Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Nyheter (https://www.sharps.se/forums/nyheter/)
-   -   Analys av Europatipset 19/8 (https://www.sharps.se/forums/nyheter/43291-analys-av-europatipset-19-8-a/)

Lazlo 2020-08-18 19:06

Analys av Europatipset 19/8
 
Veckans inledande Europatips är ett speciellt sådant då ligor som Allsvenskan och Superettan har spelledigt. Fokus riktas istället mot Champions League, ryska Premier League, Svenska Cupen samt tre avslutande matcher från Division 2 Västra Götaland. Mot 13 rätt!

https://i.imgur.com/Bdz9q1a.png

Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Onsdag kl 18:59

1. Lyon - Bayern München 2

Statistik
Under onsdagskvällen väntar en fransk-tysk strid med en finalplats i Champions League i potten. Att hoppas på en knall på Estádio José Alvalade är nog att hoppas på för mycket. Bayern München sköljde över Barcelona fullständigt i kvarten och vann med hela 8-2 (!) sedan bland annat Müller och Coutinho svarat för två baljor vardera. I åttondelen fick Chelsea respass med totalt 7-1 efter två drabbningar. Uppstickaren Lyon skrällde rejält genom att knäppa självaste Manchester City på fingrarna i kvarten, men här tar resan slut för Moussa Dembélé och grabbarna. Bayern är helt enkelt i en klass för sig. Tvåan spikas trots risk för överstreckning.

2. Ferencváros - Djurgården X

Statistik
Kvalmatcher mot Champions League gläntar på dörren och för Djurgårdens del väntar ett enkelmöte mot de ungerska mästarna Ferencváros i Budapest. Den ungerska högstaligan startade i helgen och Ferencváros fick bara 1-1 i derbyt mot betydligt svagare MTK Budapest. En klar missräkning. Djurgården visar god form med fem trepoängare på de senaste sex omgångarna i Allsvenskan. Franc Boli är en spelare DIF måste hålla ett extra öga på. Ivorianen, som tidigare spelat för norska Stabaek, stod för tio ligamål förra säsongen i Ferencváros. Värdarna är knappa favoriter, men det är marginellt. Helgardera helst om pengarna räcker.

3. Celje - Dundalk 1

Statistik
Vidare till ungerska Újpest och Szusza Ferenc Stadium strax utanför Budapest där kvalmötet mellan slovenska Celje och irländska Dundalk hägrar. Neutral matta gäller alltså och de regerande slovenska mästarna ska hållas som favoriter mot Irlands dito. Dundalk har inte fått någon vidare start hemma i Premier Division, efter åtta spelade omgångar har The Town bara noterats för fyra vinster. Celje, som överraskande bärgade ett inhemskt guld före favoriterna Maribor och Ljubljana, har bara torskat en ynka tävlingsmatch sedan november 2019. Vi inleder med 1X.

4. Buducnost - Ludogorets 2

Statistik
Mötet mellan Buducnost från Montenegro och Ludogorets förväntas bli ett ensidigt sådant. Gästerna från den bulgariska staden Razgrad har vunnit den inhemska ligan i nio raka säsonger och nådde en sextondelsfinal i Europa League i år. De grönklädda örnarna har flera skickliga spelare i truppen, däribland Tchibota och brassen Oliveira-Souza, som ska kunna göra processen kort med Buducnost på Stadion Pod Goricom i Podgorica. Tvåan under 70 procent är en no-brainer.

5. Connah's Quay Nomads - Sarajevo 2

Statistik
Connah’s Quay från norra Wales får packa väskorna och resa ner till sydkusten för att ta sig an Sarajevo på Cardiff Stadium. The Nomads tilldelades titeln i den inhemska ligan för första gången någonsin då säsongen avbröts på grund av coronaviruset. Sarajevo försvarade guldet hemma i bosniska Premier League, även den ligan tvingades avbrytas i förtid. “Jättarna” har även börjat bra i sommarens ligalir med sju inspelade poäng av nio möjliga. Mittfältaren Benjamin Tatar är inne i ett fint stim med sex gjorda mål på lika många matcher. 26-åringen kan mycket väl bli tungan på vågen i Wales. X2 räcker gott och väl.

6. Kl Klaksvik - Slovan Bratislava 2

Statistik
Vi hoppar på planet och flyger ut till Färöarna där Klaksvik i fjol kammade hem titeln i Premier League för första gången på 20 år tätt före B36 Torshavn. De blåvita värdarna är även med och krigar om guldet i år, men att det ska bli något avancemang från den första kvalrundan till Champions League är inte troligt. Slovan Bratislava föll visserligen oväntat borta mot Z. Moravce med 1-2 senast, men hade dessförinnan två raka 5-0-triumfer hemma i det slovakiska finrummet. Även här är tvåan mycket trolig.

7. Maccabi Tel Aviv - Riga FC 1

Statistik
I Israel har Ligat ha’Al ännu inte börjat, men Maccabi Tel Aviv har under augusti hunnit med att lägga H. Beer Sheva på rygg med totalt 4-0 efter två möten i finalen av den israeliska Supercupen. Den tidigare Reading-anfallaren Nick Blackman svarade för två mål och en assist i nyss nämnda matcher. Maccabi är rutinerade i dessa sammanhang och är säkerligen revanschsugna efter att ha åkt ut mot litauiska Suduva i kvalet till Europa League i fjol. Riga glänser med tolv raka vinster i ligan, men nu skruvas klassen på motstånd upp flera nivåer. Ettan garderas enbart på grund av den hårda streckningen.

8. Floriana - Cluj 2

Statistik
Lilla Floriana från lilla ön Malta ska härnäst ge sig i kast med det rumänska storlaget Cluj. Rumänerna tränas av den tidigare ytterbacken i Chelsea Dan Petrescu. Det var länge oklart om Petrescu kunde leda laget i kvalet då han har varit sjuk i Covid-19. Han har dock tillfrisknat och följer med till Malta. Cluj har vunnit Liga 1 under de senaste tre åren och var på vippen att slå ut Sevilla i Europa Leagues sextondelsfinal tidigare i år, resultat Floriana bara kan drömma om. Spika tvåan och gå vidare.

9. Zenit - CSKA Moskva 1

Statistik
På Gazprom Arena drabbar storlagen Zenit och CSKA samman i en tidig rysk seriefinal. De dubbla regerande mästarna från St. Petersburg besegrade både Rostov och Rotor Volgograd på bortabana med 2-0. CSKA hade överraskande stora problem att lösa tre poäng hemma mot Tambov häromsistens. Moskva-klubben förlorade exempelvis skottstatistiken med 3-5, men kunde slutligen ändå vinna matchen med 2-1. Borta mot Zenit har CSKA inte avgått med en enda viktoria på tio försök i alla tävlingar. Trolig etta.

10. Karlberg - Brommapojkarna 2

Statistik
I Stockholm väntar ett derby i kvalet till Svenska Cupen. Karlberg har kört över allt motstånd i Division 2 Norra Svealand, Douglas Jacobsens mannar toppar tabellen via fyra raka segrar och glänser med en målskillnad på 13-1. De rödvita värdarna har definitivt siktet inställt på Division 1 nästa säsong. I Division 1 Norra huserar redan den forna talangfabriken Brommapojkarna. BP kommer närmast från tre segrar och ett kryss sista fem med bara ett insläppt mål i baken. Att gästerna ska greja minst ett kryss på Stadshagens IP känns nästan givet. X2 i utgång.

11. Rosengård - IFK Malmö 1

Statistik
Från ett storstadsderby till ett annat när vi styr skutan söderut och lägger ankar i Malmö. IFK Malmö började säsongen i Division 2 med en planenlig triumf mot jumbon Prespa Birlik (1-0) för att sedan gå på pumpen mot Eslöv med 1-2. Rosengård kryssade mot just Eslöv i den andra omgången och följde upp den insatsen med att även dela på poängen mot tabelltvåan Vinbergs IF. Värdarna har två raka inbördes segrar mot IFK och när ettan ser ut att erbjuda magiskt värde klipper vi den direkt!

12. Eslöv - Olympic 1

Statistik
BK Olympic från Lindängen i södra Malmö beger sig till Eslöv för en viktig match. Olympic var nära att ta klivet upp till Division 1 i fjol, men fick slutligen ge sig i kvalet mot Berga. De grönklädda gästerna har även börjat serien bra med två segrar och en torsk. Här ser dock Tommy Nilssons pågar ut att bli aningen högt streckade. Eslöv har plockat poäng i två av tre kamper så här långt och är säkerligen sugna på revansch eftersom de torskade motsvarande möte föregående säsong. Alla tecken åker in i ett tidigt skede där ettan betalar bäst!

13. Västra Frölunda - Prespa Birlik 1

Statistik
Ruddalens plastmatta agerar sista anhalt innan vi stänger butiken. Prespa Birlik från Malmö reser norrut med tre raka torskmåltider i magen och noll gjorda mål i rätt bur efter tre omgångar av Division 2 Västra Götaland. Västra Frölunda har även de öppnat svagt med en pinne efter 180 minuter fotboll. 0-3 borta mot topptippade Ängelholm är inte mycket att säga om, men 1-1 hemma mot Onsala är direkt svagt. Prespa Birlik får klara sig utan den tidigare U19-landslagsmannen Onur Körhan som är avstängd. Tvåan ser emellertid ut att betala tillräckligt bra för att synas. Alla tecken!


Singelstrecket! - Bayern München

Bayern visade ingen pardon när Barcelona krossades med hela 8-2 i kvartsfinalen. Lyon har gjort det riktigt bra och imponerade mot Manchester City. Här räcker fransoserna emellertid inte till. Banktvåa!

Kupongrensaren! - Eslöv

Eslövs BK är en av få potentiella skrällar som faktiskt erbjuder fint värde. Olympic är förvisso ett bättre lag i grunden, men när tvåan börjar närma sig 70 procent känns det givet att prioritera ettan på Ekevalla IP.


Spelförslag:

432 rader

1. Lyon - Bayern München 2
2. Ferencváros - Djurgården 1x2
3. Celje - Dundalk 1x
4. Buducnost - Ludogorets 2
5. Connah's Quay - Sarajevo x2
6. Klaksvik - Sl.Bratislava 2
7. Maccabi Tel Aviv - Riga 1x
8. Floriana - Cluj 2
9. Zenit - CSKA Moskva 1
10. Karlberg - BP x2
11. Rosengård - IFK Malmö 1
12. Eslöv - Olympic 1x2
13. Frölunda - Prespa Birlik 1x2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Lyon - Bayern München 2
2. Ferencváros - Djurgården 1x2
3. Celje - Dundalk 1(x2)
4. Buducnost - Ludogorets (x)2
5. Connah's Quay - Sarajevo (x)2
6. Klaksvik - Sl.Bratislava x2
7. Maccabi Tel Aviv - Riga 1(x)
8. Floriana - Cluj 2
9. Zenit - CSKA Moskva 1
10. Karlberg - BP (1x)2
11. Rosengård - IFK Malmö 1x
12. Eslöv - Olympic 1x2
13. Frölunda - Prespa Birlik 1x2

https://i.imgur.com/Bdz9q1a.png

Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved