Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Offtopic (https://www.sharps.se/forums/offtopic/)
-   -   Gourmand eller ungkarl? (https://www.sharps.se/forums/offtopic/6386-gourmand-eller-ungkarl/)

RobinD 2011-02-11 18:26

Gourmand eller ungkarl?
 
Eftersom jag inte har något vidare intresse av bilar så tänkte jag bidra med mitt Off Topic intresse, Matlagning. Tänkte bidra med en bild på kvällens måltid som faktiskt var en premiär.

Kyckling Milanese med svamp- och parmesanrisotto. Serverades med italiensk salladsmix, tomat och en skvätt Balsamico.

http://i51.tinypic.com/xaqnav.jpg

Vad äter ni pojkar/flickor? Fine Cuisine eller kebabhaket på hörnet?

pr0llan 2011-02-11 18:28

Ser gott ut!


Eftersom jag är sjuk så fick det bli något enkelt..

http://www.mediabanken.se/NetXtra/Pr...&itype=jpg300p

:/

Jonken 2011-02-11 18:57

Citat:

Ursprungligen postat av RobinD (Inlägg 104703)
Eftersom jag inte har något vidare intresse av bilar så tänkte jag bidra med mitt Off Topic intresse, Matlagning. Tänkte bidra med en biljd på kvällens måltid som faktiskt var en premiär.

Kyckling Milanese med svamp- och parmesanrisotto. Serverades med italiensk salladsmix, tomat och en skvätt Balsamico.

http://i51.tinypic.com/xaqnav.jpg

Vad äter ni pojkar/flickor? Fine Cuisine eller kebabhaket på hörnet?

Risotto är ju alltid risotto
:popcorn:

RobinD 2011-02-11 19:03

Citat:

Ursprungligen postat av Jonken (Inlägg 104717)
Risotto är ju alltid risotto
:popcorn:

Vad innebär det då? :)

calahan 2011-02-11 19:08

Citat:

Ursprungligen postat av RobinD (Inlägg 104719)
Vad innebär det då? :)

Är inte risotto en rätt för sig egentligen? ;)

Talys 2011-02-11 19:10

Matlagning är långt ifrån min styrka men det finns ju hjälp för det på Sharps också!

http://i53.tinypic.com/30toyl0.jpg

RobinD 2011-02-11 19:56

Citat:

Ursprungligen postat av calahan (Inlägg 104721)
Är inte risotto en rätt för sig egentligen? ;)

Ja, om du är vegetarian ja!:) Vet inte om vare sig Italienarna eller Fransmännen håller med om att Risotto ska serveras som egen rätt.

Sonadar 2011-02-11 22:25

Hmm ikväll blev det tacos, föga spännande... men gott ändå! Hade iallafall santa marias "habanero taco-mix" så lite extra smak blev det, men den var inte så vrålstark som påsen ville framställa det som.

Fast i Sverige kanske den räknas som vrålstark... ;)

Iamthelegion 2011-02-12 00:59

Lagade tidigare ikväll en shittake & västerbottenost risotto, sen hjortytterfile som jag marinerade innan i timjan,vitlök, olivolja serverat ihop med en god chianti!

Gordon Ramsay hade sagt "Oh my good, thats clean! Perfectly cooked meat! fuck me"

Satt som ett smäck! och ja, det vart ligga.

RobinD 2011-02-12 01:09

Citat:

Ursprungligen postat av Iamthelegion (Inlägg 104856)
Lagade tidigare ikväll en shittake & västerbottenost risotto, sen hjortytterfile som jag marinerade innan i timjan,vitlök, olivolja serverat ihop med en god chianti!

Gordon Ramsay hade sagt "Oh my good, thats clean! Perfectly cooked meat! fuck me"

Satt som ett smäck! och ja, det vart ligga.

Men du är kock, det är fusk!

Iamthelegion 2011-02-12 01:14

Citat:

Ursprungligen postat av RobinD (Inlägg 104861)
Men du är kock, det är fusk!

Amatör isf, krögare så är det lite allt i allo :)

Sonadar 2011-02-12 09:01

Jävligt gott lät det i vilket fall!

zimzelen 2011-02-12 09:09

Jag har också matlagningen som min stora passion vilket har sina nackdelar bland vänner. Det blir lite Solsidan över det hela när man bjuder på t.ex.en egen färsk pasta på en tisdag. de får ångest av att bjuda över en på middag om man säger så :evilgrin39:

Robin, hade du haft en italienare på besök så hade han först ätit risotton och sedan kycklingen för sig. I den traditionella italienska matkulturen serverar man all mat för sig om kan säga så och inte som hos oss dödliga med alla tillbehör och såser som vi älskar det i vårat kök. Så beställer du en köttbit nere i Italien så får du just en köttbit. på sin höjd ett salladsblad som dekoration. Fast de kan ju sin mat så det blir gott ändå :)

Äta en risotto rakt av är ju inga problem. Det är ju även gott utan något i den förutom lite extra parmesan, ringlad olivolja, ett gott rustikt börd och en flaska rödtjut.

Sen är det inget fel i att använda risotto som tillbehör vilket det moderna köket har anammat. Fantastiskt gott med risotto till en köttbit istället för potatis eller vad man väljer.
Nu blev man hungrig.

Zimond 2011-02-14 14:50

Jag är dålig på risotto. Tycker det är riktigt svårt att få till.

RobinD 2011-02-14 14:58

Citat:

Ursprungligen postat av zimzelen (Inlägg 104928)
Jag har också matlagningen som min stora passion vilket har sina nackdelar bland vänner. Det blir lite Solsidan över det hela när man bjuder på t.ex.en egen färsk pasta på en tisdag. de får ångest av att bjuda över en på middag om man säger så :evilgrin39:

Robin, hade du haft en italienare på besök så hade han först ätit risotton och sedan kycklingen för sig. I den traditionella italienska matkulturen serverar man all mat för sig om kan säga så och inte som hos oss dödliga med alla tillbehör och såser som vi älskar det i vårat kök. Så beställer du en köttbit nere i Italien så får du just en köttbit. på sin höjd ett salladsblad som dekoration. Fast de kan ju sin mat så det blir gott ändå :)

Äta en risotto rakt av är ju inga problem. Det är ju även gott utan något i den förutom lite extra parmesan, ringlad olivolja, ett gott rustikt börd och en flaska rödtjut.

Sen är det inget fel i att använda risotto som tillbehör vilket det moderna köket har anammat. Fantastiskt gott med risotto till en köttbit istället för potatis eller vad man väljer.
Nu blev man hungrig.

I det traditionella italienska köket gör man det ja, men som sagt, det är inte ovanligt att Risotto äts som tillbehör till kött, fågel eller fisk-skaldjur för den delen:)

RobinD 2011-02-14 15:00

Citat:

Ursprungligen postat av Zimond (Inlägg 105446)
Jag är dålig på risotto. Tycker det är riktigt svårt att få till.

Jag gjorde det för första gången, jag TROR att val av ris är oerhört viktigt.

Jag köpte Avorioris och stekte riset i lite smör, hackade i lök och lät det fräsa ett tag till. Sedan täckte jag riset med buljong och spädde på känsla, eller rättare sagt när det började se torrt ut.

Tog väl 35-40 minuter och det blev bra, mjukt, inte grötigt och med lite Al dente där i mitten :)

Zimond 2011-02-14 15:15

Citat:

Ursprungligen postat av RobinD (Inlägg 105449)
Jag gjorde det för första gången, jag TROR att val av ris är oerhört viktigt.

Jag köpte Avorioris och stekte riset i lite smör, hackade i lök och lät det fräsa ett tag till. Sedan täckte jag riset med buljong och spädde på känsla, eller rättare sagt när det började se torrt ut.

Tog väl 35-40 minuter och det blev bra, mjukt, inte grötigt och med lite Al dente där i mitten :)

Ja risvalet är nog väldigt viktigt. Heston Blumenthal (Riktigt sugen på The Fat Duck för övrigt) blandar rissorter farligt noggrant när han söker sin perfektion.

Jag tycker att din risotto ser ut att vara för fast på den där bilden. (No offence!)

Blixth1958 2011-02-14 17:06

Tar en tallrik fil med kanel.
God middag på er

Wagner 2011-06-08 16:27

Nu måste jag ta tag i den här tråden och själv ligger jag väl mitt emellan gourmand och ungkarl. Kanske?

Mitt devis är att leva för att äta. Medan många andra äter för att överleva.

Tyvärr är jag gravt handikappad inom det tekniska och kan inte bjuda på några bilder. Börjar med frukosten och en snabbrepris från i går. https://www.sharps.se/forums/126081-post96.html

Yoghurt (Arla mild 3 %) med lite frysta bär som består av hallon, blåbär och jordgubbe. På andra halvan av tallriken strör vi musli, krossat linfrö och hackade pistagenötter. 3 sorters bröd från http://lacasita.nu/ och http://www.trillermat.se/. Lite blandat pålägg efter tycke och smak. Min smak är kryddost - philadelphiaost med pepparsalami - samma ost med marmelad och två sorter räcker till vardags.

Till det ska vi ha en skål med färsk skivad frukt och det varierar lite efter säsong. Just nu blir det http://www.ulvagubben.se/. En kopp te också så är man nöjd för stunden. Premiär för Ulva just i dag och 40 spänn för 300 gram klämde dom i med. Ju kortare väg från odlare till butik desto dyrare pris som bekant!

Det var den enkla varianten. Varieras med tvårätters menyn och den ser ut så här.

Skivad banan med mjölk och musli. Bröd från samma bagare som ovan och med kryddost och philadelphiaost med pepparsalami. Hårt bröd med makrill i tomatsås. Själv föredrar jag Icas då Abbas tomatsås är för vass i smaken.

Sen reser vi oss och sätter på tevatten. Vidare blir det grekisk yoghurt och den toppas med lite skivade jordgubbar plus musli, krossat linfrö och hackade pistagenötter.

En brödskiva med philadelphiaost & pepparsalami och en med marmelad i stället för korven. Fortsätter med makrillen och mjukt bröd denna gång. Givetvis ska skivan rostas. Lägg på makrillen det sista du gör för annars slemmar brödet till sig. Allt bröd går för övrigt att rosta om man känner för det.

Fruktskålen kommer vi inte undan. Ananas, mango och jordgubbar. Går åt lite mindre nu då vi redan ätit förrätt. Ett litet glas blodapelsinjuice kompletterar det hela. Ingår även i budgetvarianten, glömde det i går.

Ja ni som varit i Grekland vet ju att grekisk yoghurt ser ut så här. Är tvungen att gömma bilden då jag inte klarar av att se burken utan att börja gråta av saknad. :sad44:

Ett tag var jag generalagent för det vita guldet här i stan men så konka företaget (inte så konstigt då Ica vägra att beställa hem) och jag fick gå över till Fontana. :thumbdown:

Men nu har vitguldet dykt upp hos ett företag som heter Matmäklarna. Då min lokala Ica-handlare köper fetaost genom dom så kanske det finns hopp om livet trots allt. Ska ta tag i detta och börja bearbeta den snåle handlarn. Återkommer i ärendet. http://www.clicksmilies.com/s1106/ak...smiley-066.gif

Erik 2011-06-09 15:18

Kan rekommendera Lidls grekiska yoghurt Eridanous, så ska en riktig grekisk yoghurt smaka i mitt tycke. Billig är den ofta också, fick 1kg för 17 spänn häromdagen.

Wagner 2011-06-09 20:11

Citat:

Ursprungligen postat av Erik (Inlägg 126265)
Kan rekommendera Lidls grekiska yoghurt Eridanous, så ska en riktig grekisk yoghurt smaka i mitt tycke. Billig är den ofta också, fick 1kg för 17 spänn häromdagen.

Det blir inte grekisk yoghurt bara för att man skriver det på burken. Här har du receptet.
Spoiler:
All yoghurt från TOTAL är äkta Grekisk!
Äkta Grekisk avrunnen yoghurt innehåller INGA TILLSATSER utan endast färsk mjölk, färsk grädde och levande
yoghurtkultur. Den är självklart (såsom namnet beskriver) tillverkad i Grekland!
De stora hinkarna med "Grekisk Yoghurt" som ni kan finna i butikerna innehåller inte Grekisk Yoghurt!
TOTAL är en äkta Grekisk yoghurt. Tyvärr har okunskap och en medveten vilseledande marknadsföring
från falska leverantörer lurat både konsumenter och i vissa fall matskribenter i Sverige.
Som konsument är man beroende av att tillverkare och återförsäljare ger en korrekt och tydlig beskrivning av
sina produkter. När det gäller Grekisk (och Turkisk) yoghurt har inte detta skett och inte heller de berörda
myndigheterna har reagerat i den svenska konsumentens intresse.
Det är inte Grekisk yoghurt i hinken!!!
Så här avslöjar du fusket:
Titta på baksidan av hinken så finner du ett pyttelitet, ovalt märke (ibland struntar de till och med i den ovala
cirkeln och texten kan efter en del letande hittas utan avgränsning) med ett antal bostäver och siffror. De
översta bokstäverna avslöjar tillverkningslandet på mejeriprodukten. Om det är en äkta Grekisk Yoghurt ska
den översta raden bestå av texten GR, GREECE eller HELLAS. Annars är det inte en Grekisk Yoghurt utan ett
försök att lura en intet ont anande konsument!!!
Varför är då den falska yoghurten så mycket billigare? Det krävs ca 4 liter färsk mjölk för att göra en liter äkta
Grekisk avrunnen yoghurt. I denna fantastiska produkt finns således ett naturligt högt innehåll av den färska
mjölken naturliga näringsämnen kvar, samtidigt som den äkta grekiska yoghurttillverkningen gör produkten
lättsmält för kroppen och tillför stora mängder nyttiga, levande yoghurtkulturer.
Inga tillsatser i äkta grekisk avrunnen yoghurt!!!
Äkta Grekisk avrunnen yoghurt innehåller INGA TILLSATSER utan endast färsk mjölk och yoghurtkultur.
Tillsatta pulver (och i förekommande fall även animaliska tillsatser såsom gelatin!) i de falska yoghurtarna
diskvalificerar dem från att få heta Yoghurt enligt Grekisk lagstiftning.
I Sverige har återförsäljare och myndigheter tillåtit detta bedrägeri utan att agera. I övriga europeiska länder
(så även i de falska yoghurtarnas ursprungsland Tyskland) benämns dessa yoghurtar "greek style", "with similar
taste to greek yoghurt", mm. Där tillåts inte dessa lögner som till och med för en del matskribenter (i Sverige)
bakom ljuset.
När så många svenskar har förts bakom ljuset är det trots allt glädjande att se alla de kunniga, internationella
TV-kockar som värnar om matens äkthet, kvalitet och näringsriktiga sammansättning. Auktoriteter inom
mat, såsom Nigella Lawson och Jamie Oliver, använder uteslutande äkta, genuina och högkvalitativa produkter i
sina matprogram och inspirerar oss andra i vårt fortsatta engagemang. De ser till att vi inte blir lurade!
Den är dessutom godkänd av Brittiska vegetarian society
Om TOTAL yoghurt
Matnyttig information om våra yoghurtar...
TOTAL 10% classic
• Helt naturell, inga tillsater • Innehåller levande yoghurtkultur • Inget tillsatt socker • Rik på kalcium •
Mycket protein och lite kolhydrater • Rekommenderas till barn och vuxna för sin rika kalciumhalt • Även till
gravida.
TOTAL 0%
• Fettfri, inga tillsatser • Inget tillsatt socker • Rik på kalcium • Mycket protein och lite kolhydrater • En
150g burk är 1 point hos viktväktarna!
TOTAL med honung (splitcup)
• Yoghurten är helt naturell, inga tillsater • Inget tillsatt socker i yoghurten • Rik på kalcium
• Mycket protein • Rekommenderas till barn och vuxna för sin rika kalciumhalt, dock så ska barn under 1 år
inte äta honung • Honungen är helt naturlig utan några som helst tillsatser • Naturens sötningsmedel.
"Mjölken till alla våra yoghurtar kommer från djur som inte matats med antibiotika,
hormoner eller kemikalier"
Så här gör man TOTAL yoghurt
En kortfattad beskrivning av hur vi tillverkar ÄKTA grekisk yoghurt.
Komjölken till vår yoghurt produceras på olika gårdar runt om i Grekland och levereras till FAGE´s egna strikt
kontrollerade mjölkuppsamlings stationer. Sen levereras mjölken till FAGE’s fabrik i Aten.
Mjölken och grädde pastöriseras och kyls sedan ner innan man tillsätter de levande bakteriekulturerna
lactobacillus bulgaricus och streptococcus thermophilitus. Yoghurten får sedan mogna i 40 °c under 5-6 timmar.
Nästa steg är att vasslen separeras från yoghurten i en avrinningsprocess. Denna procedur gör att yoghurten
blir lämplig i matlagning och även att den inte skär sig vid höga temperaturer.
När detta är klart förpackas yoghurten i burkar. Dessa försluts och märks med datum och batchkod. Till sist så
förvaras yoghurten i ett datastyrt kylrum med plats för drygt 4000 europallar innan yoghurten levereras med
miljöcertifierade lastbilar till oss här i Sverige för vidare färd till ditt kylskåp. http://www.matmaklarna.se/data/archi...an-yoghurt.pdf

Wagner 2011-06-09 21:08

Äntligen fick jag tummen ur..

Nu får vi se vad dom händer. :)

Citat:

Hej,

Har aldrig förstått varför vi i Uppsala inte har tillgång till den grekiska youghurt som resten av världen äter. Jo jag vet att ni har några småburkar Fontana gömt uppe i takhöjd, men det är inte samma sak. Total har över 50 % av marknaden i Grekland och Fontana har 0 %. Finns säkert en orsak till det..

Ja just det. Här beställer ni och då ni ändå tar fetaost genom dom så finns det väl inga hinder kvar. Eller? http://www.matmaklarna.se/

Här kan ni läsa på vad ni missunar era kunder för något. http://www.matmaklarna.se/data/archi...an-yoghurt.pdf

Mario 2011-06-10 01:45

Fan va sjukt. Är inne på en betting sida och helt plötsligt är man inne på matmaklarna.se och laddar ner ett pdf dokument med deras sortiment

Donald 2011-06-10 03:23

Jävlar vad du går igång på yoghurt :). Vi har ju redan massor av olika sorters yoghurt i Sverige, någon måste väl passa någorlunda? Hade den grekiska yoghurten varit så bra så hade den redan haft en given plats i den svenska kyldisken.

Wagner 2011-06-10 08:19

Citat:

Ursprungligen postat av Kalle (Inlägg 126316)
Jävlar vad du går igång på yoghurt :). Vi har ju redan massor av olika sorters yoghurt i Sverige, någon måste väl passa någorlunda? Hade den grekiska yoghurten varit så bra så hade den redan haft en given plats i den svenska kyldisken.

Ja om det vore så enkelt. :no:

Men då Icas centrallager bestämt att grekiskt är Fontanas sortiment och nästan inget annat får utrymme. Inte så konstigt att den förra importören konka då. Det är ju samma sak hos dom andra kedjorna och Fontana har i princip oligopol på marknaden.

Men nu går det ju bevisligen att köpa yoghurten genom matmäklarna så någon djävel måste ju ha ynnesten att få avnjuta vitguldet. Frågan är bara vilka och hur det går till? Vet inte vilken kanal som slussar fetaosten till min butik. Men på den står det matmäklarna och dom säljer också yoghurten. Så det borde ju gå bara viljan finns..

Ärendet ligger hos mejerichefen nu. :)

Hej!
Tack för dina synpunkter och tips. Ditt mail har vidarebefordrats till vår mejerichef. Det är alltid mycket värt får oss att få in tips från våra kunder. Det hjälper oss vid utformandet av vårt sortiment. Trevlig helg!

Med vänliga hälsningar
ICA Kvantum Uppsala
Kundkontakt


iCash 2011-06-10 10:35

Citat:

Ursprungligen postat av RobinD (Inlägg 105449)
Jag gjorde det för första gången, jag TROR att val av ris är oerhört viktigt.

Jag köpte Avorioris och stekte riset i lite smör, hackade i lök och lät det fräsa ett tag till. Sedan täckte jag riset med buljong och spädde på känsla, eller rättare sagt när det började se torrt ut.

Tog väl 35-40 minuter och det blev bra, mjukt, inte grötigt och med lite Al dente där i mitten :)

Bryn riset --> sjuda i olja så det torkar in --> Koka klart i kyckling fond :evilgrin39:

Wagner 2011-06-12 14:38

Mirakelkryddan som lyfter det mesta.

Sen har jag en varning också. Blev lite less på blodapelsinjuicen och skulle testa något annat och det blev God Morgon Extra Fine vår finaste juice på säsongens solmogna och härligt smakrika apelsiner och gott om fruktkött.

Vilken vidrigt söt sliskig sörja som smaka mer mandarin än apelsin. Det var som saft och påminde om "juicen" man brukar servera ur maskinerna på mindre nogräknade hotell. Bara att skicka ut skiten i vasken. http://www.clicksmilies.com/s1106/wu...smiley-015.gif

KP 2011-06-12 16:06

Citat:

Ursprungligen postat av Wagner (Inlägg 126633)
Sen har jag en varning också. Blev lite less på blodapelsinjuicen och skulle testa något annat och det blev God Morgon Extra Fine vår finaste juice på säsongens solmogna och härligt smakrika apelsiner och gott om fruktkött.

Vilken vidrigt söt sliskig sörja som smaka mer mandarin än apelsin. Det var som saft och påminde om "juicen" man brukar servera ur maskinerna på mindre nogräknade hotell. Bara att skicka ut skiten i vasken. http://www.clicksmilies.com/s1106/wu...smiley-015.gif

På prisextra vid norrastation så kan man faktiskt njuta av 1 liter färskpressad apelsin för bara 35kr.

Vid entrén har de satt upp en apelsinpressmaskin. Du tar din 1liters flaska som de har där, lägger den vid mynningen och trycker på starta. Du ser apelsinerna åka i cirklar för att sedan klyvas och pressas. GENIALT PRISEXTRA!

Själv har man sedan 2 veckor tillbaka gjort det till nästan daglig rutin att efter jobbet köra förbi och ta med sig 1 liter hem.

Bor du långt därifrån så finns det möjligtvis fler prisextra som har den maskinen vid delidisken.

Wagner 2011-06-12 18:33

Eller så köper man en flaska på ICA. :)

Själv dricker jag bara en medium snaps om dan så en liter räcker hela veckan. Så när det var säsong för blodapelsiner var det inget större besvär att pressa eget. Nu får man hålla tillgodo med Arlas koncentrat då jag föredrar blodsmak. http://www.clicksmilies.com/s1106/ve...smiley-076.gif

Wagner 2011-06-13 13:07

Att det var så enkelt. :clap:

Citat:

Hej
Tack för ditt sortimentsförslag och bra argument för produkten.
Vi kommer att ta in Total Grekisk Yoghurt i vårt sortiment så fort det går.
Jag mailer dig när vi fått hem den.

MVH: Marcus Nord
Färskvaruchef
ICA Kvantum Uppsala
Jag kan bara hålla med. Tror jag ska höra mig för om procent på försäljningen. http://www.clicksmilies.com/s1106/pa...smiley-019.gif

Wagner 2011-10-24 13:45

Så enkelt var det inte. Efter en påstötning i början på September så dök Yoghurten upp först 22/9. http://www.clicksmilies.com/s1106/tr...smiley-066.gif

Tog väl 14 dagar så var hyllan rensad. Jag var väl bunkrad så ingen hets i början. Men i förra veckan fick jag tag på en snubbe i kylrummet och påtalade vad som saknades och om det var beställt. Jo då och för ett tag sen..men nu börjar kylskåpet eka så jag fick slänga i väg ett mail till Färskvaruchefen.

Citat:

Hej igen,

Ja det verkar ju vara problem med leveransen igen! Antingen är det grekerna själva som obstruerar eller så är problemet ett annat. För en tid sen fick jag en liten coop-butik att plocka hem en låda i stöten (6 x 500 gr). Ja sen konka dom så allt rann ut i sanden, kan tänkas att dom här http://www.matmaklarna.se/ är en fortsättning på den firman. Till saken..

Då beställde man senast 12 på mån/ons och det levererades 2 dagar senare. Men! Om yoghurten av någon anledning inte fanns tillgänglig till den leveransen så fick man göra om allting igen, det var inte så att dom skickade det man beställt när varorna dök upp. Ett idiotiskt system och förmodar att det är unikt i branschen?

Men om det nu skulle fungera på det viset kan det vara orsaken till den tomma hyllan. Snacka med en kille i eran kyl förra veckan och han sa det var beställt. Fast den ordern kanske förfallit utan att ni vet om det?

Annars var det väl bra rulle på försäljningen då godsakerna fanns hemma?

Mvh/
Känns så skönt att få ventilera lite äkta smärta och ångest bland alla I-landsproblem här inne. http://www.clicksmilies.com/s1106/tr...smiley-046.gif

Wagner 2011-10-28 13:34

Citat:

Hej

Nu har försäljningen stabiliserat sig så bara det inte blir leveranstrassel så ska den alltid finnas till försäljning.

MVH: Marcus

http://www.clicksmilies.com/s1106/li...smiley-001.gif http://www.clicksmilies.com/s1106/li...smiley-001.gifhttp://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...zSnxyKW9jK9JyQ http://www.clicksmilies.com/s1106/li...smiley-001.gif http://www.clicksmilies.com/s1106/li...smiley-001.gif

Slurf 2011-10-30 04:29

Wagner får mig att tänka på den här gamla tråden:

http://www.whoa.nu/forum/ovrigt/blandat/564429/1.aspx :)

Wagner 2011-10-30 17:00

Citat:

Ursprungligen postat av Slurf (Inlägg 148134)
Wagner får mig att tänka på den här gamla tråden:

http://www.whoa.nu/forum/ovrigt/blandat/564429/1.aspx :)

Just flingor/musli är jag inte så nogräknad med. 12:90* kostar väl ett kilo av Icas egna märke. Tidigare euroshopper, dom bytte bara förpackning. Men man får jobba lite innan det blir ätbart. Torkade bitar av banan/äpple/päron är som sockerbitar och måste plockas bort. Resten har ni här. https://www.sharps.se/forums/126188-post19.html

* Pistagenötterna kostar närmare 300 spänn kilot (23:90 för 80 gram om jag minns rätt) så det är inte av snålhet jag väljer den där muslin. Testa en annan sort som kosta 3 ggr så mycket men den åkte i soporna direkt. :thumbdown:

Wagner 2011-11-03 22:38

Nu ska vi laga kyckling. http://www.clicksmilies.com/s1106/er...smiley-016.gif

Strimla kycklingfilén. Inget skit, köp kronfågel eller likvärdigt. Två tuggor per bit är lagom. Skicka ner i en fryspåse med sambal oelek. Jag kör med Lucullus så varför chansa. 2 rejäla teskedar till 400 gram kyckling kan ses som ett riktmärke. Så lite vetemjöl, 2 matskedar kanske. Till slut skalade sesamfrön. Skaka påsen så det blandas ihop.

Fram med stekpannan. Stek i rikligt med smör och en gnutta olja. Lägg upp på hushållspapper eftersom bitarna blir klara, inte smockfull stekpanna med andra ord. Servera med tillbehör efter tycke och smak. Ris, sås, ja ni fattar.

Bon Appétit. :hattenav:

Kvällen rundas av med te, mandelskorpa och > http://www.lindt.com/fileadmin/lindt...0mm_detail.png

Sobril 2011-11-04 00:41

Lågtempad lammstek med vitlök, timjan, rosmarin, och citron. Detta serverades med svartvinbärs-sky, potatisterrin, vitlökssmör och haricot verts och rödlök som jag smörslungade och sedan brässerade klara med rödvin.

Shell Peppe 2011-11-04 07:01

Nyplockade trattkantareller stekta i rikligt med smör rakt på toasten i morse tillsammans med lite kolsvart Zoegas Intenzo & en perfekt mogen mandarin som finish..Mmmmmmm i dag är jag stark :yes:

Wagner 2012-04-10 16:38

Här händer det inte mycket. Ska återkomma med ett tips när det blir säsong för vattenmelon. Ett oväntat möte som klickar fantastiskt. Men det går inte med vilken melon som helst så jag återkommer.

Till dess får ni hålla till godo med mitt senaste livselixir på glassfronten. http://www.orebroguiden.com/wp-conte...okladfudge.jpg

Nu har ju Bigpack ingenting med glass att göra. Men 2-liter väger bara 900 gram. 1 liter Häagen-Dazs 860 gram som jämförelse. Så det är mycket luft i, den så kallade, glassen. Nu är knappast luften det värsta i paketet och själv skulle jag föredra 100 % luft framför det andra.

Wagner 2012-04-30 19:54

Nu har vattenmelonen dykt upp. 2 miljoner träffar på google så inget jag kommit på själv direkt. Däremot åt jag det för första gången i höstas när det vankades all inclusive på Kreta-semestern. :)

Fetasallad har väl alla ätit. Men tomat och gurka ledsnar man rätt snabbt på. Så till receptet då, eller vad det ska kallas? Enkelt hur som helst och ju varmare väder desto bättre smakar det. Receptet var det ja..
+ http://static.caloriecount.about.com...eta-130939.jpg

Lite sallad för tuggmotståndet och något gott bröd kompletterar. Grekerna själva äter varken Icas feta eller Fontana så då gör inte vi det heller. Viktigast är dock vattenmelonen för det funkar inte alls med andra sorter. Det är något med sältan i osten som gifter sig med just den melonen.

Ska äta det själv till lunch i morgon. Kommer säkert inte smaka lika bra som sist, då skyller vi på värmen. :D

Lemasive 2012-04-30 19:59

Idag blev det två paket Halloumi, smalskivat och stekt i jordnötsolja, till det blev det ris med ärtor med en klick saffransfraische på sidan och lite stekt sparris.

Blev något pissöl som dryck dock.



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved