Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Nyheter (https://www.sharps.se/forums/nyheter/)
-   -   Genomgång av Europatipset 10/9 (https://www.sharps.se/forums/nyheter/37046-genomgang-av-europatipset-10-9-a/)

Lazlo 2019-09-09 23:17

Genomgång av Europatipset 10/9
 
Sex matcher från EM-kvalet, sex vänskapslandskamper och en Ligacup-fajt från England är vad som står på agendan denna tisdag. I jakten på högre utdelning spänner vi i första hand blicken mot andra sidan Atlanten där en del goda skrällchanser synas. Första stopp blir Southampton där England ska fortsätta på inslagen väg genom att åter bärga en seger!




Spelstopp: Tisdag kl 20.44

1. England - Kosovo 1

Statistik
Det har varit ett lekfullt England som mer eller mindre krossat allt i sin väg i kvalet. 4-0 mot Bulgarien blev aldrig någon match då britterna enkelt monterade ner Balakovs landslag. Harry Kane visade både skärpa och klass med sitt hattrick. Kosovo har dock stått för en strålande insats så långt i Grupp A. Besökarna tog en rejäl skalp i och med 2-1 mot Tjeckien senast. På St Mary’s blir dock uppgiften för tuff. Southgates mannar kommer streckas brutalt men det spelar ingen roll. Ettan är given till vilken procent som helst.

2. Montenegro - Tjeckien 2

Statistik
Det är en viktig tillställning som äger rum i Montenegro denna tisdag. Både hemmanationen och Tjeckien är minst sagt pressade i gruppen efter Kosovos sensationella 2-1-vinst mot tjeckerna senast. För hemmanationen är det mer eller mindre bara vinst som räknas då laget fortsatt står utan seger i kvalet. I grunden ska dock gästerna hållas något högre. Emil Forsbergs kompis i Leipzig, Patrik Schick, står noterad för fyra mål så långt i kvalet och blev också enda målskytt i förlustmötet senast. Tillsammans med Jankto och Masopust finns tillräckligt med kvalité för att fixa minst poäng mot montenegrinerna här. X2 känns på förhand klart tillräckligt

3. Litauen - Portugal 2

Statistik
Portugal ska besöka Vilnius för att fortsätta på inslagen väg. Ronaldo och hans lagkamrater tog nämligen nationens första seger i kvalet i bortamötet med Serbien senast (4-2). Vinsten innebar ett mindre lyft i den något haltande tabellen. Portugiserna såg påslagna ut redan från början där nämnde storstjärnan från Juventus stod för ett av de fyra målen. Värdnationen var utan chans mot Ukraina senast och kommer få en ordentlig åktur även här. Ingen anledning att slösa tecken. Tvåan är solklar.

4. Luxemburg - Serbien X

Statistik
På Josy Barthel-Stadion ska Serbien försöka repa mod efter det jobbiga 2-4-nederlaget mot Portugal senast. Serberna har faktiskt inte alls kommit upp i nivå med tanke på det material som nationen besitter. Inför mötet med Luxemburg saknas bland annat Real Madrid-stjärnan Jovic som är skadad. Värdnationen har stått upp riktigt bra så långt i kvalet. Dubbla uddamålsförluster mot Ukraina och dessutom en riktigt fin spelmässig insats i träningsmatchen mot Nordirland senast. Livsfarligt att räkna bort värdnationen helt här. Måla på och hoppas på skrällen.

5. Albanien - Island 2

Statistik
Det är ett starkt Island som reser till Elbasan Arena tisdagen till ära. Ö-nationen ligger med i toppen av gruppen och kommer vara med i racet om en EM-biljett hela vägen in i kaklet. Bödvarsson och Sigthórsson är starka kort framåt och dessutom har Halldórsson sett ruskigt bra ut mellan stolparna på sistone. För Albaniens del blev det en ganska väntad förlust på Stade de France i Paris. Frankrike hade inga bekymmer med att avfärda de rödsvarta örnarna med 4-1. Goda råd är dyra för värdnationen som mer eller mindre måste hämta hem tre pinnar här för att fortsatt ha en chans i toppstriden. Hamréns mannar känns dock tyngre och med X2 bör vi vara i hamn här.

6. Moldavien - Turkiet 2

Statistik
Andorra höll på att ställa till med en superskräll på Vodafone Park i Istanbul. Ozan Tufan fick till slut använda huvudet och nicka in segermålet i den 89:e minuten för Turkiet. En ack så viktig seger för gästnationen här som därmed håller Island bakom sig i den jämna tabellen. Moldavien är visserligen någon klass över Andorra men här ska det ändå bli en allt för tuff uppgift för det helblåa landslaget. Förra bataljen nationerna emellan slutade med en enkel 4-0-viktoria för Günes mannar. Inte lika stora siffror att vänta nu men tvåan bör stå tämligen säker.

7. Grimsby - Macclesfield X

Statistik
Från EM-kval till Ligacup-möte i England där två League Two-klubbar ska göra upp om en plats i en kommande tredje omgång. Klubbarna har inlett ligaspelet identiskt med elva pinnar på sju omgångar. Inför tisdagens möte är det dock en klar fördel gästerna sett historiskt. Sedan 2005 har Grimsby inte vunnit mot Macclesfield på Blundell Park! Dessutom ser värdarna ut att få klara sig utan en trio spelare då Davis, Waterfall och Clifton inte är tillgängliga här. X2 känns därmed som tillräckligt.

8. Irland - Bulgarien 1

Statistik
Dags för lite landslagsfotboll återigen där ett besök i Dublin ska göras. Irland har som bekant satt en del press i sin EM-kvalgrupp efter fem väl genomförda matcher och en topplacering i gruppen. Poängräddaren från kvalbataljen mot Schweiz senast, David McGoldrick, och även Sheffield Uniteds Callum Robinson är inte tillgängliga här. Ett stort avbräck för McCarthys landslag såklart. Trots detta får irländarna anses som ganska klara favoriter. Bulgarien är inte bra för tillfället och radar upp dåliga prestationer. Nationen står dessutom fortsatt utan seger i kvalgrupp A. Ettan får anses som bra att utgå ifrån men med tanke på den kommande rotation som väntas i trupperna är det inte fel att rita ner garderingar om plånboken tillåter.

9. Argentina - Mexiko 2

Statistik
Från Europa till Nord- och Sydamerika där det ska spelas landskamper. Första stoppet blir San Antonio i Texas där Argentina utan Messi, Otamendi och Lo Celso ska ställas mot Mexiko. Sydamerikanerna kommer från en slätstruken historia i 0-0-kampen mot Chile i Los Angeles förra veckan. Mexiko var under helgen på besök i New Jersey där nationen ställdes mot USA. 3-0 till Gerardo Martinos landslag blev resultatet där offensiven bitvis var strålande. Till rådande procent ska strecken klart falla från höger.

10. Brasilien - Peru X

Statistik
Peru och Brasilien är två nationer som redan stött på varandra två gånger detta år. Lagen hamnade nämligen i samma grupp av Copa América och dessutom tog sig landslagen till en final-drabbning på Maracana i Rio de Janeiro i somras. Då var det inget snack om vilka som var bäst. 5-0 i gruppen följdes nämligen upp med 3-1 i finalen och guldet hamnade välförtjänt i händerna på kapten Alves och hans brasilianska lagkamrater. Peru är dock inget dåligt landslag! Gareca styr sina mannar med framgång vilket inte minst sommarens framskjutna placering påvisar. På neutral mark ska inte “gästerna” underskattas. När strecken faller alldeles för hårt åt vänster behöver mötet helgarderas omgående.

11. Colombia - Venezuela 1

Statistik
Ett landslag som visat hög klass under längre tid är Colombia. Nationen löste ett fint 2-2-resultat mot Brasilien senast där Luis Muriel slog till med dubbla strutar. Kaffeodlarna, som Colombia kallas, har i övrigt stjärnspelare som Duván och Cuadrado med på samlingen. Venezuela har inte spelat sedan mästerskapet i somras och får här klara sig utan bland annat super-striken från MLS, Martínez. Ett riktigt jobbigt avbräck såklart. I Tampa ska ettan anses given att börja med. Gardera med ett kryss på det reducerade systemet.

12. Ecuador - Bolivia 1

Statistik
På hög höjd i Ecuador är det värdnationen som ska ställas mot Bolivia på Estadio Alejandro Serrano Aguilar. Värdnationen tog en fin skalp då Peru besegrades med 1-0 på neutral mark i USA i fredags. En väl genomförd tillställning av Celicos mannar. Bolivianerna är sydamerikas lägst rankade landslag. På resande fot har besöksnationen haft jätteproblem genom åren inbördes och från år 2000 och framåt är endast en seger noterad för Villegas landslag. Ettan med ett kryss nedplitat på större system som stöd räcker gott och väl.

13. USA - Uruguay X

Statistik
Sista stoppet denna tisdag blir St. Louis där USA ska försöka resa sig efter 0-3-förlusten mot Mexiko. Nordamerikanerna såg dock ganska bleka ut i lördagens batalj där Zardes och Meckennie enkelt fångades upp av ett stabilt försvar med Moreno och Reyes i spetsen. Inte lär det bli mycket lättare nu då Uruguay står på andra sidan. Sydamerikanerna saknar dock en handfull riktigt tunga namn med Stuani och Cavani i spetsen. Till rådande odds och streckfördelning känns trots allt en helgardering högst lämplig.


Singelstrecket! - Portugal

De regerande europamästarna såg tunga ut senast mot Serbien. Med Ronaldo och hans kamrater i högform finns ingen anledning att slösa tecken på ett trött Litauen. Tvåan är en solklar bank!

Kupongrensaren! - Mexiko

Argentina utan ett par riktigt tunga namn övervärderas av de svenska tipparna här. Mexiko såg riktigt bra ut mot USA senast och kommer knappast vika ner sig i Texas! Fin tvåa.

Spelförslag:

432 rader

1. England - Kosovo 1
2. Montenegro - Tjeckien x2
3. Litauen - Portugal 2
4. Luxemburg - Serbien 1x2
5. Albanien - Island x2
6. Moldavien - Turkiet 2
7. Grimsby - Macclesfield x2
8. Irland - Bulgarien 1
9. Argentina - Mexiko x2
10. Brasilien - Peru 1x2
11. Colombia - Venezuela 1
12. Ecuador - Bolivia 1
13. USA - Uruguay 1x2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. England - Kosovo 1
2. Montenegro - Tjeckien x2
3. Litauen - Portugal 2
4. Luxemburg - Serbien (1)x(2)
5. Albanien - Island (x)2
6. Moldavien - Turkiet 2
7. Grimsby - Macclesfield x2
8. Irland - Bulgarien 1(x2)
9. Argentina - Mexiko 1x2
10. Brasilien - Peru 1x2
11. Colombia - Venezuela 1(x)
12. Ecuador - Bolivia 1(x)
13. USA - Uruguay 1x2




I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved