Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Nyheter (https://www.sharps.se/forums/nyheter/)
-   -   Analys av Topptipset 13/1 (https://www.sharps.se/forums/nyheter/38987-analys-av-topptipset-13-1-a/)

Lazlo 2020-01-13 12:08

Analys av Topptipset 13/1
 
Måndagens Topptips inleder med fyra ligafighter från Serie A, Ligue 2 och den holländska andraligan Eerste Divisie. Kupongen rullar sedan vidare under tisdag och onsdag med fyra FA-cup-strider. Mot åtta friska!

https://i.imgur.com/xaEE4bu.png

Lämna in ditt Topptips här!

Spelstopp: Måndag kl 19.59

1. Parma - Lecce X

Statistik
Vi inleder i stövel-riket där Parma ser ut att bli alldeles för upphaussat av det svenska folket. Visst, “Parmaskinkorna” kommer från en strålande höst men Dejan Kulusevski och companys 0-5 borta mot Atalanta var sannerligen inget vidare. Dessförinnan var Brescia här på besök och roffade åt sig en pinne via 1-1. Lecce, som kämpar nere i träsket just ovanför giljotinen, lär säkert vara desperata. Gästerna har plockat lejonparten av poängen på resande fot där lag som Fiorentina och Torino lagts på rygg. Den högra halvgarderingen betalar klart bäst och är en given utgång. Den vågade avstår ettan helt.

2. Lorient - Caen 1

Statistik
Caen, som lirade i det franska finrummet i fjol, verkar så äntligen ha fått fart på grejerna ett hack ner i seriesystemet. Minst en poäng i nio av de tio senaste ligafighterna är ett imponerande facit. Upp till de andraplacerade “Kummelfiskarna”, som hemmalaget kallas för, skiljer det emellertid så mycket som 18 pinnar. Lorient har sin tur vunnit fem raka på hemmabana, två cupmatcher inkluderat. Även om en hemmaseger är mest trolig ser ettan ut att bli aningen högt streckad. Garderingar välkomnas tidigt.

3. Jong AZ Alkmaar - FC Oss 1

Statistik
Över till en annan andraliga nu, nämligen den holländska. Uppe i det orangea finrummet går det bra för AZ Alkmaar som bara är tre pinnar bakom stora Ajax i tabelltoppen. A-lagets akademilag går dock inte lika bra. Efter 20 spelade omgångar i Eerste Divisie återfinns Jong AZ på en medioker 14:e plats i tabellen. Bra chans till tre poäng nu emellertid när FC Oss kommer på besök. Gästerna har endast vunnit en kamp på resande tass och inte mäktat med att göra fler än sex mål framåt. Inför denna fight har Oss inte haft nätkänning på drygt fyra matcher. Ettan är en gjuten spik!

4. Jong PSV Eindhoven - Jong Ajax 2

Statistik
Av de fyra juniorlagen som återfinns i den holländska andraligan är Jong Ajax det bästa laget. Storlagets unga förmågor är faktiskt det näst bästa gänget i hela ligan med sin finfina andraplats. Traore och Ekkelenkamp är två av flera intressanta spelare i detta Jong Ajax. Jong PSV håller inte i närheten av samma klass som måndagens opponenter. Värdarna kämpar nere i bottenträsket och får inte till det på hemmabana, bara två inspelade poäng sista fyra. Strecka från höger.

5. Manchester United - Wolverhampton 1

Statistik
Vi släpper ligafotbollen och koncentrerar oss hädanefter på klassiska FA-cupen där det vankas omspel i fyra matcher. På onsdag väntar en härlig batalj mellan de båda PL-lagen Manchester United och Wolverhampton som spelade 0-0 i den första dusten. I en händelsefattig historia på Molineux var Nuno Espírito Santos vargar snäppet bättre. Hemma på Old Trafford ska dock United gälla som favoriter. Här har The Red Devils vara stabila under hela säsongen och endast förlorat en match i ligan. Inled med att plita dit ettan och låt krysset få följa med om kosingen räcker.

6. Tottenham - Middlesbrough 1

Statistik
Middlesbrough har sett bra under en längre period nu. Woodgates manskap stod också upp på ett bra sätt i den första matchen mot Tottenham. 1-1 i den bataljen var inte alls orättvist även om Spurs ägde det mesta av spelet. Bara en förlust på nio kamper innan resan till London är fina papper. Här är dock känslan att Mourinho kommer mönstra en stark elva framför hemmafansen i huvudstaden även om portugisen får klara sig utan ett par viktiga pjäser, däribland Harry Kane. Ettan lär dock bli hårt åtgången av topp-tipparna och krysset plitas därmed ner som en potentiell rensare. 1X!

7. Tranmere - Watford 2

Statistik
Efter den sanslösa upphämtningen från underläge 0-3 till 3-3 borta mot Watford får nu lilla Tranmere en ny chans, på hemmaplan! League One-klubben kommer såklart vara grymt taggade när ett lag från finrummet kommer på besök. Watford har annars sett riktigt fina ut i Premier League där de ståtar med fyra segrar på de fem senaste omgångarna. Tranmere, som tragglar nere i botten av tredjeligan, ska normalt sett inte räcka till här men mot ett troligtvis roterande The Hornets är de åtminstone inte helt chanslösa. Vi testar gaffeln (etta-tvåa) på Prenton Park!

8. Blackpool - Reading 2

Statistik
Vi rundar av med ett omspel mellan ytterligare två klubbar som huserar i olika ligor. League One-laget Blackpool stod för stark prestation i det första mötet med Reading och var faktiskt bara en bommad straffspark från avancemang. I ligan har dock inte Blackpool imponerat. Tre förluster och endast två gjorda mål framåt sista fyra är ett bittert facit. Reading ska naturligtvis hållas som det bättre laget och är dessutom i riktigt bra form. Fatta pennan från höger och gardera så långt lädret räcker.


Singelstrecket! - Jong AZ Alkmaar

Jong AZ Alkmaar har vunnit fyra raka hemmamatcher och stöter nu på ett hackande FC Oss. Gästerna är Eerste Divisies sämsta lag på resande fot och går mot ännu ett bittert nederlag. Stark etta!

Kupongrensaren! - Lecce

Parma ser ut att streckas upp till månen hemma mot Lecce. Gästerna har både kryssat och besegrat betydligt tuffare motståndare under säsongen. På bortaplan trivs de dessutom riktigt bra. X2 rensar fint.


Spelförslag:

72 rader

1. Parma - Lecce x2
2. Lorient - Caen 1x2
3. Jong AZ - FC Oss 1
4. Jong PSV - Jong Ajax 2
5. Man United - Wolves 1
6. Tottenham - Mboro 1x
7. Tranmere - Watford 12
8. Blackpool - Reading 1x2

270 reducerat system (2/3 U-tecken måste sitta)

1. Parma - Lecce (1)x(2)
2. Lorient - Caen 1x2
3. Jong AZ - FC Oss 1
4. Jong PSV - Jong Ajax (x)2
5. Man United - Wolves 1x
6. Tottenham - Mboro 1(x)
7. Tranmere - Watford 1x2
8. Blackpool - Reading 1x2

https://i.imgur.com/xaEE4bu.png

Lämna in ditt Topptips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved