![]() |
Gourmand eller ungkarl?
Eftersom jag inte har något vidare intresse av bilar så tänkte jag bidra med mitt Off Topic intresse, Matlagning. Tänkte bidra med en bild på kvällens måltid som faktiskt var en premiär.
Kyckling Milanese med svamp- och parmesanrisotto. Serverades med italiensk salladsmix, tomat och en skvätt Balsamico. http://i51.tinypic.com/xaqnav.jpg Vad äter ni pojkar/flickor? Fine Cuisine eller kebabhaket på hörnet? |
Ser gott ut!
Eftersom jag är sjuk så fick det bli något enkelt.. http://www.mediabanken.se/NetXtra/Pr...&itype=jpg300p :/ |
Citat:
:popcorn: |
Citat:
|
Citat:
|
Matlagning är långt ifrån min styrka men det finns ju hjälp för det på Sharps också!
http://i53.tinypic.com/30toyl0.jpg |
Citat:
|
Hmm ikväll blev det tacos, föga spännande... men gott ändå! Hade iallafall santa marias "habanero taco-mix" så lite extra smak blev det, men den var inte så vrålstark som påsen ville framställa det som.
Fast i Sverige kanske den räknas som vrålstark... ;) |
Lagade tidigare ikväll en shittake & västerbottenost risotto, sen hjortytterfile som jag marinerade innan i timjan,vitlök, olivolja serverat ihop med en god chianti!
Gordon Ramsay hade sagt "Oh my good, thats clean! Perfectly cooked meat! fuck me" Satt som ett smäck! och ja, det vart ligga. |
Citat:
|
Citat:
|
Jävligt gott lät det i vilket fall!
|
Jag har också matlagningen som min stora passion vilket har sina nackdelar bland vänner. Det blir lite Solsidan över det hela när man bjuder på t.ex.en egen färsk pasta på en tisdag. de får ångest av att bjuda över en på middag om man säger så :evilgrin39:
Robin, hade du haft en italienare på besök så hade han först ätit risotton och sedan kycklingen för sig. I den traditionella italienska matkulturen serverar man all mat för sig om kan säga så och inte som hos oss dödliga med alla tillbehör och såser som vi älskar det i vårat kök. Så beställer du en köttbit nere i Italien så får du just en köttbit. på sin höjd ett salladsblad som dekoration. Fast de kan ju sin mat så det blir gott ändå :) Äta en risotto rakt av är ju inga problem. Det är ju även gott utan något i den förutom lite extra parmesan, ringlad olivolja, ett gott rustikt börd och en flaska rödtjut. Sen är det inget fel i att använda risotto som tillbehör vilket det moderna köket har anammat. Fantastiskt gott med risotto till en köttbit istället för potatis eller vad man väljer. Nu blev man hungrig. |
Jag är dålig på risotto. Tycker det är riktigt svårt att få till.
|
Citat:
|
Citat:
Jag köpte Avorioris och stekte riset i lite smör, hackade i lök och lät det fräsa ett tag till. Sedan täckte jag riset med buljong och spädde på känsla, eller rättare sagt när det började se torrt ut. Tog väl 35-40 minuter och det blev bra, mjukt, inte grötigt och med lite Al dente där i mitten :) |
Citat:
Jag tycker att din risotto ser ut att vara för fast på den där bilden. (No offence!) |
Tar en tallrik fil med kanel.
God middag på er |
Nu måste jag ta tag i den här tråden och själv ligger jag väl mitt emellan gourmand och ungkarl. Kanske?
Mitt devis är att leva för att äta. Medan många andra äter för att överleva. Tyvärr är jag gravt handikappad inom det tekniska och kan inte bjuda på några bilder. Börjar med frukosten och en snabbrepris från i går. https://www.sharps.se/forums/126081-post96.html Yoghurt (Arla mild 3 %) med lite frysta bär som består av hallon, blåbär och jordgubbe. På andra halvan av tallriken strör vi musli, krossat linfrö och hackade pistagenötter. 3 sorters bröd från http://lacasita.nu/ och http://www.trillermat.se/. Lite blandat pålägg efter tycke och smak. Min smak är kryddost - philadelphiaost med pepparsalami - samma ost med marmelad och två sorter räcker till vardags. Till det ska vi ha en skål med färsk skivad frukt och det varierar lite efter säsong. Just nu blir det http://www.ulvagubben.se/. En kopp te också så är man nöjd för stunden. Premiär för Ulva just i dag och 40 spänn för 300 gram klämde dom i med. Ju kortare väg från odlare till butik desto dyrare pris som bekant! Det var den enkla varianten. Varieras med tvårätters menyn och den ser ut så här. Skivad banan med mjölk och musli. Bröd från samma bagare som ovan och med kryddost och philadelphiaost med pepparsalami. Hårt bröd med makrill i tomatsås. Själv föredrar jag Icas då Abbas tomatsås är för vass i smaken. Spoiler:
Sen reser vi oss och sätter på tevatten. Vidare blir det grekisk yoghurt och den toppas med lite skivade jordgubbar plus musli, krossat linfrö och hackade pistagenötter. Spoiler:
En brödskiva med philadelphiaost & pepparsalami och en med marmelad i stället för korven. Fortsätter med makrillen och mjukt bröd denna gång. Givetvis ska skivan rostas. Lägg på makrillen det sista du gör för annars slemmar brödet till sig. Allt bröd går för övrigt att rosta om man känner för det. Fruktskålen kommer vi inte undan. Ananas, mango och jordgubbar. Går åt lite mindre nu då vi redan ätit förrätt. Ett litet glas blodapelsinjuice kompletterar det hela. Ingår även i budgetvarianten, glömde det i går. Ja ni som varit i Grekland vet ju att grekisk yoghurt ser ut så här. Är tvungen att gömma bilden då jag inte klarar av att se burken utan att börja gråta av saknad. :sad44: Spoiler:
Ett tag var jag generalagent för det vita guldet här i stan men så konka företaget (inte så konstigt då Ica vägra att beställa hem) och jag fick gå över till Fontana. :thumbdown: Men nu har vitguldet dykt upp hos ett företag som heter Matmäklarna. Då min lokala Ica-handlare köper fetaost genom dom så kanske det finns hopp om livet trots allt. Ska ta tag i detta och börja bearbeta den snåle handlarn. Återkommer i ärendet. http://www.clicksmilies.com/s1106/ak...smiley-066.gif |
Kan rekommendera Lidls grekiska yoghurt Eridanous, så ska en riktig grekisk yoghurt smaka i mitt tycke. Billig är den ofta också, fick 1kg för 17 spänn häromdagen.
|
Citat:
Spoiler:
|
Äntligen fick jag tummen ur..
Nu får vi se vad dom händer. :) Citat:
|
Fan va sjukt. Är inne på en betting sida och helt plötsligt är man inne på matmaklarna.se och laddar ner ett pdf dokument med deras sortiment
|
Jävlar vad du går igång på yoghurt :). Vi har ju redan massor av olika sorters yoghurt i Sverige, någon måste väl passa någorlunda? Hade den grekiska yoghurten varit så bra så hade den redan haft en given plats i den svenska kyldisken.
|
Citat:
Men då Icas centrallager bestämt att grekiskt är Fontanas sortiment och nästan inget annat får utrymme. Inte så konstigt att den förra importören konka då. Det är ju samma sak hos dom andra kedjorna och Fontana har i princip oligopol på marknaden. Men nu går det ju bevisligen att köpa yoghurten genom matmäklarna så någon djävel måste ju ha ynnesten att få avnjuta vitguldet. Frågan är bara vilka och hur det går till? Vet inte vilken kanal som slussar fetaosten till min butik. Men på den står det matmäklarna och dom säljer också yoghurten. Så det borde ju gå bara viljan finns.. Ärendet ligger hos mejerichefen nu. :) Hej! Tack för dina synpunkter och tips. Ditt mail har vidarebefordrats till vår mejerichef. Det är alltid mycket värt får oss att få in tips från våra kunder. Det hjälper oss vid utformandet av vårt sortiment. Trevlig helg! Med vänliga hälsningar ICA Kvantum Uppsala Kundkontakt |
Citat:
|
Mirakelkryddan som lyfter det mesta.
Spoiler:
Sen har jag en varning också. Blev lite less på blodapelsinjuicen och skulle testa något annat och det blev God Morgon Extra Fine vår finaste juice på säsongens solmogna och härligt smakrika apelsiner och gott om fruktkött. Vilken vidrigt söt sliskig sörja som smaka mer mandarin än apelsin. Det var som saft och påminde om "juicen" man brukar servera ur maskinerna på mindre nogräknade hotell. Bara att skicka ut skiten i vasken. http://www.clicksmilies.com/s1106/wu...smiley-015.gif |
Citat:
Vid entrén har de satt upp en apelsinpressmaskin. Du tar din 1liters flaska som de har där, lägger den vid mynningen och trycker på starta. Du ser apelsinerna åka i cirklar för att sedan klyvas och pressas. GENIALT PRISEXTRA! Själv har man sedan 2 veckor tillbaka gjort det till nästan daglig rutin att efter jobbet köra förbi och ta med sig 1 liter hem. Bor du långt därifrån så finns det möjligtvis fler prisextra som har den maskinen vid delidisken. |
Eller så köper man en flaska på ICA. :)
Spoiler:
Själv dricker jag bara en medium snaps om dan så en liter räcker hela veckan. Så när det var säsong för blodapelsiner var det inget större besvär att pressa eget. Nu får man hålla tillgodo med Arlas koncentrat då jag föredrar blodsmak. http://www.clicksmilies.com/s1106/ve...smiley-076.gif |
Att det var så enkelt. :clap:
Citat:
|
Så enkelt var det inte. Efter en påstötning i början på September så dök Yoghurten upp först 22/9. http://www.clicksmilies.com/s1106/tr...smiley-066.gif
Tog väl 14 dagar så var hyllan rensad. Jag var väl bunkrad så ingen hets i början. Men i förra veckan fick jag tag på en snubbe i kylrummet och påtalade vad som saknades och om det var beställt. Jo då och för ett tag sen..men nu börjar kylskåpet eka så jag fick slänga i väg ett mail till Färskvaruchefen. Citat:
|
Citat:
http://www.clicksmilies.com/s1106/li...smiley-001.gif http://www.clicksmilies.com/s1106/li...smiley-001.gifhttp://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...zSnxyKW9jK9JyQ http://www.clicksmilies.com/s1106/li...smiley-001.gif http://www.clicksmilies.com/s1106/li...smiley-001.gif |
Wagner får mig att tänka på den här gamla tråden:
http://www.whoa.nu/forum/ovrigt/blandat/564429/1.aspx :) |
Citat:
* Pistagenötterna kostar närmare 300 spänn kilot (23:90 för 80 gram om jag minns rätt) så det är inte av snålhet jag väljer den där muslin. Testa en annan sort som kosta 3 ggr så mycket men den åkte i soporna direkt. :thumbdown: |
Nu ska vi laga kyckling. http://www.clicksmilies.com/s1106/er...smiley-016.gif
Strimla kycklingfilén. Inget skit, köp kronfågel eller likvärdigt. Två tuggor per bit är lagom. Skicka ner i en fryspåse med sambal oelek. Jag kör med Lucullus så varför chansa. 2 rejäla teskedar till 400 gram kyckling kan ses som ett riktmärke. Så lite vetemjöl, 2 matskedar kanske. Till slut skalade sesamfrön. Skaka påsen så det blandas ihop. Fram med stekpannan. Stek i rikligt med smör och en gnutta olja. Lägg upp på hushållspapper eftersom bitarna blir klara, inte smockfull stekpanna med andra ord. Servera med tillbehör efter tycke och smak. Ris, sås, ja ni fattar. Bon Appétit. :hattenav: Kvällen rundas av med te, mandelskorpa och > http://www.lindt.com/fileadmin/lindt...0mm_detail.png |
Lågtempad lammstek med vitlök, timjan, rosmarin, och citron. Detta serverades med svartvinbärs-sky, potatisterrin, vitlökssmör och haricot verts och rödlök som jag smörslungade och sedan brässerade klara med rödvin.
|
Nyplockade trattkantareller stekta i rikligt med smör rakt på toasten i morse tillsammans med lite kolsvart Zoegas Intenzo & en perfekt mogen mandarin som finish..Mmmmmmm i dag är jag stark :yes:
|
Här händer det inte mycket. Ska återkomma med ett tips när det blir säsong för vattenmelon. Ett oväntat möte som klickar fantastiskt. Men det går inte med vilken melon som helst så jag återkommer.
Till dess får ni hålla till godo med mitt senaste livselixir på glassfronten. http://www.orebroguiden.com/wp-conte...okladfudge.jpg Nu har ju Bigpack ingenting med glass att göra. Men 2-liter väger bara 900 gram. 1 liter Häagen-Dazs 860 gram som jämförelse. Så det är mycket luft i, den så kallade, glassen. Nu är knappast luften det värsta i paketet och själv skulle jag föredra 100 % luft framför det andra. |
Nu har vattenmelonen dykt upp. 2 miljoner träffar på google så inget jag kommit på själv direkt. Däremot åt jag det för första gången i höstas när det vankades all inclusive på Kreta-semestern. :)
Fetasallad har väl alla ätit. Men tomat och gurka ledsnar man rätt snabbt på. Så till receptet då, eller vad det ska kallas? Enkelt hur som helst och ju varmare väder desto bättre smakar det. Receptet var det ja.. + http://static.caloriecount.about.com...eta-130939.jpg Lite sallad för tuggmotståndet och något gott bröd kompletterar. Grekerna själva äter varken Icas feta eller Fontana så då gör inte vi det heller. Viktigast är dock vattenmelonen för det funkar inte alls med andra sorter. Det är något med sältan i osten som gifter sig med just den melonen. Ska äta det själv till lunch i morgon. Kommer säkert inte smaka lika bra som sist, då skyller vi på värmen. :D |
Idag blev det två paket Halloumi, smalskivat och stekt i jordnötsolja, till det blev det ris med ärtor med en klick saffransfraische på sidan och lite stekt sparris.
Blev något pissöl som dryck dock. |
Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved