenberg - Kalmar 1x
5. Östersund - Sundsvall 1x2
6. Degerfors - IK Frej 1
7. Halmstad - Västerås 1
8. Mjällby - Jönköping 2
9. Norrby - Dalkurd 1x
10. AFC Eskils. - Norrköping 2
11. AIK - Hammarby 1x2
12. Elfsborg - Häcken 1x
13. Helsingborg - Malmö x2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Tottenham - Liverpool (x)2
2. IFK Göteborg - Örebro 1x2
3. Sirius - Djurgården 2
4. Falkenberg - Kalmar 1x2
5. Östersund - Sundsvall 1(x2)
6. Degerfors - IK Frej 1(x)
7. Halmstad - Västerås 1
8. Mjällby - Jönköping (x)2
9. Norrby - Dalkurd 1x
10. AFC Eskils. - Norrköping 2
11. AIK - Hammarby 1x2
12. Elfsborg - Häcken 1(x2)
13. Helsingborg - Malmö x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved