Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Nyheter (https://www.sharps.se/forums/nyheter/)
-   -   Genomgång av Europatipset 29/8 (https://www.sharps.se/forums/nyheter/36915-genomgang-av-europatipset-29-8-a/)

Lazlo 2019-08-28 19:49

Genomgång av Europatipset 29/8
 
13 matcher från Europa League-kvalets sista omgång är det som gäller på torsdagens Europatips. En del spännande möten sett ur svenska ögon ska spelas där bland annat AIK har ett tufft utgångsläge hemma mot Celtic medan Malmö har en något enklare uppgift borta mot Bnei Yehuda. Värdemässigt finns en del trevliga spikar och sköna skrälldrag att syna i jakten på större utdelning! Vi kör!




Spelstopp: Torsdag kl 18.59


1. AIK - Celtic 1

Statistik
Det kommer sannerligen inte bli en lätt uppgift för AIK att ta sig vidare i EL-kvalet. 0-2 i bortamötet på Parken i Glasgow sätter Gnaget i en prekär sits. Ett bortamål här kommer med största sannolikhet avgöra dubbelmötet. Tuff avvägning för Norling och hans mannar hur hårt laget kan gå framåt kontra det defensiva jobbet. Med ett bra resultat att gå på dessutom kommer säkerligen Lennon och hans manskap spela kontrollerat och inte gå framåt allt för hårt. 1X blir valet på den mindre kupongen där en helgardering ritas ner på det reducerade systemet.

2. Bnei Yehuda - Malmö FF X

Statistik
Till skillnad från AIK sitter Malmö i ett utmärkt läge inför torsdagens drabbning. 3-0 hemma på Stadion sätter skåningarna med mer än ett ben i gruppspelet då di blåe dessutom dominerade tillställningen fullständigt. Annorlunda läge nu. I Tel Aviv kommer Röslers mannar möta ett hemmalag som inte har något att förlora. Värdarna inledde ligan med att besegra Kiryat hemma efter ett sent segermål. Med publiken och hettan till fördel för Bnei Yehuda känns 1X som en stabil lösning.

3. Wolverhampton - Torino X

Statistik
Wolves förra vecka var tuff. Matcher mot Manchester United och Burnley i Premier League och dessutom ett svårt bortamöte mot Torino i torsdags. Resultatet för vargarna blev två kryss i ligan och ett strålande 3-2-resultat att gå på i kvalmötet med italienarna. Mazzarris mannar vann Serie A-premiären i helgen och gjorde det bitvis riktigt bra mot Wolverhampton förra veckan också. Att räkna bort Turin-laget här känns dumt och när strecken pekar fördelaktigt åt höger bör alla tecken ritas ner omgående.

4. Eintracht Frankfurt - Strasbourg 1

Statistik
Frankfurt har som bekant tappat sina toppstrikers Haller och Jovic inför säsongen. Rebic var därmed en av gubbarna som skulle axla rollen som spjutspets för Eintracht. 25-åringen klev dock av skadad i bortamötet mot Strasbourg och missade även ligamötet med Leipzig senast. Ett frågetecken runt kroatens medverkan här med andra ord. För fransmännen är 1-0 ett bra utgångsläge såklart. Lucien Zohi blev matchhjälte för Le Racing senast. Hemma på Commerzbank Arena ska dock tyskarna vara favoriter. 1X bör därför rama in tillställningen väl.

5. Molde - Partizan X

Statistik
Molde har ett klart godkänt utgångsläge inför returen mot Partizan. 1-2-reduceringen av Mathis Bolly kan komma att visa sig oerhört viktig när 180 minuter till slut ska summeras. Moes mannar genrepade mot Odd i helgen (2-2) medan Partizan haft spelledigt sedan i torsdags. Gästerna har börjat seriespelet bra och är dessutom spännande offensivt. Anfallarna Stevanovic och Ozegovic har noterats för hälften av gästernas tio mål i ligan. En jämn match att vänta på Aker Stadion där alla tecken gör sig allra bäst.

6. Royal Antwerp - AZ Alkmaar X

Statistik
I Belgien är det status quo efter 1-1 på neutral plan i Nederländerna. AZ:s hemmaarena råkade ut för ett uppmärksammat takras för någon vecka sedan och kvalmötet flyttades därför till Enschede. Det var belgarna som satt i förarsätet under stora delar av mötet efter ett 1-0-mål i den första halvleken genom backen Batubinsik. Efter en mindre dominans i den andra halvleken tryckte till sist Alkmaar in 1-1 genom Boadu. Antwerp hade en del bekymmer med Plzen i förra kvalrundan och gick vidare genom bortamålsregeln. Jämn batalj att vänta även här där gästerna ser ut att streckas något mer fördelaktigt än hemmalaget. Helgarderingen gör sig trots allt bäst.

7. Spartak Moskva - Braga 2

Statistik
Det blev jubel i Spartak-lägret under söndagen. 2-1-seger i ligamötet med Kryliya där svenske Jordan Larsson fick sätta sitt första mål för sin nya ryska klubb. Dessvärre får inte Henkes grabb spela i kvalet här då svensken tillhört Norrköping innan. Braga har sett fina ut. Framförallt i kvalspelet där Bröndby enkelt monterades ner och dessutom vann portugiserna första drabbningen med ryssarna i torsdags (1-0). Värdemässigt ser tvåan lysande ut på Otkrytie Arena. Strecka därför från höger.

8. Apollon Limassol - PSV Eindhoven 1

Statistik
Det blev tillslut en klang och jubel-föreställning för PSV hemma i Eindhoven. Förra torsdagens drabbning stod och vägde under matchens första 45 minuter innan holländarna exploderade och gick fram till en solklar 3-0-ledning efter en timmes spel. Resultatet speglade dock inte matchen fullt ut och cyprioterna hade en hel del chanser att spräcka Zoets nolla i PSV-målet. Hemma på Cypern har Sofronis Avgoustis mannar malt på med tre raka segrar mot Kauno Zalgiris, Shamrock och Austria Wien. Med tanke på att gästerna har 3-0 med sig inför mötet känns ettan solklar att inleda med till riktigt fina procent. 1X löser biffen på det större systemet.

9. Guimaraes - Steaua Bukarest 1

Statistik
Steaua är ett stort frågetecken denna säsong. Huvudstadsklubben ligger för närvarande sist i den rumänska högstaligan och i senaste seriematchen förlorade gästerna med solklara 0-4 mot Gaz Butan. En orolig situation hos gästerna minst sagt. Guimaraes har börjat med två kryss i ligan men är generellt ganska starka på hemmagräs. Hemmalaget saknar ett par spelare där tappet av Joseph Amoah kan bli kännbart framöver. Mot rumänerna ska portugiserna vinna ändå. Bra etta!

10. PAOK - Slovan Bratislava 1

Statistik
PAOK inledde ligaspelet hemma i Grekland med att besegra Panetolikos med 2-1 i Thessaloniki. Ett fint genrep helt klart för grekerna som måste vinna hemma på Toumba Stadium då Bratislava har 1-0 med sig från mötet i Slovakien. Gästerna har inlett seriespelet strålande med 16 pinnar på sex matcher och 18-2 i målskillnad. Viss skillnad mellan den grekiska och slovakiska ligan finns dock och här ska värdarna råda som favoriter. Strecka från vänster där ett kryss gärna målas ner om plånboken tillåter.

11. Rangers - Legia Warszawa 1

Statistik
Rangers fick med sig ett klart godkänt 0-0-resultat från mötet i Polen senast. Tufft läge för Legia här som måste gå för mål på Ibrox. Warszawa gjorde en riktigt habil insats mot Lodz i senaste ligafajten (seger 3-2) så formen verkar det inte vara något fel på. Rangers, med Filip Helander i laget, har sett fina ut i både liga och kval och på hemmagräs är det en stor fördel värdarna. När dessutom gästerna ser ut att sakna en handfull spelare här känns ettan som en okej spik trots hård streckning.

12. Hapoel Beer Sheva - Feyenoord 1

Statistik
För ett par veckor sedan slog Beer Sheva ut Norrköping i den tredje kvalrundan. Hemmamötet på Toto Turner Stadium var en delvis fin israelisk uppvisning med ett par vackra mål. Med tanke på utgångsläget här, 0-3 mot Feyenoord, är det en frejdig offensiv som är påtvingad hemmagänget då minst tre mål framåt måste produceras. Holländarna gjorde en kanonfin inledande match i förra veckan. Med tanke på resultatet kommer säkerligen Jaap Stam flytta ner sina styrkor i banan en aning och sikta in sig på att försvara sin ledning. Ettan finns till fina 20 procent och blir ett strålande tecken att inleda med.

13. Trabzonspor - AEK Athen 1

Statistik
Sista stoppet blir Trabzon i Turkiet där Athen kommer på besök. Klar fördel Trabzonspor efter 3-1 på grekisk mark där AEK-tränaren Cardoso måste drömma mardrömmar om Caleb Ekuban. 25-åringen stod nämligen för ett hattrick på Olympiastadion. Som om inte nederlaget i kvalet senast var nog torskade också gästerna med 1-2 i seriepremiären mot Xanthi i helgen. På Medical Park Arena är “The Black sea storm” riktigt vassa och ettan känns som en godkänd spik, trots viss överstreckning.


Singelstrecket! - Rangers

Glasgow kommer med största sannolikhet ha med sig två lag in i EL-gruppspelet. För Rangers del kommer 50 000 hemmafans bära fram sina hjältar till en seger mot ett betydligt svagare Legia Warszawa.

Kupongrensaren! - Apollon Limassol

På Cypern är Limassol riktigt vassa och när dessutom PSV har ett 3-0-resultat att gå på finns ingen anledning att tro på någon offensivlusta i onödan. Ettan till låg streckning känns strålande bra.

Spelförslag:

432 rader

1. AIK - Celtic 1x
2. Bnei Yehuda - Malmö FF 1x
3. Wolverhampton - Torino 1x2
4. E.Frankfurt - Strasbourg 1x
5. Molde - Partizan 1x2
6. R.Antwerp - AZ Alkmaar 1x2
7. Spartak Moskva - Braga x2
8. Apollon Limassol - PSV 1
9. Guimaraes - St.Bukarest 1
10. PAOK - Slovan Bratislava 1
11. Rangers - Legia Warszawa 1
12. Beer Sheva - Feyenoord 1
13. Trabzonspor - AEK Athen 1

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. AIK - Celtic 1(x2)
2. Bnei Yehuda - Malmö FF 1x
3. Wolverhampton - Torino 1x2
4. E.Frankfurt - Strasbourg 1x
5. Molde - Partizan 1x2
6. R.Antwerp - AZ Alkmaar 1x2
7. Spartak Moskva - Braga (1x)2
8. Apollon Limassol - PSV 1(x)
9. Guimaraes - St.Bukarest 1
10. PAOK - Slovan Bratislava 1(x)
11. Rangers - Legia Warszawa 1
12. Beer Sheva - Feyenoord 1(x)
13. Trabzonspor - AEK Athen 1




I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved