Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Nyheter (https://www.sharps.se/forums/nyheter/)
-   -   Tips & Analys för Europatipset 11/10 (https://www.sharps.se/forums/nyheter/44133-tips-analys-foer-europatipset-11-10-a/)

Lazlo 2020-10-10 15:22

Tips & Analys för Europatipset 11/10
 
Det är ett mycket spännande Europatips som erbjuds under söndagen. Flera nationer tog ut sig i torsdagens playoff-spel och här gäller det att vara vaksam på startelvor och allmän truppinfo tätt inpå spelstopp. Spännande drag utlovas och nu kör vi mot 13 rätt med mumsig utdelning!

https://i.imgur.com/Bdz9q1a.png

Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Söndag kl 17:59

1. Kroatien - Sverige 1

Statistik
Söndagen slår upp portarna till Maksimirstadion där Sverige ska mäta svärd med Kroatien. Elvan som startade mot Ryssland lär vara mer eller mindre helt utbytt här och bland andra Robin Olsen, Victor Nilsson-Lindelöf och Emil Forsberg förväntas gå in från start. Det är starka namn, men Kroatiens elva är än bättre. Modric, Perisic, Brozovic och Lovren satt alla på kvisten i segern mot Schweiz, men samtliga kommer finnas med från minut ett här. Party-Jannes pågar kommer att i första hand få sikta på att hålla tätt framför Olsen. Strecka från vänster.

2. Frankrike - Portugal 1

Statistik
Två högkalibriga nationer som träningsspelade i onsdags. Portugal fick 0-0 mot Spanien och det är siffror som Fernando Santos adepter ska vara nöjda med. Spanjorerna dominerade matchbilden fullständigt och borde ha löst en tvåmåls-seger med normal utdelning. Frankrike asfalterade Ukraina med 7-1 (!) och även om siffrorna inte lär bli lika stora här är det Les Bleus som ska gälla som favoriter på Stade de France. 1X är att betrakta som heltäckt på större rader.

3. England - Belgien 2

Statistik
Det stormar föga förvånande runt det engelska landslaget. Greenwood och Foden har lämnats hemma sedan de brutit mot restriktioner kring pandemin senast och till den här samlingen var det Abrahams, Chilwells och Sanchos tur att gå samma öde till mötes. Gareth Southgate har således tvingats att brottas med icke önskvärda problem. Ett annat stort problem väntar här. Belgien är rankade som världens bästa landslag enligt FIFA och med spelare som De Bruyne, Lukaku, Mertens och Hazard att tillgå är det inte så konstigt. Gästerna är med rätta oddsfavoriter, men svenska folket ser i vanlig ordning ut att ge för stort förtroende åt engelsmännen. Tvåan är därmed en smaskig värdespik.

4. Island - Danmark 2

Statistik
Skilda förutsättningar råder för de här båda gängen. Island kommer från en tuff batalj i EM-kvalet mot Rumänien medan Danmark fick en promenadseger i träningsmatchen mot Färöarna (4-0). Således är rotation att vänta från scarf-bäraren Hamrén, men Kasper Hjulmand kan å sin sida mönstra starkast möjliga startelva. Med det i åtanke blir tvåan onekligen intressant och trots viss överstreckning finns det ingen anledning att gardera våra rödvita grannar.

5. Polen - Italien X

Statistik
Polen hade inga problem med att betvinga Finland senast där Kamil Grosicki gick in och iklädde sig Lewandowski-kostymen. Yttermittfältaren smällde in ett tvättäkta hattrick i den första halvleken och Doktor Dowski behövde således aldrig ens luftas i den kampen. Här lär dock mål-synonymen finnas med från start när Italien gästar. Roberto Mancinis adepter slog Moldavien klart med 6-0, men här väntar betydligt tuffare motstånd för pastavurmarna. Bli inte förvånade om Lewangoalski pytsar in flera rykande bomber bakom Donnarumma och glöm för allt i världen inte bort vänstersidan!

6. Bosnien - Nederländerna 2

Statistik
Bosnien gick in som stora favoriter i playoff-semin mot Nordirland, men det slutade i tragedi för värdarna. Anel Ahmedhodzic stor för en fin insats i sin debut, men när straffdramat var över stod “Norn Iron” som segrare. Tungt för Bosnien som här får försöka ladda om batterierna snabbast möjligt då Holland kommer på besök. Oranje har nytt blod på tränarbänken i form av Frank de Boer och den nytillsatta förbundskaptenens debut slutade i förlust mot Mexiko. Överlag har de Boer ingen lyckad tränargärning i ryggsäcken så här långt och trots att Holland ska gälla som klara favoriter med hänsyn till mer vila är det lockande att syna tvåans överstreckning. Helst hela vägen.

7. Norge - Rumänien X

Statistik
Två nationer som båda kommer från energikrävande insatser i veckans EM-playoff drabbar samman på Ullevål. Rotation är att vänta från både Lasse Lagerbäck och Mirel Radoi där det dock ska sägas att den före detta svenska förbundskaptenen har det bredare utbudet att välja bland. När ettan streckas upp över 55 procent är det däremot inte intressant att titta västerut med spikögat. I en förmodat avslagen historia bör samtliga tecken finnas med då högersidan glöms bort.

8. Finland - Bulgarien 1

Statistik
Finland åkte på en rejäl örfil borta mot Polen i onsdags. 1-5 i baken är såklart inga smickrande siffror, men känslan är att finnarna fortfarande är höga på ångorna från det succéartade EM-kvalet. Hradecky, Toivio, Uronen och Kamara satt bland andra kvistade från start mot polackerna, men samtliga förväntas starta när nu Bulgarien kommer på besök. Gästerna förlorade som väntat playoff-semin mot Ungern klart och det lär dröja innan bulgarerna är med och nosar på en plats i ett stort slutspel igen. Ettans hårda streckning är enda anledningen till att krysset smyger med som sällskapstecken.

9. Ryssland - Turkiet 2

Statistik
Turkiet ser kusligt bekväma och starka ut när de ställs mot på pappret övermäktigt motstånd. Senast fick Tyskland smaka på turkarnas medicin när träningsmatchen slutade 3-3. Märk väl att det var en träningsmatch, men gästerna visade även mot Frankrike i EM-kvalet, två gånger om dessutom, att det är i underdog-kavajen de trivs som bäst. Ryssland ska gälla som favoriter här, främst i kraft av hemmaplan, men det var ingen imponerande insats av Moderlandet när de ställdes mot Sverige. Blågult vann då med 2-1 och när ettan trots det streckas på för glatta livet är det läge att plocka med övriga tecken omgående där framför allt tvåan är av största vikt.

10. Nordirland - Österrike 2

Statistik
Ser man till Nordirlands trupp borde de inte vara särskilt nära ett EM-slutspel nästa sommar. “Norn Iron” har dock en enorm förmåga att kunna sluta upp för varandra och i playoff-semin mot Bosnien var det precis det som hände. Anförda av lagkaptenen Jonny Evans kvitterade britterna Bosniens ledning från första halvlek och sedan höll de tätt under hela förlängningen. Liam Boyce avgjorde sedan straffläggningen till Nordirlands fördel, en fördel som dock lär bli till en nackdel här. Österrike har betydligt mer vila i benen och med David Alaba tillbaka i truppen ska alplandet hållas klart högst här. Tvåan först, krysset sen.

11. Serbien - Ungern X

Statistik
Serbien stod för en riktigt stark insats när de slog Norge i torsdags. Milinkovic-Savic byttes in i andra halvlek och blev där stor nationalhjälte då han satte båda målen för serberna. Nu väntar Skottland i final nästa samling och där ska Serbien ses som favoriter. Det gör de även mot Ungern, men med kort vila i benen blir det svårt att köpa den hårda streckningen på ettan. Ungern fick en behagligare resa mot svaga Bulgarien och gästerna kan garanterat ställa till med oreda här. Börja till höger och ta inte med ettan förrän på större system.

12. Skottland - Slovakien 2

Statistik
Tunga ben och åter tunga ben är att förvänta på Hampden Park. Såväl Skottland som Slovakien kommer från 120 minuter gastkramande fotboll i torsdags då båda nationerna tog sig vidare i playoffet mot EM efter straffar. Skottarna ska vara glada över avancemanget för insatsen såg i långa stunder bedrövlig ut. Inte ett skott på mål under varken ordinarie tid eller förlängning agerar ögonvittne för det påståendet, men trots det blir kiltarna stenhårt streckade här. Slovakien kan oerhört mycket när de har sin dag och här blir framför allt tvåan enormt spelvärd. Chansa bort ettan!

13. Israel - Tjeckien 2

Statistik
Israel föll tungt mot Skottland efter straffar där Eran Zahavi, av alla möjliga, blev stor syndabock. Den notoriske målsprutan brände den avgörande straffen och frågan är om Israel orkar ladda om när nu Tjeckien kommer på besök? Gästerna har något spännande på gång och spelare som Schick, Darida och Vydra kan säkerligen såra värdarna här. Håller sig tvåan i trakter omkring 50 procent finns ingen anledning att stoppa in några garderingar.


Singelstrecket! - Danmark

Island kommer från en tuff match i torsdags och Erik Hamrén lär säkerligen skruva på en del namn i startelvan här. Danmark kan däremot mönstra en stark startelva och här ska Kasper Hjulmands mannar ses med ypperliga möjligheter.

Kupongrensaren! - Rumänien

Norge blir alldeles för hårt betrodda. Insatsen mot Serbien var krampaktig och då rotation är att vänta här är det ingen högoddsare att det blir en avslagen matchbild. Högersidan rensar fint och bör finnas med på samtliga kuponger!


Spelförslag:

432 rader

1. Kroatien - Sverige 1
2. Frankrike - Portugal 1
3. England - Belgien 2
4. Island - Danmark 2
5. Polen - Italien 1x2
6. Bosnien - Nederländ. x2
7. Norge - Rumänien 1x2
8. Finland - Bulgarien 1x
9. Ryssland - Turkiet 1x2
10. Nordirland - Österrike 2
11. Serbien - Ungern x2
12. Skottland - Slovakien x2
13. Israel - Tjeckien 2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Kroatien - Sverige 1(x)
2. Frankrike - Portugal 1(x)
3. England - Belgien 2
4. Island - Danmark 2
5. Polen - Italien 1x2
6. Bosnien - Nederländ. 1x2
7. Norge - Rumänien (1)x(2)
8. Finland - Bulgarien 1x
9. Ryssland - Turkiet (1x)2
10. Nordirland - Österrike (x)2
11. Serbien - Ungern 1x2
12. Skottland - Slovakien (x)2
13. Israel - Tjeckien 2

https://i.imgur.com/Bdz9q1a.png

Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved