Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Nyheter (https://www.sharps.se/forums/nyheter/)
-   -   Genomgång av Europatipset 28/7 (https://www.sharps.se/forums/nyheter/36572-genomgang-av-europatipset-28-7-a/)

Lazlo 2019-07-27 16:33

Genomgång av Europatipset 28/7
 
Det är en mycket klurig Europatipskupong denna sista söndag i juli. Mängder med överstreckade favoriter och en hel del fina skrällar gör att möjligheterna för större utdelning är god. Två miljoner i jackpot finns också att lägga vantarna på när vi inleder i Stockholm för ett sprakande toppmöte på Tele2!




Spelstopp: Söndag kl 14.59

1. Djurgården - Häcken X

Statistik
Första anhalt blir Tele2 Arena där Djurgården får besök av Häcken. Hisingslaget stod för en riktigt stark kämpainsats i Nederländerna där vägen mot Europa League nu ligger öppen efter fina 0-0 på AFAS Stadion mot AZ. Till skillnad från gästerna har blåränderna haft spelledigt i veckan och kommer till mötet på Söder med brutal allsvensk form. Segern mot Kalmar senast innebar faktiskt hemmalagets sjätte trepoängare på åtta matcher. Alms getingar smyger också med i den absoluta toppen. Gästerna är bara två poäng bakom sin söndagsopponent. Ett jämnt möte att vänta. Möjligen mindre fördel stockholmarna med tanke på matchning och hemmaplan. Ta ändå med alla tecken för säkerhets skull.

2. IFK Göteborg - IFK Norrköping 1

Statistik
Dags för kamratmöte på Gamla Ullevi då femman Göteborg ställs mot sjuan Norrköping. En bit över 11 000 biljetter är sålda och en härlig fotbollsfest är att vänta. Blåvitt monterade senast ner AFC på det egna gräset och Poyas lag är riktigt starka i hemstaden. Peking reser västerut med en fin 3-0-skalp i ligaspelet mot Östersund i ryggen. Laget spelade också torsdagsmatch mot Liepaja i kvalet till Europa League. Utan Jordan Larsson! Henkes son ryktas nämligen till Spartak Moskva. Att strecka från vänster får anses som en god idé.

3. Östersund - Malmö FF X

Statistik
I Jämtland är det Malmö FF som kommer på besök. Gästerna spelade, precis som Häcken och Norrköping, Europa League-kval under torsdagen och kommer efter ett snabbt pitstop i Skåne därefter få resa de ungefär 100 milen norröver. MFF är dock tillräckligt professionella för att lösa logistik och tuff matchning. Östersund åkte på en rejäl kalldusch i Norrköping senast. ÖFK hängde inte riktigt med i östgötarnas tempo. Under söndagen lär det bli åka av återigen för Burchnalls mannar. Tvåan överspelas dock vad det verkar som så det är inte fel att ta med alla tecken!

4. Varberg - Örgryte 2

Statistik
Varberg har under våren varit tämligen överlägsna i Superettan. En formdipp på slutet och dessutom skador på bland annat Seljmani har gjort att hallänningarna nu har ett koppel av lag som till varje pris vill jaga ner de grönsvarta. En av dessa klubbar är helgens motståndare Örgryte. De rödblåa göteborgarna har vridit upp tempot på slutet och har sen juni gått ruskigt starkt och inte noterats för någon förlust och bara släppt in ett mål på sex matcher. Ett stort frågetecken finns dock hos besökarnas stjärna Gustav Ludwigson som har känningar i en fot och dessutom ryktas bort från klubben. Trots detta är tvåan perfekt att börja med. Strecka mötet från höger.

5. Västerås - Dalkurd 2

Statistik
På Solid Park Arena kommer Dalkurd på besök. Gästerna, som föregående säsong tillhörde den allsvenska gemenskapen, har efter en dålig start på årets superetta kommit igång fint och ligger med på den övre halvan. Besökarna har ett tillräckligt starkt lag för att vara med i höst och utmana om ett snabbt återtåg till finrummet. De grönvita värdarna krossade dock Dalkurd senast lagen möttes! 6-1 på Gavlevallen är stora siffror men de kommer knappast upprepas igen. Dalkurd är varnade. Utgå från höger.

6. Aarhus - Midtjylland 1

Statistik
Äntligen dags för hemmapremiär för Tobias Sanas Aarhus. Hemmalaget gjorde en ganska medioker säsong 18/19 då gymnastikföreningen efter grundserien slutade på en blek niondeplats efter bara 31 inspelade poäng. Midtjylland tog hem det danska mästerskapet så sent som för två säsonger sedan. Gästerna har varit ett stående inslag i toppen på senare år och har dessutom inlett året fint med två raka trepoängare. Ett omöjligt uppdrag för värdarna? Knappast! David Nielsens mannar spelade jämnt med laget från Herning förra säsongen (0-0, 1-2) och kan 1X spelas till under 50 procent är det ett givet val att starta med.

7. Bröndby - Odense 2

Statistik
Det ska spelas fotboll i den danska huvudstaden denna söndag också då Bröndby ställs mot Odense på Bröndby Stadium. De blågula var på besök i norra delarna av Polen för möte med Gdansk i Europa League-kvalet i veckan. Danskarna förlorade med 1-2 men bortamålet kan komma att visa sig betydelsefullt i slutändan. Odense vann med 4-1 i senaste ligaomgången mot nykomlingen Lyngby. De fyra senaste matcherna mot Bröndby har slutat med varsin 2-0-seger och två oavgjorda tillställningar. Med värdet brutalt åt höger ska självklart strecken starta därifrån!

8. CSKA Moskva - Lokomotiv Moskva X

Statistik
I ryska Premier League är det Moskvaderby som hägrar. Förra säsongens ligafyra och ligatvåa ställs mot varandra på fina VEB Arena. Loko ser riktigt bra ut även denna säsong. Yuri Semins styr ett klasslag med Éder på topp och med landslagsspelare som Smolov senast inledande på bänken. CSKA har öppnat med en seger och en förlust. Täta och jämna kamper har varit signifikativt för de senaste drabbningarna lagen emellan. Ta med alla tecken där värdet ser ut att hamna åt höger.

9. Arsenal Tula - Rostov 2

Statistik
I staden Tula ska förra säsongens ligasexa Arsenal ställas mot Rostov från de sydvästra delarna av Ryssland. Hemmagänget spelade i veckan Europa League-kval mot Baku-laget Neftchi. Ett möte som de rödgula dessvärre förlorade med matchens enda mål. I Premier League har båda lagen startat med fyra poäng inledningsvis. Gästerna vann förra säsongen på Tulamark och ska ha god chans att upprepa bedriften här. Valet blir att spika av Karpins mannar.

10. Charleroi - Gent 2

Statistik
Belgiska ligan rullar så smått igång redan under fredagen där Genk inleder Jupiler League 19/20 med möte mot Kortrijk. Söndagen erbjuder tre möten från högstaligan där en av matcherna äger rum på Stade du Pays de Charleroi. De vitsvarta värdarna ska ta emot Gent. Ett bortalag som inför säsongen rustat en del. Bland annat i de bakre leden där svenske landslagsbacken Lustig tagit plats i fyrbackslinjen. Besökarna ser dessutom riktigt starka ut anfallsmässigt efter att ha vunnit sin Europa League-drabbning mot rumänska Viitorul Constanta med tennissiffrorna 6-3! Charleroi är ganska medelmåttiga. Laget hamnade på den nedre halvan under föregående säsong och kommer få problem här. Tvåan får anses som en bra spik.

11. Eupen - Royal Antwerp 2

Statistik
Royal Antwerp reser österut mot den tyska gränsen för möte med Eupen. De röda gästerna har en godkänd säsong bakom sig där laget slutade på en sjätteplats i grundserien och tog 14 poäng i slutspelsserien. För det vitsvarta hemmalagets del är det förhoppningar om en mer framskjuten placering i år. Portugisen Leonardo Rocha har värvats in till klubben från Proximus League-laget Lommel SK. 22-åringen var en av den belgiska andraligans allra vassaste målskyttar senaste säsongen. Trots intåget av måltjuven ska besökarna vinna detta. Tvåan på Kehrweg Stadium är bra.

12. Cork City - Shamrock Rovers 2

Statistik
I den irländska ligan har Shamrock Rovers gått bra under säsongen. Gästerna parkerar på en andraplats i tabellen och har dessutom överraskat positivt i Europaspelet så långt. Moralen hos The Rovers har varit klubbens kanske starkaste kort. Dubbelmötet mot Brann är ett bra exempel på ett grönvitt gäng som aldrig ger upp. Ruskigt starkt av Bradleys mannar. Cork City är ur form. Framförallt är det spelet på hemmaarenan Turners Cross som inte fungerar. Med en felaktig streckprocent måste ändå krysset åka med tidigt. Helgardera mötet på det största av systemen.

13. Milan - Benfica 2

Statistik
Det är International Champions Cup som får avsluta helgens Europatips då Milan ställs mot Benfica på amerikansk mark. Träningscuper är som bekant något svåranalyserade och med byten till höger och vänster känns även denna holmgång komplicerad att värdera. Portugiserna har dock varit stabila hittills. Dubbla segrar och bra spel mot både Fiorentina och Guadalajara från Mexico bådar gott inför fortsättningen för klubben. Raúl de Tomás och forwardsesset Seferović visar god form dessutom. Värdemässigt är det tvåan som ska ritas ner först!


Singelstrecket! - Rostov

Det är en kupong utan några hejdundrande härliga spikar. I Ryssland får ändå Rostov anses ha en god chans att lösa en trepoängare mot ett Arsenal Tula som inte alls kommit upp i nivå på slutet. Trevlig tvåa!

Kupongrensaren! - Aarhus

Det finns skyhög skrällpotential på kupongen. En av de mest felstreckade ettorna ser ut att hittas på Jylland där hemmalaget Aarhus ska ha en god chans att ge Midtjylland en rejäl match. Tjänstefel att inte starta från vänster här!

Spelförslag:

432 rader

1. Djurgården - Häcken 1x2
2. Göteborg - Norrköping 1x
3. Östersund - Malmö FF 1x2
4. Varberg - Örgryte 2
5. Västerås - Dalkurd 2
6. Aarhus - Midtjylland 1x
7. Bröndby - Odense x2
8. CSKA M. - Lokomotiv M. 1x2
9. Arsenal Tula - Rostov 2
10. Charleroi - Gent 2
11. Eupen - Royal Antwerp 2
12. Cork City - Shamrock x2
13. Milan - Benfica 2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Djurgården - Häcken 1x2
2. Göteborg - Norrköping 1(x2)
3. Östersund - Malmö FF 1x2
4. Varberg - Örgryte (x)2
5. Västerås - Dalkurd (x)2
6. Aarhus - Midtjylland 1(x)
7. Bröndby - Odense x2
8. CSKA M. - Lokomotiv M. 1x2
9. Arsenal Tula - Rostov 2
10. Charleroi - Gent 2
11. Eupen - Royal Antwerp 2
12. Cork City - Shamrock (1x)2
13. Milan - Benfica x2




I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved