Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Nyheter (https://www.sharps.se/forums/nyheter/)
-   -   Analys av Europatipset 10/1 (https://www.sharps.se/forums/nyheter/38940-analys-av-europatipset-10-1-a/)

Lazlo 2020-01-09 20:53

Analys av Europatipset 10/1
 
För ovanlighetens skull tar veckans Europatips plats på fredagen där framförallt fransk fotboll står i centrum. Svårtippade Ligue 2 bjuder på hela åtta matcher när helgen tar vid. Kupongen avslutas först under lördagen med två Londonderbyn och ett svenskmöte från Serie A. Håll till godo, här har ni analysen mot 13 rätt!

https://i.imgur.com/Bdz9q1a.png

Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Fredag kl 19.59

1. Sheffield United - West Ham 1

Statistik
West Ham har vaknat till liv efter att klubben entledigat Pellegrini och plockat i Moyes istället. Två raka segrar har noterats där bland annat Bournemouth krossades med 4-0 i senaste PL-matchen. Nu blir det dock andra bullar. Sheffield United är riktigt stabila och har så varit under i stort sett hela säsongen. Lundstram, McBurnie, McGoldrick, Mousset med flera har inte haft några som helst bekymmer att göra avtryck i den nya tuffare ligan. Har ska självklart The Blades hållas som favoriter mot ett WH som ännu inte bevisat tillräckligt. Bra etta på Bramall Lane!

2. Rennes - Marseille X

Statistik
Smaskigt toppmöte från Ligue 1 där Rennes smyger med i toppen. Seger för de rödsvarta här och det är bara två pinnar upp till just Marseille på andraplatsen, dessutom med en match mindre spelad. Gästerna som gjort en riktigt bra säsong får resa till Roazhon Park utan Thauvin som fortsatt är skadad och dessutom är målvakten Mandana ett osäkert kort samtidigt som Hiroki Sakai är avstängd. Värdarna har varit rejält på gång under lång tid nu. I ligaspelet har faktiskt den gamla “svenskklubben” vunnit fem raka bataljer. De senaste mötena lagen emellan har varit oerhört jämna och det lär knappast bli något undantag här. Utgångskryss men gärna alla tecken.

3. Ajaccio - Grenoble 2

Statistik
Vi flyttar ner i den franska hierarkin där Ligue 2 nu ståtar med ett par spännande fajter. Först beger vi oss till Korsika där Ajaccio inte varit så hemmastarka som man blivit van vid. Ö-laget har faktiskt bara vunnit tre av nio matcher på Stade Francois Coty. Därmed är Björnarna ett av få lag som tar fler poäng på resande fot. Grenoble tillhör faktiskt också den kategorin. De blåklädda från Alperna har torskat ynka två av tio bortamatcher denna säsong. Framförallt visar de upp ett stabilt försvarsspel vilket enbart lett till en förlust sedan augusti månad. Trots det streckas ettan upp som om det inte fanns någon morgondag. Supervärde finns således till höger och X2 blir valet.

4. Chambly - Orleans X

Statistik
Chambly är nykomlingar i Ligue 2 och de har haft en kämpig säsong i andradivisionen. Än så länge befinner sig ändå de blåsvarta över det negativa strecket efter att ha avslutat 2019 snyggt. I senaste hemmamatchen blev det en 3-2-seger mot Niort och därefter togs en stark pinne borta mot Le Havre. Orleans har det desto tyngre. Gästerna går kräftgång och är jumbo med ynka 13 inspelade poäng. I senaste ligamatchen kom en efterlängtad seger, den blott andra denna säsong, när Sochaux betvingades. Här handlar mycket om att inte förlora för lagen vilket gör att krysset ligger nära till hands. Fint värde på mittentecknet som chansspikas.

5. Clermont - Troyes 2

Statistik
Vi rör oss vidare till Stade Gabriel Montpied i Clermont-Ferrand. Hemmaklubben smyger med i toppen. Sex raka matcher utan förlust i serien är riktigt bra. Österrikiske målsprutan hos Clermont, Adrian Grbic, saknades senast mot Caen (0-0) på grund av avstängning. Här är dock Grbic åter. Mycket viktigt såklart. Troyes är en självklar utmanare om en Ligue 1-plats denna säsong. Gästerna har landslagsmannen från Mali, Boubakar Kouyaté, i kanonform och dessutom har keepern Gauthier Gallon bara släppt en boll bakom sig på de fyra senaste matcherna. X2 blir valet.

6. Le Mans - Auxerre X

Statistik
MMArena nu där nykomlingarna Le Mans gjort en klart godkänd höst. Värdklubben fick direkt en svår utmaning på det nya året. Bordeaux borta i Coupe de France blev en alltför svår uppgift där laget fick lämna med en 0-2-förlust. Motståndet denna fredag står Auxerre för. När lagen möttes i höstas vann de vitblåa med 2-0. Formen är dock riktigt oroväckande hos gästerna. I ligan har inte Jean-Marc Furlans manskap vunnit sedan femte oktober. Detta känns som en given kryss-fajt där trots allt en värdemässigt fin tvåa även måste få plats.

7. Nancy - Valenciennes 1

Statistik
Nancy ligger tolva i ligatabellen. Faktum är att de rödvita Tistlarna enbart förlorat två drabbningar denna säsong. Något som gör hemmaklubben bäst i klassen vad gäller svårslagenhet. Det är dock inte för intet som Ligue 2:s mindre spännande smeknamn är “Ligue X”. Värdklubben har nämligen delat på poängen i tolv av 19 matcher. Smått osannolikt. Här får Jean-Louis Garcias mannar en bra chans att åter ta poäng. Först och främst är spelet på Stade Marcel Picot stabilt. 5-5-0 är en rad som bör sätta skräck i de flesta klubbar. Valenciennes har varit sisådär på resande fot under säsongen men har nu plockat poäng i två raka tillställningar utanför Stade du Hainaut. Här fyller vi strecken från vänster där 1X bör räcka.

8. Niort - Le Havre 2

Statistik
Niort fick en flygande start på säsongen men sedan september tog vid har allt gått utför för Stengetterna. Endast en seger på de 13 senaste ligamatcherna gör att värdarna fallit ner till negativ kvalplats. Offensivt sätts all tilltro till Ibrahim Sissoko som stått för hälften av lagets mål. Le Havre har också en sylvass anfallare i form av ex-djurgårdaren Tino Kadewere. Strikern från Zimbabwe toppar Ligue 2:s skytteliga i stor stil med 17 nätrassel. Utöver honom ser dock gästerna, precis som Niort, förhållandevis bleka ut. Utgångstvåan är tydlig men finns stålar över är det inte fel att backa upp.

9. Rodez Aveyron - Châteauroux 1

Statistik
Vidare till de östra delarna av världsmästarlandet där vi finner ett spännande möte från den nedre halvan. Rodez Aveyron är nykomlingar i Ligue 2 men har hittills gjort det väldigt bra. Hemmaspelet och offensiven har varit de rödkläddas signum hittills. Ugo Bonnet har hittat nätet vid inte mindre än åtta tillfällen. Gästande Châteauroux lider av en svag offensiv. Med tolv mål på 19 matcher är det bara nästjumbon Paris FC som är sämre. Bortaspelet har dock varit en ljusglimt då faktiskt hela tolv av lagets totalt 18 poäng hämtats i den spelformen. Här slår laget med det jobbiga namnet ur underläge, men de är definitivt inte chanslösa. Tvåan måste få plats när den streckas till under 20 procent.

10. Sochaux - Paris FC X

Statistik
Ingenting har stämt för Paris FC denna säsong, detta PFC som var och nosade på en Ligue 1-biljett den gångna våren. Framförallt har målskyttet gått i stå med endast tio bollar i rätt nät halvvägs in i säsongen. Truppen är hur som helst alldeles för bra för att placera sig på en pinsam nästjumboposition. Det bör vända förr eller senare och varför inte här mot ett formsvagt Sochaux. Hemmalaget har inte segrat på två månader och blir extremt övervärderade i denna på pappret öppna fajt. In med alla tecken där X2 rensar fint bland kuponghögarna.

11. Crystal Palace - Arsenal 2

Statistik
Över till lördagens matcher och ett Londonderby från Selhurst Park. Dessa klubbar är något förvånande tabellgrannar i Premier Leagues mittenrike. Crystal Palace har visat upp ett stabilt försvarsspel men övertygar i grund och botten inte. Förlusten hemma mot Derby i FA-cupen var knappast något att hänga i granen. Där visades dessutom viktiga Milivojevic ut och är således avstängd här. Serben är en av flera spelare som saknas för Roy Hodgson. Mikel Arteta har ett betydligt bättre truppläge med sitt Arsenal som har börjat trumma igång på slutet. Spelarna tar jobbet betydligt bättre under Arteta jämfört med när Emery styrde skutan. Det bör räcka långt mot ett skadedrabbat Palace. Tvåa!

12. Brentford - QPR 1

Statistik
Ner till The Championship där det också är ett Londonderby som ska avhandlas tidigt under lördagen. Det är två formstarka gäng som drabbar samman på Griffin Park. Brentford ligger på en stilig tredjeplats efter att ha agerat stabilt under en längre tid. Offensivt fortsätter firma Mbeumo/Watkins producera. Gästande QPR har spelat in åtta poäng färre men öser in mål framåt. Den senaste tiden har det varit proppen ur för de blåvita, 6-1 i ligan mot Cardiff följdes upp med 5-1 mot Swansea i FA-cupen. Hugill, Wells, Eze och Osayi-Samuel är en fruktad kvartett. Brentford är stabila på hemmagräs men här ska verkligen inte QPR räknas bort. Helgardera!

13. Cagliari - Milan 1

Statistik
Ett svenskmöte från Italien får avsluta det hela när vi beger oss till Sardinien. Robin Olsen hade ingen trevlig trettondag senast när Juventus besegrade Cagliari med hela 4-0 efter ett hattrick av Ronaldo. De blåröda har dock gjort en utomordentlig säsong och är framförallt riktigt stabila hemma på ön. Radja Nainggolan och Joao Pedro är två spelare som tillhört Serie A:s allra bästa så här långt. Milan gläds åt att Zlatan Ibrahimovic återigen är rödsvart men det finns enorma problem i övrigt. 0-0 hemma mot Sampdoria var ytterligare ett bottennapp där det ska sägas att gästerna låg närmast segern. Här tycks Zlatanfeber råda vilket gör att tvåan blir för högt streckad. Utnyttja detta och fatta pennan från vänster.


Singelstrecket! - Sheffield United

Nykomlingen har visat sig ytterst kompetent i denna tuffare omgivning. Hemma på Bramall Lane mot ett fortsatt spretande West Ham ska ettan till stabil procent anses som en finfin spik!

Kupongrensaren! - Grenoble

Grenoble har bara förlorat tre matcher denna säsong men blir ytterst lågt streckade mot ett Ajaccio de besegrade två gånger om förra säsongen. Tvåan är en magisk rensare i match 3 som dessutom inte alls känns långsökt.


Spelförslag:

432 rader

1. Sheff U - West Ham 1
2. Rennes - Marseille 1x2
3. Ajaccio - Grenoble x2
4. Chambly - Orleans x
5. Clermont - Troyes x2
6. Le Mans - Auxerre x2
7. Nancy - Valenciennes 1x
8. Niort - Le Havre 2
9. Rodez - Châteauroux 1
10. Sochaux - Paris FC 1x2
11. Crystal P - Arsenal 2
12. Brentford - QPR 1x2
13. Cagliari - Milan 1

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Sheff U - West Ham 1
2. Rennes - Marseille (1)x(2)
3. Ajaccio - Grenoble x2
4. Chambly - Orleans x
5. Clermont - Troyes x2
6. Le Mans - Auxerre x2
7. Nancy - Valenciennes 1(x)
8. Niort - Le Havre (1x)2
9. Rodez - Châteauroux 1(x2)
10. Sochaux - Paris FC 1x2
11. Crystal P - Arsenal 2
12. Brentford - QPR 1x2
13. Cagliari - Milan 1(x)

https://i.imgur.com/Bdz9q1a.png

Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved