![]() |
hmm - varför ska degen med tomatsåsen in i frysen innan tillagning? Känns som man hellre vill slaska på allt man vill ha och sedan skicka in skiten in i så varm ugn som möjligt ett tag....
Eller finns det en tanke bakom frysningen? |
Försök att lägga in en färsk deg med fyllning på en plåt som håller 275 grader, återkom sen och berätta hur det gick. :)
Sen är det praktiskt att göra flera pizzor åt gången. Att sätta en deg, som tar 2 dar, för en pizza känns lite väl pretentiöst. Tanken är att allt ska vara så djävla hett som möjligt. Lägga en färsk/fryst deg på en kall plåt och skyffla in i ugnen ger inte alls samma resultat. |
Citat:
Ryggade ditt "recept" idag på morgon och om man bortser från hur oestetiska pizzabottnarna blev, så kan jag meddela att det var inte så där överdrivet smidigt att få in dom i frysen (misstänker att du trollat), hur som ligger mina kantiga pizzabottnar i frysen nu med bakplåtspapper imellan, misstänker att jag kommer få lite problem med dom när det är dags att slänga in pizzorna i ugnen om några timmar. Inte fick jag håll i rätt ost heller, hade bara 6månaders lagrad på ica, men kompenserade det med att göra en riktig hjärnkirurgisk tomatsås istället så hoppas det går jämnt ut. |
|
Citat:
|
:D :D :D
|
Nu har jag avnjutit kvällsgröten och tänkte delge er receptet. Börja med att slänga ut micron så börjar vi.
Vi ska koka havregrynsgröt på spisen. Provköket har efter idogt testande kommit fram till att en blandning av 60 % havregryn och 40 % fibergryn ger optimalt resultat. 5 dl vatten och drygt 2 dl gryn blir lagom för 2 pers om man har har vana att äta lunch. Vattnet i en kastrull med lite salt. Nu kommer den lite knepiga biten. Vattnet ska bli varmt men absolut inte vara i närheten av att koka när grynen åker i. För sen ska det gosa ihop sig i 2 helst 3 minuter innan det börjar småkoka. Då är gröten i princip klar men ska puttra några minuter till så man får pytsa i lite mer vatten under kokningen. En dl till ungefär eller så mycket att man uppnår önskad konsistens. Jag vet vad jag pratar om för under 25 års tid så lät jag vattnet koka upp helt innan grynen åkte i. Blev ingen bra "gröt" alls för vattnet går inte in i grynen utan ligger runt dom samma och allt samman kallnar rätt kvickt. Så hellre i med grynen för tidigt än att riskera ett för snabbt uppkok. Vill man hälla kall mjölk över varm gröt så är jag den första att beklaga. Vi andra äter med rårörda lingon och ett glas isvatten på sidan. Iskall mjölk i ett glas funkar väl också. Bara ni inte slår den över gröten. :rant: Mackor kan ni väl bre och komponera själva så den biten hoppar jag. |
Nytt recept på bacon. https://www.sharps.se/forums/239469-post125.html
Man tar Tulips vanliga, kan man få för 7:90-8:90 när det är annons. Gör som det står på paketet. Fast dom där 10 minuterna i ugnen räcker inte, räkna med minst en kvart. Men satan vad fint det blir. :clap: 134 gram vägde det innan, står 125 på förpackningen. Gissa vad som blir kvar efter förbränningen? Rätt svar vinner den gissade vikten i :moneybag:. Ingen kommer förmodligen gissa rätt så närmast vinner. En gissning per person så det gäller att inte bli för girig och rösta taktiskt. Ni får hålla på hela morgondagen också så hinner ni köpa ett paket och testa. :D |
Gissar på 51 gram kvar !
|
Kommer det inga fler gissningar så vinner du. :)
Vi kan ju sticka emellan med pompen. Den friteras enklast i en djupare stekpanna. Några jättemängder funkar inte (vill man väl inte sätta i sig heller?) men upp till 300 gram går bra. Smala strips, jag brukar köra med Willys men det funkar nog med det mesta. |
77 gram!
jag har gjort bööllar! vaniljbullar. första gången och jag har fett med deg kvar, orkar inte!!!!!! hahahahha:ful: https://lh3.googleusercontent.com/-U...025_221747.jpg |
Ja du slösa inte med pärlsockret heller. :)
|
Citat:
|
Citat:
Gissa på baconet nu. Mycket vill väl ha mer? :popcorn: |
94g är min gissning
|
Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved