Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Nyheter (https://www.sharps.se/forums/nyheter/)
-   -   Genomgång av Europatipset 7/6 (https://www.sharps.se/forums/nyheter/36052-genomgang-av-europatipset-7-6-a/)

Lazlo 2019-06-06 18:13

Genomgång av Europatipset 7/6
 
Europatipset präglas av landslagsfotboll denna fredag, i första hand är det herrarnas EM-kval som gäller. Sverige ställs mot Malta på Friends. Samtidigt sker premiären i VM för damer i Frankrike där värdarna tar emot Sydkorea i första fighten. Det är 2 miljoner extra i potten så nu gäller det att hålla tungan rätt i mun.




Spelstopp: Fredag kl 20.44

1. Sverige - Malta 1

Statistik
Det är Friends Arena som står värd för kupongens första EM-kvalkamp där Blågult ställs mot blåbär. Jannes gäng imponerade stort i VM och tog sedan hem sin grupp i Nations League av bara farten. EM-kvalet har inletts med fyra pinnar efter möten med Sveriges två huvudmotståndare i kampen om andraplatsen, Norge och Rumänien, vilket får anses fullt godkänt. Malta är en nation som inte kommer i närheten av ett slutspel, VM-kvalets resultatrad 0-1-9 och målskillnaden 3-25 vittnar om detta. Sverige har vunnit historiens samtliga möten mot malteserna och matchen kan bara sluta på ett enda sätt. Etta.

2. Danmark - Irland 1

Statistik
På Parken i Köpenhamn tar Åge Hareide emot Mick McCarthy. Danmark och Irland har mött varandra vid ett flertal tillfällen på senare tid, både i VM-kvalets playoff och i höstens Nations League. Facit är tre mållösa dueller och en 5-1-viktoria för de rödvita i den fjärde. Irland är som alltid mest sparka-och-spring medan Nordens Brasilien har världsstjärnan Christian Eriksson i sin elva ackompanjerad av Ajax Lasse Schöne med flera. Värdet på tvåan lockar dock nu i jakten på jackpotten. Måla tvärsöver och heja fram skrällen i Köpenhamn.

3. Norge - Rumänien 1

Statistik
Till Ullevål kommer fansen med förhoppningar om något helt annat än vad Lars Lagerbäck är känd för. Senaste matchen här ligger färskt i minnet, matchen mot storebrodern Sverige var en vanvettig kavalkad som slutade 3-3. Lagerbäck har lyft Norge från ett blekt manskap till ett lag att räkna med, det visades även i bortamötet med Spanien. Rumänien är en mycket sämre nation nu än under storhetstiden då magikern Gheorghe Hagi höll i dirigentpinnen. Att legendarens son Ianis nu spelar för rumänska landslaget är enda fornminnet. Ettan hade känts klar om det inte vore för att Norge har både första- och andramålvakten på skadelistan. Med tredjevalet mellan stolparna är det läge att tänka ett extra varv med garderingspennan.

4. Tjeckien - Bulgarien 1

Statistik
Nästa anhalt är Generali Arena i staden med de hundra tornen. Tjeckien kommer stukade efter lavetten på Wembley, engelsmännen segrade med 5-0 i vad som närmast var att betrakta som en defilering. Bulgarien har avverkat två strider i detta EM-kval, 1-1 mot Montenegro och 1-1 mot Kosovo. Tjeckerna har flera skadade spelare inför denna samling, bland andra Dockal och Darida. Gästerna har dessutom bättre form än värdarna, fyra raka utan förlust är bulgarernas facit inför resan till Prag. Fyll på med tecken här, helst hela vägen.

5. FYR Makedonien - Polen 1

Statistik
I Grupp G vankas tidigt toppmöte mellan de röda lejonen och örnarna. Polen har en riktigt namnkunnig trupp, inte minst i kedjan där några av världens hetaste målskyttar huserar, Lewandowski, Milik och Piatek. Men det har ändå inte stämt för The Eagles senaste året, i VM blev det direktbiljett hem trots en tämligen enkel grupp och i höstas slutade polackerna sist i sin NL-grupp. Makedonien vann sin, förvisso relativt enkla, grupp i Nations League och målskillnaden på hemmabanan slutade med 10-1. Till saken hör att The Red Lions även stått upp när motståndet varit av hög kaliber, i VM-kvalet slutade resan till Italien med en pinne i bagageluckan. Helgardering känns tryggast men rensarettan lockar mest.

6. Österrike - Slovenien 2

Statistik
På Worthersee Stadion ligger oro i luften inför fredagens fight. Alpnationen har nämligen en hel del avbräck samtidigt som de har kniven mot strupen. Österrike har kammat noll hittills i EM-kvalet och vid ytterligare en förlust kan Alaba och hans vänner i princip glömma EM-slutspelet. Nu saknar värdlaget både Prödl, Wöber och Trauner som samtliga är skadade. Slovenien är en fotbollsnation på uppgång. Gästerna har fem raka utan förlust och med världskeepern Jan Oblak i kassen krävs konster utöver det vanliga för att göra mål. Slovenien målas felaktigt upp som en stor underdog, tvåan kittlar som en riktigt fin värdespik!

7. Ukraina - Serbien 1

Statistik
Även i Lviv präglas förutsättningarna av dem som inte kan medverka i matchen. Ukraina saknar både Yarmolenko och Júnior Moraes. För serbernas del är det om möjligt ännu värre, gästerna kommer till spel utan varken Milinkovic-Savic, Nemanja Matic eller Luka Milivojevic. Värdarna leds av legendaren Andriy Shevchenko som skapat ett riktigt tight kollektiv, de gulblå vann sin grupp i Nations League och endast en av de 13 senaste landskamperna har slutat med torsk. Serbien såg bra ut i höstas, men båda de två senaste inbördes uppgörelserna i Ukraina har slutat med att serberna fått åka hem med svansen mellan benen. Strecka från vänster.

8. Lettland - Israel 1

Statistik
Senaste gången letterna var i ett EM-slutspel var 2004. Den gången slog Lettland ut Polen i gruppspelet och en liknande bragd krävs även denna gång då man återigen befinner sig i samma grupp som polackerna. Baltlandet brukar vara svårforcerade i kvalspelen, i senaste VM-kvalet misslyckades både Island och Turkiet med att ta full pott mot detta motstånd. Israel vantrivs på resande fot, fem av de sex senaste bortamatcherna har slutat med torsk. Gästerna har även ett flertal avbräck på nyckelspelare vid denna samling. Strecka från kanonvärdet till vänster.

9. Litauen - Luxemburg X

Statistik
I Vilnius stundar en förväntat jämn föreställning mellan två nationer som inte har något att göra med slutspelsplatserna. Dessa manskap har redan ställts mot varandra i detta kval i den första omgången i mars. Då slutade duellen 2-1 till luxemburgarna. I VM-kvalet gick Litauen segerlösa på bortaplan men här på LFF Stadionas stod värdarna upp bra. Luxemburg gick också segerlösa i VM-kvalets bortaspel där de befann sig i samma grupp som Sverige och åkte på en 8-0-förnedring på Friends. Båda lagen kommer närmast från varsin oavgjord landskamp. Den som törs drar till med ett spikkryss.

10. Montenegro - Kosovo 1

Statistik
På Podgorica City Stadium innebär fredagen ett hett Balkanderby. Dock är tempen något nedtonad med tanke på att läktarna kommer eka tomma efter beslut från högre ort. Montenegro är storebror i detta derby men tränare Tumbakovic saknar båda de skadade stjärnorna Jovetic och Jovic. Gästerna har dock ett riktigt svagt VM-kval i ryggen där de slutade på blott en pinne efter tio matcher. Såväl monenegrinerna som Kosovo står på en pinne i detta EM-kval efter varsitt 1-1-möte mot Bulgarien. Tydlig utgångsetta.

11. Frankrike Dam - Sydkorea Dam 1

Statistik
Över till damsidan där det äntligen är dags för VM-slutspelet i Frankrike. Värdinnorna är favoriter till slutsegern i turneringen och konstigt vore annars med detta material. Med spelare som Henry, Gauvin och Le Sommer finns massvis av rutin och klubblagsmedaljer hos Les Bleus. Sydkorea är två nummer kortare i rocken och förlorade genrepet mot Sverige. Dessa nationer möttes i senaste VM-slutspelet och då segrade fransyskorna med 3-0, något liknande är att vänta nu. Bergetta.

12. Toronto FC - Sporting Kansas City 2

Statistik
Även klubblagsfotbollen får vara med på ett Europatipshörn och först ut är MLS. Torontotränaren har det svettigt just nu, laget har svag form och dessutom är truppläget ytterst bekymmersamt. Coach Vanney kan inte luta sig mot varken Bradley, Altidore eller Jonathan Osorio eftersom samtliga är iväg på landslagsuppdrag. Monumentala avbräck. Sporting Kansas City saknar också några spelare men för gästernas del är inte tappet lika stort eftersom truppen håller jämnare kvalitet. TFC har plockat poäng i åtta av 14 fighter medan SKC fått med sig pinnar från nio av kamperna. X2.

13. Vasco da Gama - Internacional 2

Statistik
Sist men inte minst riktas blickarna mot Rio de Janeiro. Den brasilianska högstaligan har avverkat sju rundor och det har inte varit någon rolig upplevelse såhär långt om man hejar på Vasco da Gama. Det svartvita expresståget har inte fått upp någon ånga överhuvudtaget, segerkolumnen är alltjämt kvar på nollan och Vasco parkerar som jumbo. Internacional befinner sig i toppen av tabellen och har sju raka tävlingsmatcher utan nederlag. Spiktvåan gör raden komplett.


Singelstrecket! - Sverige

Alla eftertänksamma tippare vet att man inte ska blanda in hjärtat om man vill vinna pengar men på Friends finns faktiskt ingen risk för snedsteg. Quaison och Claesson kommer göra slarvsylta av malteserna.

Kupongrensaren! - Makedonien

Pandev och company har vunnit sex raka hemmamatcher och ska ses med goda chanser till kupongrensning när de röda lejonen tar emot örnarna från Polen som misslyckats kapitalt senaste året.

Spelförslag:

432 rader

1. Sverige - Malta 1
2. Danmark - Irland 1X2
3. Norge - Rumänien 1
4. Tjeckien - Bulgarien 1X
5. Makedonien - Polen 1X2
6. Österrike - Slovenien 2
7. Ukraina - Serbien 1X
8. Lettland - Israel 1X2
9. Litauen - Luxemburg X2
10. Montenegro - Kosovo 1
11. Frankrike D - Sydkorea D 1
12. Toronto - Kansas City X2
13. Vasco - Internacional 2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Sverige - Malta 1
2. Danmark - Irland 1(X2)
3. Norge - Rumänien 1(X)
4. Tjeckien - Bulgarien 1X2
5. Makedonien - Polen (1X)2
6. Österrike - Slovenien 2
7. Ukraina - Serbien 1X
8. Lettland - Israel 1X2
9. Litauen - Luxemburg 1X2
10. Montenegro - Kosovo 1(X)
11. Frankrike D - Sydkorea D 1
12. Toronto - Kansas City X2
13. Vasco - Internacional (X)2




I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved