Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Nyheter (https://www.sharps.se/forums/nyheter/)
-   -   Analys av Topptipset 18/8 (https://www.sharps.se/forums/nyheter/43274-analys-av-topptipset-18-8-a/)

Lazlo 2020-08-17 23:21

Analys av Topptipset 18/8
 
Tisdagens Topptips består av en spännande mix av matcher från tävlingar som ryska Premier League, norska OBOS-ligaen, Superettan och Champions League-kvalet. Kupongen inleder med två smällkarameller från CL-slutspelet i Portugal. Kan Leipzig och Lyon skrälla sig vidare till final eller blir det PSG och Bayern som vinner planenligt? Notera att kupongen löper över två dagar. Lets go!

https://i.imgur.com/xaEE4bu.png

Lämna in ditt Topptips här!

Spelstopp: Tisdag kl 18:59

1. RB Leipzig - PSG 1

Statistik
En finalplats i Champions League står på spel när Estádio da Luz öppnar upp portarna för mötet mellan RB Leipzig och PSG. Parisarna tog sig hit genom att vända och vinna mot Atalanta med 2-1 efter två sena mål signerade av Marquinhos och Choupo-Moting. De röda tjurarna från Sachsen stod för en fin skalp när de satte två bollar och vann med samma siffror mot Atlético Madrid. Emil Forsberg fick snällt följa matchen från bänken, med bara Konaté out kan “Foppa” endast hoppas på ett eventuellt inhopp i semifinalen. PSG ska hållas som favoriter, på neutral bana har vi dock sett andra stormakter falla tungt och när det dessutom inte finns speciellt många potentiella skrällar plockar vi med samtliga tecken.

2. Lyon - Bayern München 2

Statistik
Under onsdagskvällen väntar nästa fransk-tyska strid med en finalplats i potten. Att hoppas på en knall på Estádio José Alvalade är nog att hoppas på för mycket. Bayern München sköljde över Barcelona fullständigt i kvarten och vann med hela 8-2 (!) sedan bland annat Müller och Coutinho svarat för två baljor vardera. I åttondelen fick Chelsea respass med totalt 7-1 efter två drabbningar. Uppstickaren Lyon skrällde rejält genom att knäppa självaste Manchester City på fingrarna i kvarten, men här tar resan slut för Moussa Dembélé och grabbarna. Bayern är helt enkelt i en klass för sig. Tvåan spikas trots risk för överstreckning.

3. Örgryte - Jönköpings Södra 2

Statistik
Tisdagens föreställning i Superettan spelas i Göteborg på ett soligt och varmt Gamla Ullevi. Senaste gången Jönköpings Södra besökta denna arena fick smålänningarna vända hem till Sveriges Jerusalem utan poäng när GAIS segrade med 1-0. “Brännans” boys har tagit stora kliv sedan dess och ståtar nu med fem segrar och ett kryss sista sex matcherna. Kenyanen Eric Omondi har stänkt dit fem mål under samma spann. Att Fredric Fendrich, som avgjorde mot Dalkurd senast, saknas är ett minus. Örgryte äntrar Gamla Ullevi med två raka hemmasegrar färskt i minnet och lär inte vika in hovarna i första taget. X2 får emellertid inleda på mindre system.

4. KFUM Oslo - Kongsvinger 1

Statistik
OBOS-ligaen sticker emellan med ett möte mellan två lag som efter nio omgångar huserar i mitten av norska andraligan. Dessa kombattanter mötes i fjolårets semifinal i kvalet mot Eliteserien. KFUM Oslo gick segrande ur den kampen för att sedan torska finalen mot IK Start. I år har det gått lite sämre för huvudstadsmännen som ändå håller en hög höjd i grunden med spelare som David Tavakoli och Olav Öby. Kongsvinger har enkom noterats för en pinne på de senaste fyra tripparna och ska, precis som oddsen indikerar, inte räcka till mot Kameratene från Oslo. Ettan är en bra spik hela vägen upp till 60 procent.

5. Ferencváros - Djurgården 1

Statistik
Två kvalmatcher mot Champions League gläntar på dörren och för Djurgårdens del väntar ett enkelmöte mot de ungerska mästarna Ferencváros i Budapest. Den ungerska högstaligan startade i helgen och Ferencváros fick bara 1-1 i derbyt mot betydligt svagare MTK Budapest. En klar missräkning. Djurgården visar god form med fem trepoängare på de senaste sex omgångarna i Allsvenskan. Franc Boli är en spelare DIF måste hålla ett extra öga på. Ivorianen, som tidigare spelat för norska Stabaek, stod för tio ligamål förra säsongen i Ferencváros. Värdarna är knappa favoriter, men det är marginellt. Helgardera helst om pengarna räcker.

6. Molde - KuPS 1

Statistik
Ett nordiskt derby väntar på Aker Stadion i Molde. KuPS kammade hem titeln i det finska finrummet förra säsongen efter att ha kutat förbi Inter Turku på upploppet. Nio omgångar in på sommarens ligalir är det omvända roller då Turku toppar tabellen tätt före de gulsvarta från Kuopio. Molde ser ut att få svårt att försvara titeln i norska Eliteserien. MFK är hela sju pinnar bakom Bodö/Glimt när halva ligan har avklarats. Värdarna är hursomhelst betydligt starkare än KuPS och med 1X kan vi sitta lugnt i båten.

7. Krasnodar - Arsenal Tula 1

Statistik
Kings och Evans Kangwa fick båda syna den blodröda skivan i förlustmatchen hemma mot Ufa senast. Bröderna från Zambia är således avstängda när Arsenal Tula reser till Krasnodar för ett möte med Krasnodar FC i ryska Premier League. De grönsvarta tjurarna började ligan med att lägga Ufa på rygg med 3-0 borta. Markus Berg stod för ett mål medan Kristoffer Olsson spelade fram till Cabellas 2-0-balja. I lördags fick emellertid Berg och company torsk borta mot Lokomotiv Moskva (0-1). Värdarna glänser med fem raka inbördes segrar och visst lutar det åt en sjätte. Ettan garderas enbart på grund av den höga streckning som råder.

8. Zenit - CSKA Moskva 1

Statistik
På Gazprom Arena drabbar storlagen Zenit och CSKA samman i en tidig rysk seriefinal. De dubbla regerande mästarna från St. Petersburg besegrade både Rostov och Rotor Volgograd på bortabana med 2-0. CSKA hade överraskande stora problem att lösa tre poäng hemma mot Tambov häromsistens. Moskva-klubben förlorade exempelvis skottstatistiken med 3-5, men kunde slutligen ändå vinna matchen med 2-1. Borta mot Zenit har CSKA inte avgått med en enda viktoria på tio försök i alla tävlingar. Trolig etta.


Singelstrecket! - Bayern München

Bayern visade ingen pardon när Barcelona krossade med hela 8-2 i kvartsfinalen. Lyon har gjort det riktigt bra och imponerade mot Manchester City. Här räcker fransoserna emellertid inte till. Banktvåa!

Kupongrensaren! - RB Leipzig

Någon rensare är kanske inte RB Leipzig, men om energidryckslaget skulle lägga PSG på rygg vore det en skräll som heter duga. De regerande Ligue 1-mästarna hade en hel del flyt mot Atalanta så här hugger vi ettan och håller våra tummar och tår!


Spelförslag:

72 rader

1. RB Leipzig - PSG 1x2
2. Lyon - Bayern München 2
3. Örgryte - Jönköpings Södra x2
4. KFUM Oslo - Kongsvinger 1
5. Ferencváros - Djurgården 1x2
6. Molde - KuPS 1x
7. Krasnodar - Arsenal Tula 1x
8. Zenit - CSKA Moskva 1

270 reducerat system (2/3 U-tecken måste sitta)

1. RB Leipzig - PSG 1x2
2. Lyon - Bayern München 2
3. Örgryte - Jönköpings Södra 1x2
4. KFUM Oslo - Kongsvinger 1(x)
5. Ferencváros - Djurgården 1x2
6. Molde - KuPS 1(x)
7. Krasnodar - Arsenal Tula 1(x2)
8. Zenit - CSKA Moskva 1x

https://i.imgur.com/xaEE4bu.png

Lämna in ditt Topptips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved