Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Nyheter (https://www.sharps.se/forums/nyheter/)
-   -   Analys av Topptipset 17/9 (https://www.sharps.se/forums/nyheter/43758-analys-av-topptipset-17-9-a/)

Lazlo 2020-09-16 19:25

Analys av Topptipset 17/9
 
Topptipset denna torsdag bjuder på en härlig mix av matcher från kvalet till Europa League, Allsvenskan, Superettan, Ligue 1 och Engelska Ligacupen. Djurgården har ett ypperligt läge när lilla Europa FC gästar Tele2 medan Malmö eventuellt kan stöta på patrull i Ungern. Mot åtta gröna bockar!

https://i.imgur.com/xaEE4bu.png

Lämna in ditt Topptips här!

Spelstopp: Torsdag kl 18:59

1. Djurgården - Europa FC 1

Statistik
De regerande svenska mästarna Djurgården har haft en hiskelig tur med lottningen i kvalet till Europa League. Europa FC är hemmahörande i Gibraltar och reser till Stockholm som enorma underdogs. Gästerna hade inte en sportmössa mot Röda Stjärnan i Champions League-kvalet för en knapp månad sedan (0-5) och på Tele2 Arena handlar det om att komma undan med äran i behåll. Djurgården har inte visat upp någon vidare form i Allsvenskan, men det spelar mindre roll. Det blir kattens lek med råttan i den svenska huvudstaden. Ettan är en bank värd namnet.

2. Budapest Honvéd - Malmö FF 2

Statistik
Malmö FF har en snårig väg framför sig i EL-kvalet när luriga Honvéd väntar i Budapest under torsdagskvällen. Ungrarna har inte fått någon vidare start i den inhemska ligan med två förluster och en vinst efter tre omgångar, men i den senaste kvalrundan lade de rödsvarta “Lejonen” finska Inter Turku på rygg med 2-1 efter förlängning. Det torde ge extra råg i ryggen. Malmö är emellertid ett bättre lag i grunden även fast skåningarna får klara sig utan den danske motorn Anders Christiansen. X2 ska räcka långt på Hidegkuti Nándor Stadium.

3. Elfsborg - Mjällby 1

Statistik
Elfsborg har fått se Häcken springa förbi upp på en andraplats i Allsvenskan sedan boråsarna endast plockat tre poäng på fyra omgångar. Det ska dock nämnas att Jimmy Thelins gulsvarta krigare mött Hammarby, Djurgården och Malmö på bortaplan utan att förlora. Det är såklart imponerande. Positivt för Elfsborg är dessutom att Jesper Karlsson blir kvar i Knalleland till 27:e september innan flyttlasset går till AZ Alkmaar. På tal om gulsvarta krigare så kommer Mjällby på besök under torsdagen. Sölvesborgarna har haft det tungt mot slutet med enkom en viktoria sista fem. MAIF får åtminstone tillbaka Moses Ogbu till mötet på Borås Arena. Halvgarderingen till vänster känns ändå som en stabil grund att stå på. 1X.

4. Falkenberg - Varberg X

Statistik
Vi håller oss kvar på västkusten med byter Västergötland mot Halland där det vankas derby mellan Falkenberg och Varberg. Gästerna har gjort det förvånansvärt bra som nykomlingar och har faktiskt plockat dubbelt så många poäng som torsdagens opponenter. Falkenberg har klivit på tre raka minor och har nu fem pinnar upp till en negativ kvalplats från sin position som jumbo. Precis som oddsen antyder känns det ändå oerhört svårt att tippa en vinnare på Falcon Alkoholfri Arena. Alla tecken åker därmed in redan på mindre system.

5. Västerås - AFC Eskilstuna 1

Statistik
Från ett derby till ett annat när vi vänder blickarna mot Västmanland och Mälarderbyt på Iver Arena. Västerås har på det hela taget stått för en blygsam säsong och är i allra högsta grad indragna i striden kring det negativa kvalstrecket. Hemma i “Gurkstaden” har de grönvita emellertid fått fason på spelet och vunnit tre raka fighter. AFC Eskilstuna är jumbo i Superettan och har bara fått med sig två pinnar från åtta resor. Sörmlänningarna har visat att de ibland kan sprattla till på det egna gräset, som mot GIF Sundsvall och Jönköpings Södra exempelvis. Borta mot Västerås blir det dock inga poäng. Ettan kan gott lämnas allena upp till 60 procent.

6. Ljungskile - Norrby 1

Statistik
Trots underläge med 0-1 i paus hemma mot Västerås lyckades Norrby vända och vinna med 3-1 sedan Robin Strömberg svarat för ett äkta hattrick i andra halvlek. Hemma i Borås fortsätter de ljusblå att prestera medan det finns betydligt mer att önska spelmässigt på bortabana. Ljungskile kunde inte följa upp 2-1-skalpen hemma mot Akropolis, 0-4 blev det i baken för Wålemarks gossar på Gamla Ullevi på Örgryte. Norrby tenderar att stöta på patrull när det vankas spel på riktigt gräs och känslan är att LSK minst löser en pinne på Skarsjövallen. Börja med ettan och gardera efter behag.

7. Marseille - St. Etienne 1

Statistik
Från den svenska västkusten ner till Frankrikes sydkust där Marseille kommer från en purfärsk viktoria borta mot självaste PSG. Det var första gången på nio år som Les Olympiens lyckades besegra draken från Paris. Matchen urartade mot slutet och de röda korten delades ut till både höger och vänster. Benedetto och Amavi visades ut för Marseille och missar därmed detta möte. St. Etienne har precis som värdarna öppnat ligan starkt med dubbla triumfer där rutinerade Hamouma gjort två baljor. Inbördes är det dock klar fördel L’OM som vunnit tre raka tävlingsmatcher mot St. Etienne utan att släppa in mål. Trolig etta på Velodromen.

8. Brighton - Portsmouth X

Statistik
Kupongen fullbordas på de brittiska öarna med sydkustderbyt mellan Brighton och Portsmouth. Besökarna är hemmahörande i League One där de inledde med att dela på äran mot Shrewsbury i ligan. Pompey gjorde riktigt bra ifrån sig föregående säsong i Ligacupen med segrar över QPR och Birmingham. Brighton gick på pumpen i PL-premiären mot Chelsea (1-3) trots att Potters fiskmåsar i vanlig ordning imponerande spelmässigt. Den forna ÖSK-coachen lär troligen rotera här och då känns inte skrällen helt otänkbar. In med hela spannet och heja på Pompey!


Singelstrecket! - Djurgården

Ett gäng glada turister från Gibraltar har absolut inget att hämta mot Djurgården på Tele2 Arena. Ettan spikas oavsett procent.

Kupongrensaren! - Portsmouth

Portsmouth vet hur man man skräller i Ligacupen. Fråga bara Birmingham och QPR. Mot ett troligen roterande Brighton bör X2 prioriteras på Amex Stadium.


Spelförslag:

72 rader

1. Djurgården - Europa FC 1
2. Honvéd - Malmö FF x2
3. Elfsborg - Mjällby 1x
4. Falkenberg - Varberg 1x2
5. Västerås - AFC Eskils. 1
6. Ljungskile - Norrby 1x
7. Marseille - St. Etienne 1
8. Brighton - Portsmouth 1x2

270 reducerat system (2/3 U-tecken måste sitta)

1. Djurgården - Europa FC 1
2. Honvéd - Malmö FF (x)2
3. Elfsborg - Mjällby 1(x2)
4. Falkenberg - Varberg 1x2
5. Västerås - AFC Eskils. 1(x)
6. Ljungskile - Norrby 1x2
7. Marseille - St. Etienne 1x
8. Brighton - Portsmouth 1x2

https://i.imgur.com/xaEE4bu.png

Lämna in ditt Topptips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved