Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Nyheter (https://www.sharps.se/forums/nyheter/)
-   -   Tips & Analys för Topptipset 15/10 (https://www.sharps.se/forums/nyheter/44192-tips-analys-foer-topptipset-15-10-a/)

Lazlo 2020-10-14 20:12

Tips & Analys för Topptipset 15/10
 
Framför oss ligger en kupong som löper över två dagar. Torsdagen domineras av fotboll från Finlands högsta serie och kompletteras med en fight från Eerste Divisie i Nederländerna. Under fredagskvällen är det blågul boll som tar vid i Superettan. Topptipset kan bjuda på bra klirr om vi prickar åtta rätt!

https://i.imgur.com/xaEE4bu.png

Lämna in ditt Topptips här!

Spelstopp: Torsdag kl 17:29

1. FC Honka - Mariehamn 1

Statistik
Veikkausliiga inleder kupongen med ett värdlag som är ruggigt tätt. FC Honka har endast släppt in tolv bollar på 18 omgångar, därmed är hemmagänget bäst i klassen på att freda egen bur. Vem som ska göra målen framåt under torsdagen är däremot ett frågetecken med tanke på att skarpskytten Dongou saknas. Mariehamn undervärderas ordentligt av topptipparna, något som kan straffa sig. Gästerna är bara åtta pinnar bakom FC Honka och säsongen första inbördes slutade oavgjort. 1X som utgång, helst alla tecken.

2. FC Inter - KuPS 1

Statistik
Toppmöte deluxe i Åbo där seriens bästa hemmalag tar emot ett obesegrat bortalag. Förra säsongen vann KuPS guldpokalen i Veikkausliiga och nu leder gästerna efter 18 rundor och närmast kommer gästerna från en 3-2-triumf hemma mot HIFK. Att resa till Veritas Stadium innebär dock säsongens tuffaste uppgift. FC Inter står noterade för 7-1-1 på eget gräs och målas nu felaktigt ner som tydliga underdogs. I senaste hemmamatchen gjorde värdarna slarvsylta av annars stabila FC Lahti. Värdet västerut i första hand.

3. HIFK - FC Ilves 2

Statistik
Helsingfors ståtar med ett mittenmöte på den övre halvan av Veikkausliiga under torsdagen. HIFK ligger steget efter gästerna i tabellen och vad som ytterligare talar emot värdarna nu är att de presterat klart bättre borta jämfört med hemma. FC Ilves har också formfrågan till sin fördel. Besökarna från Tammerfors plockade poäng borta mot serieledarna i förra veckan och ska favoriseras på Helsinki Football Stadium. Tvåan ser ut att bli spikvänlig!

4. Seinajoen - HJK Helsingfors 2

Statistik
Seinajoen JK är en av de yngsta klubbarna i den finska elitfotbollen efter att ha bildats så sent som 2007. Platsen i Veikkausliiga är välförtjänt men mot ett av de mest anrika och bästa lagen lär det bli tufft. HJK Helsingfors bildades 1907. Idag ligger gästerna tvåa i tabellen, serieledningen finns inom en trepoängares räckhåll och helsingforsarna har målskillnaden på sin sida gentemot ledande KuPS. Med tanke på suverän form hos HJK plus oväntat låg spelprocent på tvåan är det inget tu tal om hur denna matchen slutar. Spikad tvåa.

5. Den Bosch - Almere City 1

Statistik
Nederländernas näst högsta serie är sex omgångar ung när det ska duelleras på Stadion de Vliert. Almere City har inlett hejdlöst genom att vinna fem bataljer och lira oavgjort i den sjätte. Nu väntar en mustig motståndare i form av hemmastarka Den Bosch. Värdlaget har gått segrande ur två av sina tre kamper i hemmaborgen denna höst. Den Bosch slog Almere City borta förra säsongen och räknas nu bort på ett obegripligt vis. Rensarettan är av högsta prio!

6. GAIS - Norrby X

Statistik
Vi kliver över till fredagsmyset i Sveriges näst högsta serie. Superettan serverar ett derby på västkusten mellan två gäng i mitten av tabellen. 22 omgångar är lagda till handlingarna när Norrby har fyra poäng upp till GAIS. Båda dessa kombattanter kommer från 2-0-förlust, gaisarna mot Halmstad här hemma och Norrby hemma mot Öster. När grönsvart mötte blåvitt på Borås Arena i somras slutade det 3-0 till Mak Linds mannar men nu är det helt andra förutsättningar på Gamla Ullevis riktiga gräsmatta. Krysset är troligt, tvåan betalar för bra för att inte ta med men ettan är livsfarlig att utelämna. Vi helar upp och går vidare.

7. Akropolis - AFC Eskilstuna X

Statistik
På tal om troliga kryss kommer vi osökt till Grimsta IP. Akropolis har svarat för en suverän säsong som nykomlingar men de har inte räckt hela vägen upp till tätstriden på grund av sin kryssbenägenhet. 13(!) oavgjorda matcher på 22 omgångar är snudd på rekord. AFC Eskilstuna lirade nyligen oavgjort mot Ljungskile men kommer närmast från tre raka segrar i seriespelet. Akropolis har, föga förvånande, fyra raka kryss i ryggen. Krysset och tvåan bör få plats.

8. Umeå FC - Trelleborg 1

Statistik
Sist men inte minst ska Superettans sydligaste klubb besöka den nordligaste. Trelleborg ligger trea från slutet när åtta omgångar återstår, skåningarna kommer närmast från ett 1-1-möte hemma mot Akropolis. Umeå FC inledde piggt som nykomling men har en formkurva som grinar illa. Norrlänningarna fick på näbben hemma mot Jönköpings Södra förra helgen och ligger näst sist. Gästerna har den beskedliga resultatraden 2-1-7 på resande tass och får finna sig i att agera underdogs på konstgräsmattan i Umeå. Vänsterfattning rekommenderas på kupongens sista rad.


Singelstrecket! - HJK

Helsingfors stolthet går en kamp om att erövra sitt 30:e guld, då ska knappast ett gäng gröngölingar på den nedre halvan kunna sätta käppar i hjulet.

Kupongrensaren! - Den Bosch

Ibland ljuger tabeller och så är fallet för den som blickar mot Eerste Divisie just nu. Endast sex omgångar har lirats, det är knappast tal om någon klasskillnad mellan Den Bosch och Almere City.

Spelförslag:

72 rader

1. Honka - Mariehamn 1x
2. FC Inter - KuPS 1
3. HIFK - FC Ilves 2
4. Seinajoen - HJK 2
5. Den Bosch - Almere 1x2
6. GAIS - Norrby 1x2
7. Akropolis - AFC Eskils. x2
8. Umeå FC - Trelleborg 1x

270 reducerat system (2/3 U-tecken måste sitta)

1. Honka - Mariehamn 1x2
2. FC Inter - KuPS 1(x)
3. HIFK - FC Ilves (x)2
4. Seinajoen - HJK 2
5. Den Bosch - Almere 1x2
6. GAIS - Norrby 1x2
7. Akropolis - AFC Eskils. (1x)2
8. Umeå FC - Trelleborg 1x

https://i.imgur.com/xaEE4bu.png

Lämna in ditt Topptips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved