Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Nyheter (https://www.sharps.se/forums/nyheter/)
-   -   Tips & Analys för Europatipset 18/10 (https://www.sharps.se/forums/nyheter/44244-tips-analys-foer-europatipset-18-10-a/)

Lazlo 2020-10-17 21:40

Tips & Analys för Europatipset 18/10
 
Med klubblagsfotbollen tillbaka i värmen blir söndagens Europatips ett högoktanigt sådant. Rivalmötena AIK - Göteborg och Villarreal - Valencia går inte av för hackor, förutom Sverige och Spanien ska vi även besöka England, Italien och Tyskland. 13 rätt är inom räckhåll och nu trampar vi plattan i mattan!

https://i.imgur.com/Bdz9q1a.png

Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Söndag kl 14:29

1. Tottenham - West Ham X

Statistik
Äventyret brakar igång på Tottenham Hotspur Stadium. Värdarna välkomnar West Ham i ett Londonderby där gästerna trots raden 2-0-2 faktiskt stått för en fin inledning. The Hammers förtjänade inte att förlora mot varken Newcastle eller Arsenal och segrarna därefter mot Wolverhampton (4-0) och Leicester (3-0) har varit odiskutabla. Här väntar kanske det tuffaste testet än så länge. Tottenham slog Manchester United med hela 6-1 innan uppehållet i en galen match och här ryktas bland andra Bale vara redo för spel. Walesaren blir ett minst sagt intressant tillskott, men här överstreckas Mourinhos mannar grovt. Plocka med övriga tecken också och jobba in Moyes och company!

2. Crystal Palace - Brighton 2

Statistik
Vi håller oss kvar i huvudstaden och landar på Selhurst Park. Crystal Palace kommer från två raka förluster där den senaste mot Chelsea verkligen var oroväckande. Örnarna hade 0-0 med sig in i halvtidsvilan men i andra halvlek klappade Palace igenom totalt. Två straffar gavs bort och nu stundar ett riktigt rivalmöte då Brighton kommer på besök. Fiskmåsarna har sett förbättrade ut jämfört med fjolåret och att de bara står noterade för tre poäng hittills är direkt missvisande. Höjden hos gästerna är något högre än hos värdarna och här kan Maupay och Trossard med flera ha riktigt roligt mot Palaces tröga backlinje. Tvåans värde är väldigt intressant.

3. Leicester - Aston Villa 1

Statistik
Aston Villa stod för en praktsensation när de spelade skjortan av Liverpool i den förra omgången. 7-2 (!) slutade fajten till Birminghamgänget och bland andra imponerade den offensiva trion med Grealish, Barkley och Watkins enormt. Kan gästerna hålla liknande nivå finns alla möjligheter att även ta poäng av Leicester. Rävarna har fin form på Vardy och Barnes i de offensiva leden, men bakåt ser det tyngre ut. Både Söyüncü och Evans dras med skadebekymmer och skulle de ordinarie mittbackarna missa den här kampen blir det tufft. Börja till vänster, men var inte rädd för att gå hela vägen på större rader.

4. Hammarby - Mjällby X

Statistik
Vidare till Sverige och Allsvenskan som inleds med ett mittenmöte. Att Hammarby skulle ligga på en sjundeplats efter 23 spelade matcher var det inte många som trodde inför säsongen, de grönvita har inte alls kommit upp i nivå. Derbyinsatsen mot Djurgården senast var i stora delar bra, men på tilläggstid kunde DIF kvittera. Det speglar Bajens säsong väl och när ettan streckas på i rask takt är det svårt att lägga fullt förtroende hos stockholmarna som tappat Tankovic och saknar Andersen och Jeahze. Mjällby vann det vändande mötet på Listerlandet och kan här spela helt utan press. Använd helst alla tecken.

5. AIK - IFK Göteborg 1

Statistik
Kupongens förmodligen största rivalmöte, Villarreal och Valencia får ursäkta, stundar på Friends Arena. Varken AIK eller IFK Göteborg kommer lägga den här säsongen på minnet, men stockholmarna visar åtminstone bättre tendenser sedan sommarens transferfönster blev ett lyckat sådant. På de fyra senaste matcherna har Gnaget plockat tio av tolv möjliga poäng och det är fin trend att gå in i den här bataljen med. Blåvitt kommer från en blytung trea mot Varberg men saknar här avstängde mittfältsmotorn Yusuf. Det är ett tungt avbräck och här ska AIK ses med god segerchans. Ettan singlas.

6. Elfsborg - Kalmar FF 2

Statistik
Ett av kupongens allra trevligaste skrällägen hittas i Knalleland. Elfsborg sålde gulddrömmarna i och med Jesper Karlssons flytt till Holland, utan honom saknar boråsarna det lilla extra som krävs på topp. Här får värdföreningen dessutom klara sig utan nyttige Simon Olsson som är avstängd. Trots det streckas ettan upp emot 70 procent och då är det verkligen läge att dra öronen åt sig. Kalmar har bara förlorat en av sina fem senaste bortamatcher och ska smålänningarna fixa nytt allsvenskt spel nästa år bör den trenden hållas i. Med rådande truppläge hos Elfsborg lockar värdet till höger extremt mycket.

7. Sirius - Östersund 1

Statistik
Östersund hade fram till matchen mot AIK gått obesegrade sedan början på augusti, men mot stockholmarna fick ÖFK kasta in handduken. Förlusten var kanske inte helt rättvis, men i flera matcher dessförinnan hade jämtlänningarna stått på god fot med Fru Fortuna. Tuff resa stundar nu för besökarna när bussen går mot Uppsala. Sirius kommer stärkta efter segern mot Norrköping och Rydströms adepter är att betrakta som ett av seriens klart bästa lag. Vecchia, Sugita, Andersson och Saeid håller alla hög nivå och här är utgångsettan tydlig.

8. Varberg - IFK Norrköping 1

Statistik
Norrköping föll tungt mot Sirius och då dessutom Lauritsen och Almqvist lämnat för utlandsäventyr är Peking inte lika slagkraftiga längre. Det är ruskigt tajt i striden om Europaplatserna och när det nu stundar en lurig uppgift nere på västkusten blir Norrköping alldeles för hårt betrodda. Varberg är än så länge på behagligt avstånd till bottenstriden, men då det kan svänga snabbt skulle Jocke P och gänget må bra av ett par poäng till. På naturgräset ska BoIS kunna stå upp bra och värdet på ettan är alldeles för bra för att förbises. Börja på vardera flank och ta med mittentecknet på större system.

9. Villarreal - Valencia 1

Statistik
Vidare till La Liga och Derby de la Comunitat som efter sommaren är hetare än på länge. Valencia tvingades på grund av den usla ekonomin sälja flera storstjärnor under sommaren. Garay, Piccini, Rodrigo och Torres är alla tunga tapp, men förlusterna av Coquelin och Parejo sved nog allra mest i Valencia-anhängarnas ögon. De två skrev nämligen på för Villarreal och “Den gula ubåten” går in som rättmätig favorit i det här mötet. En brasklapp ska dock skjutas in för att målkungen Moreno saknas, men med 1X på större rader sitter vi lugnt och fint i ubåten.

10. Real Betis - Real Sociedad 1

Statistik
Två herrskap som inlett starkt och aspirerar på Europaplatser drabbar samman på Benito Villamarín. Real Betis hade en mörk säsong i fjol men har börjat nuvarande på ett övertygande sätt. Tre av fem möjliga segrar är starka papper och de grönvita var värda betydligt mer i mötet med Real Madrid. Canales och Fekir är två gubbar som inte hade gjort bort sig i ett topplag och de kan mycket väl såra Sociedad här. Baskerna har sett stabila ut i de bakre leden men framåt står de blåvita och faller med Alexander Isaks rostiga form. Gästerna har dessutom blivit nollade i deras fyra senaste besök på den här arenan. Ettan först, krysset sen.

11. Udinese - Parma 1

Statistik
Att Parma skulle få det tufft när Kulusevski lämnade rådde det inga tvivel om, men att anfallsspelet skulle se så här trubbigt ut hade de nog inte ens förväntat sig själva. Gervinho och Cornelius blixtrar till i var fjärde match och känslan är att skinklaget går en lång säsong till mötes. Här är dessutom gästerna sargade av att minst fyra spelare missar kampen mot Udinese på grund av Coronaviruset. Värdarna har också haft sitt på det torra, förlåt blöta, vad gäller målskyttet men bättre chans än så här till både målproduktion och seger får knappast de svartvita. Ettan till runt 50 procent lämnas ensam.

12. Torino - Cagliari 1

Statistik
Två gäng som inte har haft en munter inledning. Torino har bara spelat två matcher, efter förlust mot både Fiorentina och Atalanta är det inga glada miner hos Tjurarna. Den störste tjuren av dem alla, Belotti, kom dock igång med målskyttet mot Atalanta och det är en viktig faktor för Turingängets eventuella framgångar. Här får Belotti stångas mot en annan köttmur, nämligen Diego Godín, när Cagliari kommer på besök. Gästerna från vackra Sardinien tog en pinne av Sassuolo i premiären, men därefter kammade de noll mot både Lazio och Atalanta. Här vädjar båda gängen seger och i en förmodat svängig tillställning är gaffeln ett utmärkt val.

13. Köln - Eintracht Frankfurt X

Statistik
Bundesliga tar kupongen i mål med ett streckmässigt ensidigt möte på RheinEnergieStadion. Här är dock känslan att svenska folket går bort sig rejält och blir alldeles för tabelltittande. Eintracht Frankfurt har inlett strålande med sju av nio möjliga poäng, men det ska genast sägas att segrarna kommit mot Hertha Berlin och Hoffenheim, två lag som bjuder på mycket ytor. Gästerna fick bara oavgjort mot ett mer defensivt inriktat Bielefeld och här väntas en liknande matchbild som mot nykomlingen. Köln, med Sebastian Andersson i spetsen, har varit en mardrömsmotståndare för gästerna på den här arenan och när vänstersidan i stort sett glöms bort helt blir värdet där smaskigt. Måla brett!


Singelstrecket! - Brighton

På en överlag svårspikad kupong gäller det att försöka hitta guldkorn på andra håll. Ett sådant uppenbarar sig på Selhurst Park där Palace får ett minst sagt oförtjänt stort förtroende. Haffa den magiska värdespiken i fågelmötet!

Kupongrensaren! - Kalmar

Elfsborg är kraftigt försvagade sedan Jesper Karlsson lämnat och här saknas dessutom Simon Olsson. Slagläge för Kalmar som kommer sälja sig dyrt i jakten på nytt kontrakt. Forza Nanne!


Spelförslag:

432 rader

1. Tottenham - West Ham 1x2
2. Crystal P - Brighton 2
3. Leicester - Aston Villa 1x
4. Hammarby - Mjällby 1x2
5. AIK - IFK Göteborg 1
6. Elfsborg - Kalmar x2
7. Sirius - Östersund 1
8. Varberg - Norrköping 12
9. Villarreal - Valencia 1
10. R.Betis - Sociedad 1
11. Udinese - Parma 1
12. Torino - Cagliari 12
13. Köln - E.Frankfurt 1x2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Tottenham - West Ham 1x2
2. Crystal P - Brighton 2
3. Leicester - Aston Villa 1x2
4. Hammarby - Mjällby 1x2
5. AIK - IFK Göteborg 1
6. Elfsborg - Kalmar (x)2
7. Sirius - Östersund 1(x)
8. Varberg - Norrköping 1(x2)
9. Villarreal - Valencia 1x
10. R.Betis - Sociedad 1(x)
11. Udinese - Parma 1
12. Torino - Cagliari 12
13. Köln - E.Frankfurt (1)x(2)

https://i.imgur.com/Bdz9q1a.png

Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved