Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Nyheter (https://www.sharps.se/forums/nyheter/)
-   -   Analys av Europatipset 20/9 (https://www.sharps.se/forums/nyheter/43799-analys-av-europatipset-20-9-a/)

Lazlo 2020-09-19 09:30

Analys av Europatipset 20/9
 
Det är ett riktigt smarrigt Europatips som stundar under söndagen! Överstreckade favoriter finns det gott om och även om det inte finns någon jackpot att kriga om lär utdelningen bli god om vi lyckas fälla ett par drakar. Vägen till fullträffen går via England, Sverige, Tyskland, Spanien, Italien och Frankrike. Nu tar vi sats mot 13 rätt!

https://i.imgur.com/Bdz9q1a.png

Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Söndag kl 14:29

1. Chelsea - Liverpool 2

Statistik
De regerande ligamästarna Liverpool inledde den här säsongen på bästa sätt när Leeds besegrades med 4-3. Mohamed Salah stod då för ett hattrick och egyptiern lär säkerligen vara sugen på skytteligatiteln. Bakåt såg Van Dijk något ringrostig ut, men holländaren lär inte stå för en liknande insats här när de rödklädda ska ta sig an Chelsea. Huvudstadsklubben slog Brighton med 3-1 då insatsen gav fler frågetecken än utropstecken för Frank Lampard att fundera över. Värdarna har småskavanker på en hel drös spelare och då tvåan ser ut att hålla sig runt 40-strecket behövs det inte tänkas två gånger. Spika gästerna.

2. Newcastle - Brighton 2

Statistik
Två lag som kommer från resultatmässigt skilda premiärer drabbar samman i norr. Newcastle bjöd inte på någon sprudlande fotboll när de i lördags slog West Ham med 2-0. Det räckte dock till tre poäng, men fortsätter insatserna att se ut sådär kommer det bli en jobbig säsong för The Magpies. Brighton spelade sin vana trogen en trevlig fotboll mot Chelsea. Londonlaget vann dock drabbningen med 3-1, ett resultat som Potters gäng ska känna sig besvikna över. Kan gästerna förmå sig att prestera på samma nivå här är mycket vunnet. Det här är två i grunden helt jämna lag och när procenten på ettan spårat ur fullständigt är tvåan ett av kupongens mest givna utgångstecken.

3. Leicester - Burnley X

Statistik
Leicester fick en premiär av enklare variant när West Bromwich lades på rygg med 3-0. Sett ur de positiva glasögonen var Vardys två straffmål och Castagnes balja glädjeämnen och dessutom fick Maddison äntligen lite speltid igen efter en längre tids skadefrånvaro. Ur pessimistisk synvinkel var dock insatsen ganska slätstruken och Rävarna förtjänar verkligen inte att vara uppe och snudda vid 80 procent när Burnley väntar under söndagen. Gästerna är ett stabilt herrskap med styrkor i defensiven och det är ingen chock att lirare som Pope och Tarkowski tar plats i det engelska landslaget. Här undervärderas högersidan grovt och därmed ska den plockas med i garderingen omgående.

4. AIK - Hammarby 2

Statistik
Över till Allsvenskan där fyra fajter ska synas. Först ut är Stockholmsderbyt mellan AIK och Hammarby. Gnaget avslutade matchen mot Malmö med nio man men lyckades ändå få med sig ett oavgjort resultat. Starkt jobbat av solnaiterna som dock får klara sig utan avstängda duon Papagiannopoulos och Ofori här. Sebastian Larsson är däremot åter och flåbusen lär behövas mot Hammarby. Europa får fortsätta vänta på Bajen som i veckan åkte ur Europa League efter 0-3 i brakan mot Lech Poznan. Således mindre vila i benen för de grönvita här, men litet favoritskap ska ändå ges Billborn och gänget med tanke på truppläget hos AIK. På större rader bör dock alla tecken finnas med.

5. IFK Norrköping - Malmö FF 2

Statistik
Vidare till Östgötaporten där Malmö ska försöka trumma igång igen efter tre raka allsvenska fajter utan seger. Skåningarna Europa League-kvalade med den äran i torsdags då ungerska Budapest Honvéd besegrades tämligen enkelt trots bortagräs. Anders Christiansen saknades då och även om det finns viss risk att AC inte kan medverka här ska Malmö gälla som favoriter i vilket fall som helst. Norrköping har nämligen inte alls sett bra ut den senaste tiden. Två segrar på tio försök är generaluselt och det här är gästernas fajt att förlora. X2 är ett vettigt lås.

6. IFK Göteborg - Kalmar FF X

Statistik
Roland Nilsson har ridit in som en vit riddare i Göteborg. Något överdrivet kanske, men de två senaste prestationerna under Nilssons styre är i alla fall förbättrade jämfört med tidigare. Blåvitt var på vippen att slå ut Köpenhamn från Europa League i torsdags, Änglarna föll till slut med flaggan i topp. Det medför att det finns risk för slitna ben hos värdarna som här ställs mot Kalmar. Smålänningarna har å sin sida sett slitna och vilsna ut under i stort sett hela säsongen och nu är Nannes gäng så illa tvungna till att börja skrapa ihop poäng för att undvika Superettan nästa säsong. När streckningen på ettan når oanade höjder är det läge att dra öronen åt sig. Måla tvärs över och jobba in supervärdet i öst.

7. Östersund - Djurgården 2

Statistik
Djurgården stod i torsdags för en av de sämsta Europainsatserna från ett svenskt lag i mannaminne. Lyckligtvis för stockholmarnas del räckte det ändå till seger med 2-1 och därmed fortsatt chans på att nå gruppspelet i Europa League. Nu bär resan av mot Jämtland och Östersund. Falkarna har sex raka utan torsk och tack vare den sviten lär inte ÖFK ha några problem att kvittera ut en allsvensk biljett även nästa säsong. De rödsvartas insats mot Örebro senast var dock inte bra och uppträder de likadant här blir det stryk. Tvåan först, krysset sen.

8. Wolfsburg - Bayer Leverkusen 2

Statistik
Kai Havertz var inför transferfönstrets start namnet på mångas läppar. Den tyske supertalangen hamnade till slut i Chelsea och lämnar givetvis ett stort tomrum efter sig i Bayer Leverkusen. För att fylla luckan efter Kai har Kusarna hämtat in Patrick Schick från Roma och en sådan som Florian Wirtz lär säkerligen få betydligt mer speltid nu än föregående säsong. Wolfsburg har å sin sida fått behålla sin storstjärna Wout Weghorst, men även om han lär starta här är gästerna en motståndare som Volkswagenklubben haft svårt för i modern nutid. Två av de tre senaste inbördes mötena har slutat med seger för Leverkusen och det är också tvåan som inleder här. Ettan följer på större rader.

9. Real Sociedad - Real Madrid 2

Statistik
De regerande ligamästarna Real Madrid har varit förhållandevis lugna på transfermarknaden. Martin Ödegaard har vänt hem efter lånesejouren i Real Sociedad och när Bale nu verkar vara klar för Tottenham ska det bli spännande att se vad norrmannen kan uträtta hos Marängerna. Här ställs Ödegaard och gänget direkt mot klubben han spenderade sin lånetid hos i fjol. Real Sociedad startade sitt ligaäventyr redan förra helgen med att spela 1-1 mot Valladolid. Det var en svag prestation från baskerna som faktiskt ska vara tacksamma över poängen från det mötet. Tuffare emot nu och tvåan kryssgarderas enbart på grund av överstreckningen på tvåan.

10. Granada - Alavés X

Statistik
Granadas succéartade fjolårssäsong var oerhört imponerande och den här säsongen har också börjat i dur. Premiären mot Betis vanns med 2-0 och Europa League-äventyret fick också en flygande start mot albanskt motstånd. Det har fått svenska folket att gå man ur huse här och strecka upp ettan ruskigt högt när Alavés står för motståndet. Baskerna lär förvisso tillhöra bottenskiktet, men Granada är inte så pass skickliga att de städar av vilket motstånd som helst. Kan gästerna komma upp i nivå här är det inte omöjligt att vi får se en skräll i La Ligas sista fajt.

11. Juventus - Sampdoria 1

Statistik
Serie A petar liksom Bundesliga in ett bidrag på kupongen. Juventus är föga förvånande regerande ligamästare och med nya tränaren Andrea Pirlo vid rodret siktar Den Gamla Damen givetvis på att lyfta bucklan även den här säsongen. Cristiano Ronaldo är redan i god form vilket inte minst syntes när portugisen sköt två baljor på Friends Arena häromveckan. Då fanns Dejan Kulusevski på motståndarsidan men nu är det äntligen dags för duon att kampera sida vid sida. För motståndet står Sampdoria och det lär bli en jobbig afton för gästerna. Juve är ett odjur i den egna borgen och här inleder Samp med en torsk. Banketta.

12. Marseille - Lille X

Statistik
Marseille vann efterlängtat Le Classique mot PSG, men därefter var det tillbaka ner på jorden igen. OM torskade mot St. Etienne med 0-2 och i den fajten saknades Amavi och Benedetto. Den sistnämnde är spelklar här, men även om han är utvilad lär inte resterande spelare vara det då St. Etienne-fajten spelades i torsdags. Det skapar en fördel för Lille som har inlett Ligue 1 stabilt. Två segrar och en oavgjord är facit så här långt och här ska LOSC ses med goda möjligheter att kunna få med sig åtminstone ett kryss. Börja till höger och ta inte med ettan förrän på större system.

13. Nantes - St. Etienne 1

Statistik
Kupongen avslutas en bit in från den franska västkusten där Nantes ska ta emot St. Etienne. Gästerna har redan nämnts en del tidigare och det tål att upprepas att segern mot Marseille var imponerande. Det faktum att den skedde i torsdags är dock en faktor som talar emot gästerna här. Med slitna ben ska alltså de gröntröjade ta sig an Nantes. Kanariefåglarna vann sin hittills enda hemmamatch mot Nimes och prestationen i förlustmatchen mot Monaco senast kunde mycket väl ha inneburit poäng en annan dag. Strecken sitter där de ska och då lockar ettan klart mest.


Singelstrecket! - Juventus

Juve var i princip omutliga på egen matta under fjolåret och det är inte mycket som talar för att det ska bli annorlunda den här gången. “Den gamla damen” inleder med en enkel trea mot Sampdoria!

Kupongrensaren! - Burnley

Leicester imponerade inte nämnvärt mot WBA och här kommer en betydligt tuffare fajt för Rävarna. Burnley är rejäla och svårslagna och när ettan stuckit iväg luktar det skräll och kupongrens lång väg österut!


Spelförslag:

432 rader

1. Chelsea - Liverpool 2
2. Newcastle - Brighton 2
3. Leicester - Burnley 1x2
4. AIK - Hammarby x2
5. Norrköping - Malmö x2
6. Göteborg - Kalmar 1x2
7. Östersund - Djurgården 2
8. Wolfsburg - Leverkusen 2
9. Sociedad - Real Madrid x2
10. Granada - Alavés 1x2
11. Juventus - Sampdoria 1
12. Marseille - Lille x2
13. Nantes - St. Etienne 1

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Chelsea - Liverpool 2
2. Newcastle - Brighton (x)2
3. Leicester - Burnley 1x2
4. AIK - Hammarby (1x)2
5. Norrköping - Malmö (x)2
6. Göteborg - Kalmar 1x2
7. Östersund - Djurgården (x)2
8. Wolfsburg - Leverkusen 12
9. Sociedad - Real Madrid x2
10. Granada - Alavés 1x2
11. Juventus - Sampdoria 1
12. Marseille - Lille (1)x(2)
13. Nantes - St. Etienne 1

https://i.imgur.com/Bdz9q1a.png

Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved